Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolina na diecie

Dieta od Pani dietetyk dla chetnych osob- w 2 miesiace 10 kg!!!

Polecane posty

Gość Karolina na diecie

Witam serdecznie od dziecka borykam sie z otyloscia. Wkoncu postanowilam wybrac sie do Pani dietetyk. Chodze do niej od 2 miesiecy- schudlam juz 10kg. Posiadam diete na 2 miesiace. Chcialabym sie nia podzielic z dziewczynami ktore borykaja sie z nadwaga lub otyloscia a nie stac je na wizyty u dietetyka :) Jesli jest jakas chetna dziewczyna, ktora chce diete, prosze pisac na watku a diete wysle na mail.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Witaj, a nie możesz tu wkleic tej diety,skozystalo by więcej osob,bo tu strach podawac maila,zaraz jakies spamy i wirusy ,ktoś będzie wysylal

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a to nie jest tak ze diete dobiera dietetyk do organizmu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Karolina na diecie
Moge wkleic jasne :) Diete ma obnizona zawartosc cukru, jest dobrana kalorycznie oraz wartosciowo. Jesli ktos nie chce nie musi korzystac ale diety typu Dukana sa jeszcze gorsze. Dieta 1 Pamiętaj !  Ustal pory posiłków, spożywaj je regularnie co 2,5-4 godziny  Pilnuj gramatury, zjadaj wszystko oraz nie dojadaj  Wypijaj ok. 2 litrów płynów obojętnych dziennie (wody, herbat owocowych, ziołowych, zielonych)  Jak najczęściej posypuj posiłki zieleniną (koperek, natka pietruszki, szczypiorek, bazylia lub inne zioła)  Soli używaj z umiarem, staraj się zastępować ją ziołami, unikaj bardzo ostrych przypraw  Dania możesz dowolnie doprawiać (niezależnie od propozycji) przyprawami ziołowymi, pieprzem, papryką, cynamonem, gotowymi mieszankami przypraw do ryb, drobiu czy sałatek (nie fixami), octem winnym, balsamicznym, czosnkiem lub sokiem z cytryny  W miarę możliwości owoce i warzywa zjadaj ze skórką (jabłka, gruszki, pomidory, cukinie itp.)  Makaron, ryż i kasze gotuj al dente (na pół-miękko)  Warzywa konserwowe przepłukuj na sitku wodą tak aby pozbyć się zalewy  Wybieraj jogurty, kefir, mleko z zawartością tłuszczu od 1 do 2%, czyli 1-2g/100g  W razie problemów z nabyciem oleju sojowego można go zastąpić olejem rzepakowym lub lnianym  Podana masa produktu jest to masa przed obróbka, czyli np. makaron przed ugotowaniem, ziemniak przed obraniem, mrożonka przed rozmrożeniem  Każdy dzień rozpoczynaj od wypicia szklanki wody małymi łykami (najlepiej letniej z kilkoma kroplami cytryny)  Kolejność poszczególnych dni diety można zmieniać, nie powinieneś jednak wymieniać między sobą poszczególnych posiłków, np. śniadań z różnych dni, ponieważ dobowe jadłospisy są optymalnie zbilansowane odżywczo  Kolejność posiłków poza Śniadaniami można zamienić, np.: Kolacje zjeść w porze Lunchu, a Obiad na koniec dnia.  Podejmuj aktywność fizyczną każdego dnia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Karolina na diecie
Dzień 1 Śniadanie Musli z mlekiem i grejpfrut 50 g Musli naturalne bez dodatków smakowych 200 g Mleko spożywcze lub Jogurt naturalny 1,5-2 % tłuszczu 200 g Grejpfrut/Pomarańcza Drugie śniadanie Kanapki z polędwicą sopocką i papryką 70 g Chleb żytni pełnoziarnisty (2 kromki) 40 g Polędwica sopocka 70 g Papryka żółta Obiad Udka pieczone z puree ziemniaczanym i mizerią Uwaga! Przygotować drugą porcję mięsa i ziemniaków na jutro! 150 g Mięso z ud kurczaka bez skóry 10 g Oliwa z oliwek 200 g Ziemniaki lub 50g Ryż brązowy 30 g Mleko spożywcze 1,5 % tłuszczu 150 g Ogórek 50 g Jogurt naturalny Przyprawa do drobiu Udka obrać ze skóry i wykroić z nich tłuste białe części. Natrzeć przyprawą do drobiu, położyć na blaszce wyłożonej pergaminem, włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec ok. 35 minut. Ziemniaki obrać i ugotować. Połowę ziemniaków odłożyć na jutrzejszy dzień a drugą połowę (porcję na dzisiaj) ugnieść z dodatkiem mleka na puree. Ogórka zetrzeć na plasterki, wymieszać z jogurtem, solą i pieprzem. Podwieczorek Jogurt z jabłkiem i wafel ryżowy 200 g Jogurt naturalny 2% 20 g Wafle ryżowe 200 g Jabłko/mandarynka Kolacja Sałatka z serem Camembert Sałata rukola (lub inna) – do woli 100 g Pomidory koktajlowe (lub zwykłe) 50 g Papryka 100 g Ogórek 5 g Olej sojowy (łyżeczka) 40 g Ser, Camembert pełnotłusty 50 g Bułka grahamka (1 mała sztuka) Ocet balsamiczny, tymianek (świeży lub suszony) Pomidory sparzyć i drobno pokroić, wymieszać w resztą posiekanych składników, polać olejem i octem balsamicznym, posypać tymiankiem, zjeść z kromką chleba. Dzień 2 Śniadanie Kanapki z serkiem i sałatka 100 g Chleb żytni pełnoziarnisty 80 g Serek Turek Figura twarogowy 5% tłuszczu 100 g Pomidor 100 g Ogórka kiszonego Świeża bazylia/Koperek Drugie śniadanie Bułka z polędwicą sopocką i papryką, czekoladka 70 g Bułka grahamka 40 g Polędwica sopocka 50 g Papryka 10 g Czekolada gorzka Obiad Udka pieczone z puree ziemniaczanym i mizerią 150 g Mięso z ud kurczaka bez skóry 10 g Oliwa z oliwek 200 g Ziemniaki wczesne 30 g Mleko spożywcze 1,5 % tłuszczu 150 g Ogórek 50 g Jogurt naturalny Przyprawa do drobiu Podwieczorek Gruszka z ciasteczkiem 200 g Gruszka 25 g Ciasteczko pełnoziarniste, np.: Belvita lub Wafle ryżowe Kolacja Wiosenny twarożek z warzywami, pieczywo 150 g Serek wiejski lekki 15 g Słonecznik, nasiona (pełna łyżka) 100 g Rzodkiewka 100 g Ogórek Szczypiorek do woli 50 g Bułka grahamka Dzień 3 Śniadanie Kanapki z jajkiem i ogórkiem, grejpfrut 120 g Jaja kurze całe (2 sztuki) 70 g Bułka grahamka 100 g Ogórek kwaszony 200 g Grejpfrut/Pomarańcza Drugie śniadanie Banan z jogurtem 150 g Banan 200 g Jogurt naturalny 2% Można przyrządzić koktajl. Obiad Ryż z warzywami, kurczakiem i kurkumą Uwaga! Przygotować drugą porcję na kolejny dzień! 