Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fddgfg

WTC I CHTC

Polecane posty

Gość fddgfg

Witam mam pytanko bo nie ogarniam tego za bardzo :) Jestesmy w Uk od prawie 2 lat, mamy corke, maz pracuje, ja siedze z mala w domu. W tamtym roku moj maz zarabial najnizsza krajowa i mielismy przyznane 150 funtow tyg, pozniej dostal podwyzke zglosilismy to zaraz po tym jak jego zarobki sie zmienily i obnizyli nam na 60 funtow. Teraz dostalismy zwrot 700 funtow i za poprzedni rok bo za wczesniej zglosilismy zmiane. I teraz przyznali nam 100 funtow na tydzien. Kiedy maz zarobil 13000 dostawalismy 150 teraz zarobi w tym roku 18000 i dostalismy 100, juz nie rozumiem o co tu chodzi czemu te kwoty sa caly czas inne. Moglibyscie mi powiedziec przy zarobkach 18000 maja dziecko i jak maz pracuje ile dostajecie? Z gory dzieki za pomoc i przepraszam za lanie wody :) Ale spiesze sie bo corcia wzywa

Gość gość
Czemu tego nie rozumiesz? Im wiekszy macie dochod tym mniejszy zasilek.

Gość gość
trzeba było pracować na czarno - mielibyście większy zasiłek!

Gość gość
jak mnie ffkurwiaja takie debile jak ten wyzej.Nie wiem czy wiesz o czym piszesz :D working tax credit jest dla pracujacych ludzi DEBILU! wiec durne komenty wsadz sobie w d*pe :P i sam sobie z*********j na czarno buraku :D

Gość gość
do autorki masz calculator na stornie i sama mozesz sobie wyliczyc.A to ile ci dadza nikt z nas nie przewidzi. Skoro wam zabrali mieli powod.Mozesz tez zadzwonic do nich i sie dowiedziec wszystkiego ,podajac wszystkie dane.

Gość gość
oczywiście 20 godzin legalnie a resztę na czarno - nie wiem co cię tak strasznie w*****a? to że ludzie kombinują? w dzisiejszych czasach wszyscy kombinują - Anglicy od nikogo nie wymuszają 40 godzin pracy tygodniowo - więc o co chodzi?