Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pipiii

Kiedy najlepiej drugie dziecko? Jaka przerwa?

Polecane posty

Gość gość
U mnie jest roznica 13 lat.Plusy sa takie ,ze starsze mozesz na chwile zostawic z mlodszym.Zawsze zerknie ,przypilnuje .Minusy-u mnie byl okres zabkowania i dojrzewania w tym samym czasie.Wiec latwo tez nie bylo.:-)

Gość gosciowa od 2 nastolatkow
ta... mialam swoje lata - 24 i 26 lat :P

ale moja niania i mama nigdy do dziecka nie krzyczały, żeby zamknęło gębę - więc epirwsze dwa lata zycia moje dzieci miały super - te najwazniejsze lata :P

Gość im wieksza tym gorzej
najlepiej rok maks 2 mowie to z doswiadczenia mojej rodziny, swojego i znajomych

Gość gość
moim zdaniem też ok 2 lat. ja biorę pod uwagę dobro dzieci a nie swoje "wygodnictwo" zresztą ja mam 1,5 roku różnicy między dziećmi i owszem bywały chwile że było ciężko na początku ale generalnie dawałam sobie radę sama, żadnej babci, niani itp dziś dzieci (5 i 3,5 roku) mają świetny kontakt, uwielbiają sie i dużo razem bawią. a stwierdzenie o jakimś problemie z "dzieleniem miłości" na dwoje czy troje jest po prostu głupie i niedojrzałe.

jak kobieta chce pracować to musi mieć nianię, ewentualnie babcie.... nie zbaczajcie z tematu - to nie ma tu nic do rzeczu. niektorzy chca pracowac, inni nie chca. nie ma co schodzic na to

mój mały ma 13 mc teraz staram się o drugie chcę aby maluchy wychowywały się razem.dobra organizacja i dam radę.

Gość gość
miedzy moimi dziecmi jest róznica 2 lata,teraz to juz nastolatki 15 i 17 lat i jesli drugi raz miałabym zdecydować to dla mnie jest to najlepsza róznica wieku,mają wspólnych znajomych ,razem się bawili ,a teraz gdy gdzies wychodzą to razem i jestem spokojniejsza bo starszy brat zawsze ma na oku młodszą siostrę ,tak więc bardzo polecam taką różnicę

Gość gość
przy wiekszej roznicy wieku - takiej np powyzej 10 lat - na starsze dziecko spada obowiazek nianczenia mlodszego rodzenstwa, co tez jest krzywdzace..

Gość maaaaaaama
Kurcze wy mnie tu tak nastawiecie pozytywnie , że już bym chciała :) Tylko u nas jest jeszcze dość duży problem z którym sobie nie bardzo radzimy a mianowicie pleśń w domu ;( Córka strasznie choruje i najprawdopodobniej od tego, nie chcę narażać drugiego maleństwa na to albo i jeszcze samej siebie jak będę w ciąży. Najgorsze że tego cholerstwa nie możemy wytępić ;/

Gość klonickt
2 , 3 , 4 lata gdy jest wieksza roznica trudniej się rodzenstwu dogadac

Gość gość
ja mam 17 i 10 latka.... dwa różne swiaty. lubią się ale ciżko im nadawać na jednej fali :) młodszy jeszcze na etapie autek a starszy komputer, gry, facebook itp