50 g Ryż brązowy 100 g Fasola czerwona konserwowa 100 g Papryka czerwona 5 g Oliwa z oliwek 100 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry 10 g Ser, Parmezan Przyprawa do drobiu, kurkuma, natka pietruszki Ryż ugotować z łyżeczką kurkumy. Mięso pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do drobiu i kurkumą i podsmażyć na oliwie. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, podać lekko wodą i dusić pod przykryciem ok. 10 minut. Dodać pozostałe warzywa i ugotowany ryż, wymieszać, przyprawić solą, pieprzem i kurkumą, na talerzu posypać natką pietruszki. Podwieczorek Kefir i orzechy 200 g Kefir 2% tłuszczu 10 g Orzechy włoskie Kolacja Sałatka z fasolką, kanapka Sałata (do woli) 50 g Fasola czerwona konserwowa 100 g Pomidor 50 g Kukurydza konserwowa 5 g Olej sojowy 50 g Bułki grahamki 30 g Szynka z indyka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Karolina na diecie
Dzień 4 Śniadanie Musli z jogurtem i kiwi 50 g Musli naturalne bez dodatków smakowych 200 g Jogurt naturalny 2% 100 g Kiwi 10 g Słonecznik, nasiona Drugie śniadanie Kanapki z pastą z tuńczyka 50 g Tuńczyk w wodzie 10 g Ketchup 30 g Jogurt naturalny 70 g Chleb żytni pełnoziarnisty 100 g Rzodkiewka Szczypiorek Tuńczyka odsączyć, wymieszać z ketchupem, jogurtem i szczypiorkiem, przyprawić solą i pieprzem. Kromki posmarować pastą i podawać z rzodkiewkami. Obiad Ryż z warzywami, kurczakiem i kurkumą 50 g Ryż brązowy 100 g Fasola czerwona konserwowa 100 g Papryka czerwona 5 g Oliwa z oliwek 100 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry 10 g Ser, Parmezan Przyprawa do drobiu, kurkuma, natka pietruszki Podwieczorek Wafle ryżowe z serkiem i gruszka 20 g Wafle ryżowe 20 g Serek Turek Figura 5% 200 g Gruszka Kolacja Sałatka z serem Camembert Sałata lodowa do woli 50 g Ser Camembert 100 g Ogórek 5 g Olej sojowy 50 g Chleb żytni pełnoziarnisty Koperek Dzień 5 Śniadanie Kanapki z wędliną, kefir 70 g Chleb żytni pełnoziarnisty 40 g Polędwica z indyka 100 g Pomidor 200 g Kefir 2% tłuszczu, Koperek/Szczypiorek Drugie śniadanie Serek wiejski ze słonecznikiem 150 g Serek wiejski lekki 100 g Pomidor 10 g Słonecznik 50 g Bułka grahamka Obiad Makaron z łososiem Uwaga! Przygotować drugą porcję na kolejny dzień. 50 g Łosoś wędzony 5 g Oliwa z oliwek 50 g Makaron pełnoziarnisty 50 g Serek Turek Figura 5% 5 g Musztarda 5 g Ser, Parmezan 200 g Brokuły Czosnek, szczypiorek Na patelni podgrzać oliwę, dorzucić rozdrobniony czosnek, następnie pokrojony w dość dużą kostkę łosoś. Po chwili dodać serek, musztardę, przyprawić solą i pieprzem. Dodać szczypiorek (trochę zostawić na koniec, do posypania). W międzyczasie ugotować makaron i brokuły. Potem makaron wymieszać z sosem na patelni. Następnie wyłożyć na talerz, posypać szczypiorkiem i startym parmezanem, zjeść z brokułami podanymi obok. Podwieczorek Lody z winogronami 70 g Lody Big-Trio Algida – 1 sztuka 150 g Winogrona lub 100g Banan Kolacja Sałatka makaronowa Uwaga! Przygotować drugą porcję na kolejny dzień. 50 g Makaron pełnoziarnisty 50 g Kukurydza konserwowa 100 g Papryka czerwona 50 g Polędwica z indyka 5 g Olej sojowy Koperek, sól, pieprz Dzień 6 Śniadanie Bananowe musli z mlekiem 50 g Musli naturalne bez dodatków smakowych 100 g Banan 250 g Mleko spożywcze 1,5 % tłuszczu 5 g Słonecznik Drugie śniadanie Kanapki z serkiem i pomidorem 40 g Serek Turek Figura 5% 70 g Chleb żytni pełnoziarnisty 100 g Pomidor Obiad Makaron z łososiem 50 g Łosoś wędzony 5 g Oliwa z oliwek 50 g Makaron pełnoziarnisty 50 g Serek Turek Figura 5 g Musztarda 5 g Ser, Parmezan 200 g Brokuły Czosnek, szczypiorek Podwieczorek Jogurt z orzechami i ciasteczkiem 20 g Wafle ryżowe lub Ciasteczka pełnoziarniste, np.: Belvita 200 g Jogurt naturalny 10 g Orzechy laskowe Kolacja Sałatka makaronowa 50 g Makaron pełnoziarnisty 50 g Kukurydza konserwowa 100 g Papryka czerwona 50 g Polędwica z indyka 5 g Olej sojowy Koperek, sól, pieprz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Karolina na diecie
Dzień 7 Śniadanie Kanapki z twarożkiem i rzodkiewką 100 g Chleb żytni pełnoziarnisty 80 g Ser twarogowy chudy 50 g Jogurt naturalny 100 g Rzodkiewka, szczypiorek 15 g Słonecznik Drugie śniadanie Kanapki z wędliną i ogórkiem, jabłko 70 g Chleb żytni pełnoziarnisty 40 g Polędwica z piersi kurczaka 100 g Ogórek kiszony 150 g Jabłko/Mandarynka Obiad Polędwiczki wieprzowe z kaszą Uwaga! Przygotować drugą porcję na kolejny dzień! 100 g Wieprzowina - polędwiczki 5 g Oliwa z oliwek 50 g Kasza gryczana 100 g Pieczarka uprawna, świeża 100 g Papryka czerwona 30 g Serek Turek Figura 5 g Mąka pszenna Szklanka bulionu zrobiona z ½ kostki rosołowej, najlepiej ekologicznej Natka pietruszki, czosnek Kaszę ugotować. Mięso kroimy na plastry, lekko - bardzo delikatnie rozbijamy, posypujemy pieprzem i smażymy na oliwie do lekkiego zrumienienia, pod koniec solimy. Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w większą kostkę. Pieczarki smażymy bez tłuszczu podlewając je wodą, dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku i paprykę, smażymy jeszcze chwilkę, dodajemy mięso i dolewamy bulion. Ma się dusić, aż mięso będzie miękkie. Powstały sos doprawiamy do smaku, zagęszczamy mąką, dodajemy serek, mieszamy i gotowe. Podajemy z kaszą i posypujemy natką pietruszki Podwieczorek Czekolada i kiwi 10 g Czekolada gorzka 200 g Kiwi/Mandarynka/Jabłko Kolacja Warzywa na patelnię z parmezanem 300 g Warzywa na patelnię z ziołami i papryką 15 g Ser, Parmezan 5 g Oliwa z oliwek Warzywa podsmażyć na oliwie, na talerzu posypać serem. Dzień 8 Śniadanie Owocowe musli 200 g Kefir lub Jogurt naturalny 2% 100 g Banan 50 g Musli naturalne bez dodatków smakowych Drugie śniadanie Kanapki z wędliną, kiwi 70 g Chleb żytni pełnoziarnisty 40 g Polędwica sopocka 100 g Ogórek kiszony 100 g Kiwi/Mandarynka Obiad Polędwiczki wieprzowe z kaszą 100 g Wieprzowina - polędwiczki 5 g Oliwa z oliwek 50 g Kasza gryczana 100 g Pieczarka uprawna, świeża 100 g Papryka czerwona 30 g Serek Turek Figura 5 g Mąka pszenna Szklanka bulionu zrobiona z ½ kostki rosołowej, najlepiej ekologicznej Natka pietruszki, czosnek Podwieczorek Koktajl truskawkowy ze słonecznikiem 150 g Jogurt naturalny 10 g Słonecznik, nasiona 150 g Truskawki (mogą być mrożone) lub 80g Borówka Kolacja Sałatka z jajkiem, brokułami i sosem czosnkowym 60 g Jajo kurze całe 50 g Kukurydza konserwowa 200 g Brokuły (świeże lub mrożone) 100 g Jogurt naturalny 50 g Chleb żytni pełnoziarnisty Ząbek czosnku, natka pietruszki Jajko ugotować na twardo. Brokuły pokroić na różyczki, ugotować na parze na pół twardo, lekko posolić. Wymieszać pokrojone jajko z brokułami i odsączoną kukurydzą. Jogurt wymieszać z wyciśniętym ząbkiem czosnku i natką pietruszki, przyprawić solą i pieprzem i polać sosem sałatkę. Podawać z pieczywem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Karolina na diecie
Dzień 9 Śniadanie Kanapki z pastą z makreli 70 g Makrela wędzona 100 g Chleb żytni pełnoziarnisty 40 g Serek Turek Figura 5% 15 g Ketchup, szczypiorek 100 g Ogórek kiszony Szczypiorek Makrelę obrać, wymieszać z serkiem, ketchupem i posiekanym szczypiorkiem, przyprawić solą i pieprzem. Kromki posmarować pastą. Podawać z ogórkiem. Drugie śniadanie Kanapki z szynka i serem Sałata do woli 70 g Chleb żytni pełnoziarnisty 20 g Szynka drobiowa 20 g Ser żółty 100 g Ogórek Obiad Zupa z botwinki Uwaga! Przygotować drugą porcję na kolejny dzień! 300 g Boćwina (liście i buraczki) lub 200g Barszcz ukraiński mrożony 150 g Ziemniaki 60 g Jajo kurze całe 40 g Barszcz czerwony koncentrat w płynie 500 ml Bulion warzywny (może być z kostki ekologicznej) 50 g Serek Turek Figura 5 g Oliwa z oliwek Sok z cytryny, szczypta cukru, koperek, natka pietruszki Ugotować jajko na twardo. Botwinkę umyć, malutkie buraczki przy liściach botwinki oskrobać z łupinek, pokroić liście i buraczki na kawałki. Rozgrzać oliwę w rondlu, wrzucić pokrojoną botwinkę, smażyć na małym ogniu, mieszając, ok. 5 minut. Skropić sokiem z cytryny. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, dorzucić do botwinki. Całość zalać gorącym bulionem, uzupełnić gorącą wodą, lekko posolić, gotować ok. 30 minut, aż ziemniaki będą miękkie. W miarę potrzeby uzupełniać wywar gorącą wodą. Doprawić solą i pieprzem, wrzucić szczyptę cukru. Odstawić z ognia, wrzucić zieleninę i serek Turek, wymieszać. Jajka dodaje się na talerzu, pokrojone na ćwiartki. Podwieczorek Ciastka pełnoziarniste i pomarańcza 25 g Ciasteczka pełnoziarniste, np.: Belvita 250 g Pomarańcza/Grejpfrut Kolacja Bułeczka z wędliną, rzodkiewką w jogurcie 50 g Bułka grahamka 30 g Szynka delikatesowa z kurczaka 100 g Rzodkiewka 70 g Jogurt naturalny Rzodkiewki poszatkować i wymieszać z jogurtem. Doprawić solą i pieprzem. Dzień 10 Śniadanie Musli z jabłkiem 200 g Jabłko 200 g Jogurt naturalny 50 g Musli naturalne bez dodatków smakowych 10 g Słonecznik, nasiona lub Migdały, płatki Drugie śniadanie Kanapki z serkiem wiejskim 50 g Bułka grahamka 150 g Serek wiejski lekki 100 g Rzodkiewka Szczypiorek Obiad Zupa z botwinki 300 g Boćwina 150 g Ziemniaki wczesne 60 g Jajo kurze całe 40 g Barszcz czerwony koncentrat w płynie 500 g Bulion warzywny z kostki (może być z kostki ekologicznej) 50 g Serek Turek Figura 5 g Oliwa z oliwek Sok z cytryny, szczypta cukru, koperek, natka pietruszki Podwieczorek Sałatka owocowa ze słonecznikiem 200 g Gruszka 10 g Słonecznik Kolacja Sałatka z kaszą kuskus 40 g Kasza kuskus lub 50g Bułka grahamka 50 g Polędwica z piersi kurczaka 100 g Ogórek kwaszony 50 g Papryka czerwona 50 g Kukurydza konserwowa 5 g Olej sojowy Koperek Kaszę przygotować według przepisu na opakowaniu. Wszystkie składniki wymieszać. Dzień 11 Śniadanie Grzanki z mozzarellą 100 g Bułka Grahamka 60 g Mozzarella 100 g Pomidor Bazylia Kanapki można zapiec w piekarniku. Drugie śniadanie Sałatka z selerem 100 g Seler konserwowy - wiórki 100 g Papryka czerwona 50 g Kukurydza konserwowa 50 g Polędwica z piersi kurczaka 50 g Jogurt naturalny 15 g Ketchup 5 g Olej sojowy 50 g Bułki grahamki Natka pietruszki Jogurt wymieszać z ketchupem, natką pietruszki i olejem, doprawić solą i pieprzem polać sosem wymieszane pokrojone warzywa. Obiad Filet z dorsza panierowany z ziemniaczkami i kapustą 150 g Dorsz – filet bez skóry 10 g Oliwa z oliwek 15 g Mąka pszenna 150 g Ziemniaki 150 g Kapusta kwaszona 50 g Marchew 30 g Cebula 3 g Cukier (½ łyżeczki) Słodka papryka, sól, pieprz, koperek Ziemniaki ugotować. Mąkę wymieszać z solą i papryką. W tak przygotowanej panierce dokładnie otoczyć porcję ryby. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i smażyć na niej filety po 3 minuty z każdej strony na złoty kolor. Marchew zetrzeć na tarce, kapustę i cebulę posiekać, przyprawić solą, pieprzem i cukrem i wymieszać. Rybę podawać z ziemniakami posypanymi koperkiem i surówką. Podwieczorek Lody z truskawkowym musem, migdały 70 g Lody Big-Milk 200 g Truskawki lub 100g Mandarynka 10 g Migdały Świeże lub rozmrożone truskawki zmiksować na mus blenderem. Kolacja Pomidor w jogurcie 70 g Jogurt naturalny 100 g Pomidor 50 g Chleb żytni pełnoziarnisty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Karolina na diecie
