Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Arkturiańskie wskazówki

MAM ponieważ JESTEM

Polecane posty

Ponieważ jesteście manifestacją Źródła, w swej prawdziwej esencji jesteście samowystarczalni i samo-utrzymujący się dzięki swej Jaźni. Widzicie, obfitość (kompletność, całkowitość) jest prawem, cechą Źródła, i dlatego jest już obecna w świadomości każdej żyjącej Duszy. Powodem, dla którego tak wielu istotom brakuje nawet najbardziej niezbędnych rzeczy jest to, że człowiek jest twórcą, ale poprzez swą niewiedzę o tej prawdzie pozwolił innym rościć sobie prawo do bogactwa i władzy, a równocześnie zaakceptował brak jako swój własny

NIE ISTNIEJE PRAWO BRAKU, kochani. Brak to przekonanie, to koncepcja uznawana za prawdziwą przez większość świata tylko z powodu niewiedzy wynikłej z niewystarczającego rozwoju. Wszyscy ucieleśniają i w istocie SĄ Boską kompletnością Źródła. Już czas oczyścić te stare poglądy i przestać patrzeć na zewnątrz siebie w poszukiwaniu wszystkiego, czego potrzebujecie. Jest to ważny aspekt odzyskiwania waszej mocy. Zacznijcie od świadomego wyrażenia swej intencji, by uwolnić i oczyścić jakiekolwiek koncepcje, które jeszcze możecie posiadać na temat braku i ograniczeń, szczególnie te dotyczące pieniędzy. Wyraźcie również swoją intencję, aby uwolnić energię jakichkolwiek przysiąg, złożonych w innych wcieleniach, zwłaszcza przysięgi ubóstwa, gdyż przysięgi złożone z czystą intencją zawierają potężną energię.

Zacznijcie od uwolnienia – uzyskania przepływu i równocześnie uświadomienia sobie, że z powodu Jedności wszystko może przepływać tylko od was ku wam samym, z jednej ręki do drugiej, że się tak wyrazimy. Możecie myśleć czy mówić: “Nie mam nic, co mogłoby przepłynąć”. A my mówimy wam, że samo to stwierdzenie zapewni wam jedno: że dokładnie nic nie zamanifestujecie. Pamiętajcie, jesteście twórcami, a wasze słowa i myśli niosą potężną energię stwarzania. Każdy ma coś, za pomocą czego ten przepływ może się rozpocząć – ubrania, czas, pomysły, talenty, czy nawet parę centów. Ważne jest, by nie spodziewać się i nie szukać zwrotu czy zysku, gdyż byłoby to poszukiwanie swych dóbr na zewnątrz. Podstawową sprawą jest zrozumienie, że kiedy dajecie, nie dajecie z osobistych, ograniczonych zasobów, ale że uwalniacie je z nieskończonego Źródła – im więcej zeń wypływa, tym więcej może wpłynąć. Dzięki tej świadomości i działaniom może się rozpocząć przepływ obfitości. Ponieważ wszystko co widzimy, słyszymy, smakujemy, dotykamy i wąchamy jest trójwymiarowym poczuciem duchowej rzeczywistości, zrozumcie, że wszelkie interesy i relacje pomiędzy ludźmi są w istocie przepływem miłości (usług lub produktów) i wdzięczności (wymiany lub zapłaty). Wielu ludzi w swej niewiedzy zablokowało swą energię obfitości poprzez to, że utrzymują poglądy dotyczące sposobów, w jakie musi się przejawiać obfitość finansowa – wierzą oni, że może ona pochodzić wyłącznie z inwestycji, od rodziców, z zatrudnienia, sprzedaży etc. Boska Świadomość nie ma ograniczeń i może się rozwijać w sposoby, o jakich nikt dotąd nie pomyślał, że są możliwe. To, co zwykle było waszym źródłem dochodów, może się całkowicie zmienić…i zezwólcie, żeby tak się stało, bo inaczej utworzycie blokadę. Nowy system finansowy jest przygotowywany dla wszystkich, ale nie oznacza to, że macie siedzieć i nic nie robić, gdyż jest to po raz kolejny poszukiwanie waszego dobra poza wami. Wszyscy, którzy szczerze szukają duchowej świadomości, muszą przebudzić się ku głębszej prawdzie na temat obfitości, albo dalej będą żyć stwarzając braki i ograniczenia. Dostatek i zasoby to nie tylko sprawa finansowa. Kiedy uświadamiacie sobie, że wszystko, co potrzebne, jest uosobione w esencji “JAM JEST KTÓRE JEST”, umysł interpretuje tę świadomość w warunkach zewnętrznych jako… jako to, co reprezentuje całość i kompletność dla mnie – a co może nie być przejawem kompletności dla mojego sąsiada. Umysł manifestuje doświadczenia zewnętrzne zarówno w sposób powszechny jak i indywidualny z poziomu świadomości – ogólnej świadomości świata oraz świadomości indywidualnej. Świadomość wypełniona przekonaniami o dualności i oddzieleniu manifestuje się jako doświadczenia dualności i oddzielenia. Uświadomienie sobie tego jest duchową ewolucją.

Wasza prawdziwa esencja jest kompletna – samo-utrzymująca się i samowystarczalna. Zainicjujcie nawyk tworzenia przepływu wdzięczności za to, co macie, w dokładnie każdej chwili i w świadomości “MAM ponieważ JESTEM”. Spójrzcie na świat wokół was – spójrzcie na drzewa i wyślijcie im wdzięczność za ich piękno i ich służbę. Spójrzcie na swe zwierzęta i poczujcie wdzięczność za ich towarzystwo, miłość i niewinną ufność i wierność. Prześlijcie strumień wdzięczności swym przyjaciołom, rodzinom i nawet “wrogom” za ich miłość, doświadczenia, jakie dzięki nim uzyskaliście i nawet trudne lekcje, jakimi was oni obdarzyli. Zamiast mówić “Nie mam”, powiedzcie “Dziękuję” – za wszystko czego doświadczacie i naprawdę miejcie to na myśli, gdyż nic nie jest przypadkowe i wszystko może być krokiem w waszym rozwoju, o ile tak zdecydujecie. Jako przejawy Źródła byliście stwórcami, ale o tym nie wiedzieliście i w ten sposób w swej ignorancji stworzyliście świat wypełniony brakiem i ograniczeniami. Teraz jesteście gotowi by się przebudzić i zaczynacie sobie uświadamiać, kim naprawdę jesteście. Za każdym razem, gdy mówicie “Nie mam”, w doskonały sposób to stwarzacie, a więc stańcie się “odźwiernymi u drzwi waszego umysłu”, nie wpuszczającymi doń żadnych nieuważnych słów czy myśli. Dwoma największymi źródłami przyspieszenia dla ludzkości w tym potężnym czasie przemian i ewolucji jest wyjście poza światowe przekonania dotyczące relacji i pieniędzy. Nie znaczy to, że nie macie używać zdrowego rozsądku w sprawach waszych wyborów związanych z zatrudnieniem, interesami czy też uzyskiwaniem tego, czego potrzebujecie – oznacza to po prostu, że robicie to, co macie robić, z wyższego poziomu zrozumienia; oznacza to życie ze świadomością, że jesteście kompletni sami w sobie.