Dzień 12 Śniadanie Kanapki z kiełbasą 100 g Chleb żytni pełnoziarnisty 70 g Kiełbasa podsuszana z kurczaka 100 g Pomidor Drugie śniadanie Chłodnik z nowalijkami 100 g Ogórek 100 g Rzodkiewka 200 g Kefir lub Jogurt naturalny 2% 15 g Orzechy włoskie 70 g Bułka grahamka Koperek Ogórka i rzodkiewkę drobno pokroić, koperek i orzechy posiekać, kefir wymieszać i zalać nim warzywa,, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać, odstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Chłodnik podawać z pieczywem. Obiad Makaron ze szpinakiem i serem feta Uwaga! Przygotować drugą porcję na kolejny dzień! 50 g Makaron pełnoziarnisty 300 g Szpinak lub 200g Szpinak mrożony 60 g Ser Feta 12% tłuszczu 10 g Oliwa z oliwek 50 g Cebula 70 g Jogurt naturalny Ząbek czosnku Makaron ugotować. Na oliwie zeszklić cebulę, dodać czosnek i szpinak i dusić ok. 15 minut pod przykryciem aż szpinak zmięknie. Dodać ser feta, przyprawić i dusić jeszcze 5 minut, zdjąć z ognia, wymieszać z jogurtem i podawać na makaronie. Podwieczorek Jabłko i czekolada 200 g Jabłko 10 g Czekolada gorzka Kolacja Kanapki z wędliną, sałatą i ogórkiem 70 g Chleb żytni pełnoziarnisty 40 g Polędwica z piersi kurczaka Sałata do woli 100 g Ogórek Dzień 13 Śniadanie Musli z bananem 100 g Banan 50 g Musli naturalne bez dodatków smakowych 200 g Jogurt naturalny Drugie śniadanie Kanapki z indykiem 70 g Chleb żytni pełnoziarnisty 40 g Szynka z indyka 100 g Ogórek kwaszony Obiad Makaron ze szpinakiem i serem feta 50 g Makaron pełnoziarnisty 300 g Szpinak 60 g Ser Feta 12% tłuszczu 10 g Oliwa z oliwek 50 g Cebula 70 g Jogurt naturalny Podwieczorek Maślanka z truskawkami i ciasteczko 200 g Truskawki (mrożona) 25 g Ciasteczka pełnoziarniste lub Wafel ryżowy 150 g Maślanka naturalna Kolacja Sałatka z wędliną, pieczywo Sałata do woli 50 g Papryka 100 g Pomidor 100 g Ogórek kwaszony 50 g Polędwica wędzona 10 g Olej sojowy 50 g Chleb żytni pełnoziarnisty Dzień 14 Śniadanie Kanapki z kiełbasa i serek pomidorowy 100 g Chleb żytni pełnoziarnisty 50 g Kiełbasa podsuszana z kurczaka 40 g Serek Turek Figura 100 g Pomidor Szczypiorek Drugie śniadanie Jogurt z gruszką i ciasteczkiem 200 g Jogurt naturalny 20 g Ciasteczka pełnoziarniste lub Wafle ryżowe 200 g Gruszka Obiad Kurczak a la pizza z pieczonymi ziemniakami i szparagami 150 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry 200 g Szparagi (lub fasolka szparagowa – może być mrożona) 50 g Papryka czerwona 50 g Pieczarka uprawna, świeża 10 g Cebula 5 g Majonez 20 g Mozzarella 150 g Ziemniaki 5 g Oliwa z oliwek Tymianek, oregano Ziemniaki w mundurkach wyszorować, przekroić na połówki, posmarować oliwą, oprószyć solą i posypać tymiankiem, rozłożyć na blaszce na pergaminie, wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać 30-40minut. Mięso lekko rozbić na kotlet, posmarować majonezem i obłożyć pokrojonymi w pasterki pieczarkami, papryką i cebulą, posypać startym serem, solą, pieprzem i oregano, położyć na blaszce i piec ok. 25 minut. Szparagi obrać i ugotować w osolonej wodzie. Podwieczorek Wafle ryżowe z serkiem i dżemem 30 g Wafle ryżowe 30 g Serek Turek Figura 30 g Dżem niskosłodzony Kolacja Sałatka fasolowa, pieczywo 100 g Fasola szparagowa konserwowa 50 g Fasola czerwona 100 g Pomidor 100 g Ogórek kwaszony 10 g Olej sojowy 50 g Chleb żytni pełnoziarnisty Koperek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Karolina na diecie
Dzień 15 dodatkowy Śniadanie: Owsianka z jabłkiem 150 g Jabłko lub 200g Truskawki 250 g Mleko spożywcze 1,5 % tłuszczu 50 g Płatki owsiane Płatki zalej mlekiem, następnie dodaj rozdrobnione owoce. Drugie śniadanie: Serek wiejski z pieczywem oraz mandarynka 70 g Chleb żytni pełnoziarnisty 150 g Serek wiejski lekki 100 g Ogórek 150 g Mandarynka/Jabłko Obiad: Grillowane warzywa w tortilli Uwaga! Przygotuj na jutro drugą porcję! 70 g Tortilla pełnoziarnista(lub zwykła) 5 g Oliwa z oliwek 150 g Bakłażan/Cukinia 100 g Papryka zielona 150 g Pomidorki koktajlowe 40 g Mozzarella 10 g Oliwki zielone marynowane, sól, pieprz, tacki aluminiowe Bakłażan pokrój na plastry, paprykę na paski. Wszystkie warzywa posmaruj olejem. Pomidorki grilluj na tacce, plastry bakłażana bezpośrednio na ruszcie. Warzywa piecz na średnio rozgrzanym grillu ok. 10 min. Placki tortilli podpiecz na grillu z obu stron, włóż do nich warzywa, dodaj oliwki i startą mozzarellę. Podwieczorek: Sok marchwiowy i orzechy 250 g Sok marchwiowy jednodniowy lub Pomarańcza 10 g Orzechy laskowe/włoskie Kolacja: Sałatka z tuńczykiem i fetą Uwaga! Przygotuj na jutro drugą porcję! 60 g Tuńczyk w wodzie 100 g Papryka 100 g Ogórek kiszony 40 g Makaron pełnoziarnisty 40 g Ser Feta 12% Sałata do woli, pieprz, natka pietruszki Dzień 16 dodatkowy Śniadanie: Serek wiejski z ogórkiem, pieczywo oraz kiwi 70 g Chleb żytni pełnoziarnisty 150 g Serek wiejski lekki 100 g Ogórek 100 g Kiwi/Mandarynka Drugie śniadanie: Owoce z jogurtem i wafle 200 g Winogrona 200 g Jogurt 2% tłuszczu 20 g Wafle ryżowe 10 g Słonecznik, nasiona Obiad: Grillowane warzywa w tortilli 70 g Tortilla pełnoziarnista(lub zwykła) 5 g Oliwa z oliwek 150 g Bakłażan/Cukinia 100 g Papryka zielona 150 g Pomidorki koktajlowe 40 g Mozzarella 10 g Oliwki zielone marynowane, sól, pieprz, tacki aluminiowe Podwieczorek: Kisiel z ciasteczkiem 200 ml Kisiel bez dodatku cukru 25 g Ciasteczka pełnoziarniste Kolacja: Sałatka z tuńczykiem i fetą 60 g Tuńczyk w wodzie 100 g Papryka 100 g Ogórek kiszony 40 g Makaron pełnoziarnisty 40 g Ser Feta 12% Sałata do woli, pieprz, natka pietruszki Narazie wklejam 2 tygodnie diety jesli komus sie przyda wkleje nastepne:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
fajna czekam na dalszą cz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Karolina na diecie
Wkleje jeszcze dietke na kolejne 2 tygodnie. Jednak najpierw trzeba skaczyc do ostatniego dnia 1 i zaczac 2:) Dieta 2 Dzień 1 Śniadanie: Kanapki z wędliną 100 g Chleb żytni pełnoziarnisty 60 g Polędwica z piersi kurczaka 100 g Ogórek małosolny Drugie śniadanie: Kefir, kanapka z wędliną 200 g Kefir 2% 50 g Chleb żytni pełnoziarnisty 30 g Polędwica z piersi kurczaka 100 g Rzodkiewka Obiad: Makaron z cukinią, szynką i serem Uwaga! Przygotować na jutro drugą porcję! 250 g Cukinia 50 g Cebula 50 g Makaron pełnoziarnisty 40 g Polędwica z piersi kurczaka 20 g Ser pleśniowy typu rokpol (z niebieską pleśnią) lub Mozzarella 5 g Oliwa z oliwek Zioła prowansalskie, czosnek Makaron ugotować. Cebulkę pokroić w piórka, zeszklić na oliwie, dodać rozgnieciony ząbek czosnku oraz cukinie pokrojone w talarki. Warzywa dusić pod przykryciem aż zmiękną, w razie potrzeby podlać wodą, przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Szynkę pokroić na paseczki, dodać do cukinii razem z serem, podawać na makaronie. Podwieczorek: Cynamonowy serek z gruszką 200 g Gruszka 100 g Serek wiejski lekki Cynamon Kolacja: Pomidory z mozzarellą na sałacie, pieczywo 70 g Bułka grahamka 60 g Mozzarella 150 g Pomidor 5 g Oliwa z oliwek Sałata, bazylia Dzień 2 Śniadanie: Musli z gruszką 50 g Musli naturalne bez dodatków smakowych 200 g Jogurt naturalny 2% 200 g Gruszka/Jabłko Drugie śniadanie: Kanapki z serkiem wiejskim i słonecznikiem 150 g Serek wiejski lekki 50 g Chleb żytni pełnoziarnisty 100 g Ogórek 10 g Słonecznik, nasiona Szczypiorek Obiad: Makaron z cukinią, szynką i serem 250 g Cukinia 50 g Cebula 50 g Makaron pełnoziarnisty 40 g Polędwica z piersi kurczaka 20 g Ser pleśniowy typu rokpol (z niebieską pleśnią) 5 g Oliwa z oliwek Zioła prowansalskie, czosnek Podwieczorek: Wafle ryżowe z truskawkami 15 g Wafle ryżowe 200 g Truskawki lub 150g Jabłko Kolacja: Kanapki z pastą z tuńczyka 70 g Chleb żytni pełnoziarnisty 60 g Tuńczyk w wodzie 30 g Serek Turek Figura 20 g Oliwki czarne 15 g Ketchup 50 g Rzodkiewka 100 g Ogórek Koperek, pieprz Pastę zrobić z tuńczyka, serka, oliwek, ketchupu i koperku, doprawić solą i pieprzem. Dzień 3 Śniadanie: Kanapki z wędliną i papryką 100 g Chleb żytni pełnoziarnisty 60 g Polędwica sopocka 100 g Papryka czerwona Sałata Drugie śniadanie: Jogurt z musli i truskawkami 20 g Musli naturalne lub Zarodki pszenne 200 g Jogurt naturalny 200 g Truskawki lub 100g Mandarynka/Jabłko Obiad: Kurczak w sosie curry, młoda marchewka i ryż z rodzynkami Uwaga! Przygotować na jutro druga porcję! 120 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry 100 g Jogurt naturalny 150 g Marchew młoda (może być mrożona) 5 g Masło 50 g Ryż brązowy 10 g Rodzynki Curry, koperek Mięso oczyścić, lekko rozbić. Jogurt wymieszać z ½ łyżeczki curry, solą i pieprzem. Mięso zanurzyć w jogurcie i odstawić na kilka godzin, po czym upiec na grillu lub na ruszcie w piekarniku. Ryż ugotować z dodatkiem curry w wodzie, wymieszać ze sparzonymi rodzynkami. Marchew obrać, pokroić na talarki, przyprawić solą i pieprzem, ewentualnie świeżym imbirem, poddusić na maśle z odrobiną wody aż zmięknie, na talerzu posypać koperkiem. Podwieczorek: Jabłko i orzeszki 200 g Jabłko 15 g Orzechy włoskie/laskowe Kolacja: Sałatka z makrelą i kaszą gryczaną Uwaga! Przygotować na jutro druga porcję! 40 g Kasza gryczana (ugotować) 50 g Kukurydza konserwowa 50 g Makrela wędzona 50 g Papryka czerwona 100 g Ogórek małosolny Szczypiorek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no wreszcie jakas rozsadna dietka ;) tak tak wklej reszte jak możesz, chciałam tylko spytac czy ty to wszystko wazysz? i utrzymujesz te ilości wagowe czyli np. . 100 gram itd. ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Karolina na diecie
Dzień 4 Śniadanie: Kanapki z jajkiem, sok pomidorowy 70 g Chleb żytni pełnoziarnisty 60 g Jajo kurze całe 100 g Rzodkiewka Sałata 250 g Sok pomidorowy Drugie śniadanie: Kanapki z kurczakiem i pomidorem, jabłko 70 g Chleb żytni pełnoziarnisty 40 g Szynka z kurczaka 100 g Pomidor 200 g Jabłko Obiad: Kurczak w sosie curry, młoda marchewka i ryż z rodzynkami 120 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry 100 g Jogurt naturalny 150 g Marchew młoda (może być mrożona) 5 g Masło 50 g Ryż brązowy 10 g Rodzynki Curry, koperek Podwieczorek: Jogurt z orzechami 150 g Jogurt naturalny 15 g Orzechy włoskie/laskowe Kolacja: Sałatka z makrelą i kaszą gryczaną 40 g Kasza gryczana (ugotować) 50 g Kukurydza konserwowa 50 g Makrela wędzona 50 g Papryka czerwona 100 g Ogórek małosolny Szczypiorek Dzień 5 Śniadanie: Grzanki z żółtym serem 100 g Chleb żytni pełnoziarnisty 40 g Ser żółty lub 50g Mozzarella 100 g Pomidor Bazylia Drugie śniadanie: Sałatka owocowa z musli 150 g Truskawka lub 100g Jabłko/Mandarynka 100 g Banan lub 150g Winogron 100 g Kiwi 20 g Musli naturalne lub Zarodki pszenne Obiad: Sandacz zapiekany z serem na ostro Uwaga! Przygotować na jutro drugą porcję! 150 g Sandacz świeży (lub mrożony, lub inna biała morska ryba) 10 g Musztarda 5 g Masło 30 g Mleko spożywcze 2% tłuszczu 10 g Ser żółty 200 g Ziemniaki 100 g Kapusta biała 50 g Marchew 5 g Oliwa z oliwek sól, pieprz, estragon, sok z cytryny, natka pietruszki Rybę oprószyć przyprawami, skropić sokiem z cytryny, odstawić na 20 min. Wewnętrzną część posmarować musztardą, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na wierzch ryby położyć masło i polać mlekiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C na 15 min. Wyjąć z piekarnika, posypać startym serem i zapiekać 15 min. Po wyjęciu posypać natką. Kapustę drobno posiekać, marchewkę zetrzeć, skropić sokiem z cytryny i wymieszać z kapustą i oliwą. Rybę podawać z ziemniakami z wody i surówką. Podwieczorek: Jogurt i ciasteczka 150 g Jogurt 2% tłuszczu 25 g Ciasteczka pełnoziarniste , np.: Belvita Kolacja: Sałatka makaronowa z rukolą i tuńczykiem 40 g Makaron pełnoziarnisty (ugotować) 50 g Tuńczyk w sosie własnym lub w wodzie 20 g Oliwki czarne marynowane 100 g Pomidorki koktajlowe 50 g Papryka żółta 5 g Olej sojowy Rukola do woli (lub inna drobna sałata) Dzień 6 Śniadanie: Musli z truskawkami 200 g Jogurt 2% tłuszczu 50 g Musli naturalne bez dodatków smakowych 200 g Truskawki lub 150g Jabłko/Pomarańcza Drugie śniadanie: Kanapki z serkiem 70 g Chleb żytni pełnoziarnisty 50 g Serek Turek Figura twarogowy 5% 5 g Chrzan 100 g Rzodkiewka Obiad: Sandacz zapiekany z serem na ostro 150 g Sandacz świeży (lub mrożony, lub inna biała morska ryba) 10 g Musztarda 5 g Masło 30 g Mleko spożywcze 2% tłuszczu 10 g Ser żółty 200 g Ziemniaki 100 g Kapusta biała 50 g Marchew 5 g Oliwa z oliwek sól, pieprz, estragon, sok z cytryny, natka pietruszki Podwieczorek: Banan i orzechy 130 g Banan lub 200g Winogron 10 g Orzechy włoskie Kolacja: Sałatka z kalarepki, kanapka z wędliną 200 g Kalarepa 100 g Jogurt 2% tłuszczu 50 g Bułka grahamka 30 g Polędwica sopocka Szczypiorek, sól, pieprz Kalarepkę cienko obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub pokroić w cienkie słupki. Jogurt przyprawić, dodać posiekaną zieleninę. Kalarepę polać sosem. Podawać schłodzoną.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Karolina na diecie
Dzień 7 Śniadanie: Zapiekanki z mozzarellą 100 g Chleb żytni pełnoziarnisty 50 g Mozzarella 100 g Pomidor bazylia, pieprz Kanapki można zapiec w piekarniku. Drugie śniadanie: Kanapki z wędliną, kiwi 50 g Chleb żytni pełnoziarnisty 30 g Polędwica sopocka 100 g Ogórek 100 g Kiwi Obiad: Kolorowe szaszłyki z grilla z sosem czosnkowym, pieczywo Uwaga! Możesz przygotować na jutro drugą porcję! 100 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry 70 g Papryka czerwona 70 g Papryka żółta 100 g Bakłażan/Cukinia 50 g Cebula czerwona 5 g Oliwa z oliwek 100 g Jogurt naturalny 70 g Chleb żytni pełnoziarnisty sok z cytryny, ząbek czosnku, rozmaryn, pieprz, sól, patyki do szaszłyków Warzywa i kurczaka pokroić w kostkę. Na przemian nadziewać na patyczek do szaszłyków. Szaszłyk skropić sosem z soku z cytryny, oliwy, rozgniecionego ząbka czosnku i przypraw. Piecz na grillu lub w piekarniku. Jogurt wymieszaj z rozgniecionym czosnkiem, przypraw. Szaszłyki podawaj z pieczywem i sosem. Podwieczorek: Jabłko z orzechami 200 g Pomarańcza/Jabłko 15 g Orzechy włoskie Kolacja: Sałatka pomidorowa z łososiem Sałata 50 g Łosoś wędzony 50 g Pieczarka świeża 200 g Pomidor 50 g Jogurt 2% tłuszczu 10 g Musztarda sok z cytryny, estragon 50 g Bułki grahamki Dzień 8 Śniadanie: Kanapki z serkiem wiejskim 100 g Chleb żytni pełnoziarnisty 150 g Serek wiejski lekki 100 g Pomidor/Ogórek 10 g Słonecznik, nasiona Drugie śniadanie: Kanapki z łososiem 70 g Chleb żytni pełnoziarnisty 50 g Łosoś 100 g Ogórek Sałata Obiad: Kolorowe szaszłyki z grilla z sosem czosnkowym, pieczywo 100 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry 70 g Papryka czerwona 70 g Papryka żółta 100 g Bakłażan/Cukinia 50 g Cebula czerwona 5 g Oliwa z oliwek 100 g Jogurt naturalny 70 g Chleb żytni pełnoziarnisty sok z cytryny, ząbek czosnku, rozmaryn, pieprz, sól, patyki do szaszłyków Podwieczorek: Truskawki i czekolada 200 g Truskawki 10 g Czekolada gorzka Kolacja: Sałatka z fetą i rzodkiewką Sałata 50 g Rzodkiewka 100 g Ogórek 50 g Żółta papryka 50 g Feta 10 lub 12% tłuszczu 5 g Olej sojowy/Oliwa z oliwek 50 g Bułki grahamki Dzień 9 Śniadanie: Musli z mlekiem 50 g Musli naturalne bez dodatków smakowych 200 g Mleko spożywcze lub Jogurt naturalny 2% tłuszczu 20 g Morela suszona 10 g Migdały Drugie śniadanie: Kanapki z kurczakiem 70 g Chleb żytni pełnoziarnisty 40 g Polędwica z piersi kurczaka 100 g Ogórek małosolny Sałata Obiad: Zapiekanka warzywna z serem 200 g Pomidory z puszki 200 g Bakłażan 200 g Ziemniaki 40 g Ser żółty 50 g Cebula 5 g Oliwa z oliwek Czosnek, oregano Ziemniak ugotować na pół-miękko. Na oliwie zeszklić cebulkę, dodać wyciśnięty czosnek i pomidory, przyprawy i chwilę przesmażyć. Warzywa pokroić w plastry, położyć w naczyniu żaroodpornym naprzemiennie warstwami, polać sosem pomidorowym i posypać serem. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez ok.15 min. Podwieczorek: Kanapka z serkiem orzechowym 50 g Bułka grahamka 40 g Serek Turek Figura twarogowy 5% 10 g Orzechy włoskie Kolacja: Makaron z twarożkiem i truskawkami 50 g Makaron pełnoziarnisty (ugotować) 150 g Serek wiejski lekki 200 g Truskawki Cynamon

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Karolina na diecie
Dzień 10 Śniadanie: Kanapki z białym serem 100 g Chleb żytni pełnoziarnisty 80 g Ser twarogowy chudy 30 g Jogurt naturalny 100 g Ogórek Koperek/Szczypiorek Drugie śniadanie: Kefir z pomidorem i pieczywo 200 g Kefir lub Jogurt naturalny 2% 50 g Bułka grahamka 30 g Szynka z indyka 100 g Pomidor Szczypiorek Obiad: Grillowany łosoś i sałatka z cykorii i pomarańczy 100 g Łosoś świeży 5 g Oliwa z oliwek sok z cytryny, sól, pieprz, koperek 50 g Cykoria (lub dowolna sałata) 100 g Pomarańcza 100 g Jabłko 80 g Jogurt 2% tłuszczu sok z cytryny Łososia natrzeć olejem wymieszanym z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Grillować po kilka minut z każdej strony (można też upiec w piekarniku). Podawać z surówką. Podwieczorek: Pomarańcza i orzechy 10 g Orzechy włoskie 250 g Pomarańcza/Grejpfrut Kolacja: Sałatka arabska Uwaga! Przygotować na jutro drugą porcję! 60 g Groszek zielony, konserwowy bez zalewy 50 g Ryż brązowy 50 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry 100 g Pomarańcza 10 g Rodzynki suszone 10 g Płatki migdałowe Koperek, sok z cytryny, sól, pieprz Ryż ugotować. Kurczaka upiec lub ugotować, rodzynki zalać wrzątkiem i odstawić na 3 min, odcedzić. Dzień 11 Śniadanie: Kanapki z polędwicą i pomidorem 100 g Chleb żytni pełnoziarnisty 70 g Polędwica sopocka 100 g Pomidor sałata Drugie śniadanie: Jogurt z orzechami i waflem 200 g Jogurt naturalny 10 g Orzechy włoskie 20 g Wafle ryżowe Obiad: Jaja sadzone, ziemniaki, fasolka i maślanka 120 g Jaja kurze całe (2 jaja) 5 g Oliwa z oliwek 200 g Ziemniaki 200 g Fasolka szparagowa (mrożona) lub Szparagi Koperek Ziemniaki i fasolkę ugotować. Jaja usmażyć na posmarowanej oliwą patelni, przyprawić solą i pieprzem, posypać koperkiem. Podwieczorek: Jogurt z jabłkiem 150 g Jogurt naturalny 150 g Jabłko Cynamon Kolacja: Sałatka arabska 60 g Groszek zielony, konserwowy bez zalewy 40 g Ryż brązowy 50 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry 100 g Pomarańcza 10 g Rodzynki suszone 10 g Płatki migdałowe Koperek, sok z cytryny, só, pieprz Dzień 12 Śniadanie: Zapiekanki z mozzarella 70 g Chleb żytni pełnoziarnisty 50 g Mozzarella 100 g Pomidor Zioła prowansalskie Kanapki można zapiec w piekarniku. Drugie śniadanie: Kanapka z kiełbaską 70 g Chleb żytni pełnoziarnisty 40 g Kiełbasa podsuszana z kurczaka 100 g Ogórek małosolny Obiad: Ryż z truskawkami 50 g Ryż brązowy 250 g Truskawki 100 g Serek wiejski lekki 10 g Orzechy włoskie 100 g Mleko spożywcze 2% tłuszczu łyżeczka soku z cytryny Ryż ugotować, podgrzać na mleku. Truskawki pokroić na ćwiartki, połączyć z ryżem, serkiem i orzechami, skropić sokiem z cytryny. Podwieczorek: Jogurt i czekolada 150 g Jogurt naturalny 10 g Czekolada gorzka 200 g Mandarynka/Jabłko Kolacja: Sałatka z fasolki szparagowej 200 g Fasolka szparagowa (ugotować) lub Szparagi 100 g Pomidor 50 g Cebula czerwona 5 g Olej sojowy 50 g Polędwica z piersi kurczaka Sałata do woli 50 g Bułka grahamka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Karolina na diecie
Dzień 13 Śniadanie Jajko na miękko, pieczywo oraz grejpfrut 60 g Jaja kurze całe 100 g Ogórek 70 g Chleb żytni pełnoziarnisty 200 g Grejpfrut Drugie śniadanie Kanapki z wędzonym kurczakiem i sałatą, marchewka 70 g Bułki grahamki 50 g Pierś wędzona Sałata 150 g Marchew młoda Marchew obrać i schrupać razem z kanapkami. Obiad Zupa pomidorowa z wędzonym kurczakiem i mozzarellą, pieczywo Uwaga! Przygotować drugą porcję na kolejny dzień! 300 g Pomidory z puszki 40 g Pierś wędzona 30 g Mozzarella 200 g Bulion warzywny (może być z kostki ekologicznej) 5 g Oliwa z oliwek 50 g Cebula 30 g Serek Turek Figura 50 g Chleb żytni pełnoziarnisty Oregano (świeże lub suszone) Na oliwie zeszklić cebulę, dodać pokrojonego w kostkę kurczaka i chwilę przesmażyć. Dodać pomidory oraz bulion i gotować ok.20minut, doprawić solą, pieprzem i oregano. Przed podaniem zabielić zupę serkiem, na talerzu posypać startą mozzarellą. Podawać z pieczywem. Podwieczorek Jabłko z kefirem i słonecznikiem 200 g Kefir 2% tłuszczu 200 g Jabłko 15 g Słonecznik, nasiona Kolacja Kanapki z polędwicą i warzywami 40 g Polędwica sopocka 70 g Bułka grahamka 50 g Papryka 50 g Ogórek Dzień 14 Śniadanie Musli z mandarynka 200 g Mandarynka/Grejpfrut/Jabłko 200 g Jogurt naturalny 50 g Musli naturalne bez dodatków smakowych Drugie śniadanie Serek wiejski z pieczywem 50 g Bułka grahamka 150 g Serek wiejski lekki 100 g Ogórek Obiad Zupa pomidorowa z wędzonym kurczakiem i mozzarellą, pieczywo 300 g Pomidory z puszki 40 g Pierś wędzona 30 g Mozzarella 200 g Bulion warzywny (może być z kostki ekologicznej) 5 g Oliwa z oliwek 50 g Cebula 30 g Serek Turek Figura 50 g Chleb żytni pełnoziarnisty Oregano Podwieczorek Gruszka 200 g Gruszka Kolacja Sałatka z kaszy kuskus i fety 50 g Kasza kuskus lub 70g Bułka grahamka 50 g Ser Feta 12% tłuszczu 100 g Ogórek kwaszony 50 g Papryka czerwona 50 g Kukurydza konserwowa 5 g Oliwa z oliwek Natka pietruszki, sok z cytryny Kaszę przygotować według przepisu na opakowaniu. Wymieszać z pokrojonymi warzywami i kurczakiem, skropić oliwą, sokiem z cytryny i posypać natką pietruszki. Dzień 15 dodatkowy Śniadanie Musli z mlekiem, grejpfrut 50 g Musli naturalne bez dodatków smakowych 200 g Mleko spożywcze 1,5 % tłuszczu 150 g Grejpfrut Drugie śniadanie Kanapki z sardynkami w pomidorach i ogórkiem małosolnym 70 g Sardynka w pomidorach 70 g Chleb żytni pełnoziarnisty 100 g Ogórek kwaszony Obiad Omlet z fetą, sałata z pomidorkami koktajlowymi 120 g Jaja kurze całe (22 jaja) 50 g Mleko spożywcze 1,5 % tłuszczu 30 g Mąka pszenna pełnoziarnista (lub zwykła) 30 g Ser Feta 12% tłuszczu 5 g Olej rzepakowy Rukola (lub inna sałata) 100 g Pomidor 5 g Miód pszczeli Łyżeczka octu balsamicznego 50 g Bułka grahamka Jaja wymieszać mikserem z mlekiem i mąką, przyprawić solą i pieprzem. Masę wylać na rozgrzaną patelnię wysmarowaną olejem, po chwili zmniejszyć ogień, przykryć i smażyć aż omlet zetnie się z wierzchu. Pod koniec smażenia posypać omlet pokruszonym serem feta. Pomidorki przekroić na połówki, wymieszać z rukolą. Miód wymieszać z octem balsamicznym i sosem skropić sałatkę. Podawać z pieczywem. Podwieczorek Jabłko i wafle 150 g Jabłko 10 g Wafle ryżowe Kolacja Chłodnik z ogórka, rzodkiewką i orzechami, pieczywo 200 g Kefir 2% tłuszczu 100 g Ogórek 50 g Rzodkiewka 5 g Orzechy włoskie Koperek 50 g Chleb żytni pełnoziarnisty Ogórek obrać i drobno pokroić wraz z rzodkiewką. Zalać kefirem, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać z koperkiem. Chłodnik odstawić na co najmniej 30minut do lodówki. Przed podaniem chłodnik posypać orzechami. Jeść z pieczywem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Karolina na diecie
Dzień 16 dodatkowy Śniadanie: Kanapki z orzechowym twarożkiem 100 g Chleb żytni pełnoziarnisty 80 g Ser twarogowy chudy 10 g Orzech włoski 50 g Jogurt naturalny(wymieszać z twarożkiem i orzechami) Drugie śniadanie: Jogurt koperkowy i bułka z kurczakiem 200 g Jogurt naturalny 50 g Bułka grahamka 30 g Szynka z kurczaka Koperek Obiad: Brokuły z pieczonymi pomidorami i fetą 200 g Brokuły 250 g Pomidorki koktajlowe 50 g Ser Feta 10 lub 12% 20 g Oliwki czarne marynowane 5 g Oliwa z oliwek 50 g Makaron pełnoziarnisty sok z cytryny, przyprawy, bazylia Brokuły ugotuj w wodzie. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Następnie obłóż przekrojonymi na połówki pomidorkami i oliwkami dodaj oliwy i przypraw. Wierzch posyp pokruszoną fetą i bazylią i skrop sokiem z cytryna. Zapiekaj w rozgrzanym piekarniku 20-30 min. Podawaj na makaronie. Podwieczorek: Grejpfrut 300 g Grejpfrut 5 g Cukier Kolacja: Sałata z fasolką i kapustą 100 g Fasolka szparagowa zielona (może być mrożona) 100 g Ogórek kwaszony 100 g Pomidor 20 g Cebula 50 g Chleb żytni pełnoziarnisty Kapusta pekińska do woli Sos: 10 g Oliwa z oliwek 10 g Miód pszczeli Czosnek, estragon, sok z cytryny, sól, pieprz Fasolkę ugotuj. Ogórek pokrój w kostkę. Pomidor sparz, obierz ze skóry, a następnie pokrój na ósemki. Cebule obierz, pokrój w cienkie piórka. Wszystkie składniki sałatki włóż do salaterki, delikatnie wymieszaj. Sos: czosnek przepuść przez praskę, utrzyj go z solą oraz pieprzem. Rozprowadź oliwą. Dodaj płynny miód, sok z cytryny, estragon. Dokładnie wymieszaj. Sałatkę polej sosem Tak trzeba odmierzac produkty. Wydaje sie malo, ale jest tego naprawde sporo. Chodze najedzona, duzo lepiej sie czuje niz wczesniej:) Trzeba odmierzac dokladnie produkty typu: chleb, kasza, makaron itp gdyz na rzecz weglowodanow, ktore dlugo sie trawia spala sie tluszczyk a nie miesnie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dieta jest idiotyczna, ale za coś muszą tej dietetyczce płacić w końcu zjesz 50 g określonego produktu, a co z resztą? do kosza? ech, nic się nie ruszyło widzę, moja córka dobre 20 lat temu też dostała podobną dietę od "panie dietetyk", durne to że głowa mała trzeba zmienić nawyki, jeść zdrowo, a nie bawić się w odmierzanie 30 ml mleka i odważanie 40 g wędliny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Karolina na diecie
Ja nikogo nie zmuszam do stosowania tej diety, jak ktos chce niech stosuje nie to nie :) Ja produktow, ktore mi zostaja nie wyrzucam. Pomidor, ogorek czy serek nie psuje sie w 2 dni a czesto sie powtarzaja te produkty. Dla mnie nie jest idiotyczna a jesli ktos tak uwaza prosze bardzo:) Chcialam pomoc dziewczyna, ktore chca schudnac i nie katowac sie dietami typu 1000 kalori. Te ktore chca prosze bardzo jesli ktos nie chce nie zmuszam:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ile kcal wychodzi na dzień?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a ja dziekuje ze poswiecilas czas wklejając dietke,nie przejmuj się ze ktoś krytykuje,, ja nie mam na dietetyczke i chętnie sprobuje skozystac z Twojej dietki ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Joela
Droga Karolino- a na końcu nie masz przypadkiem adnotacji,że powielanie,rozpowszechnianie jest zabronione,bo dieta chroniona jest prawami autorskimi?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
przeciez dieta jest dopasowywana indywidualnie....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Karolina na diecie
Nie wiem ile dokladnie wychodzi kalori dziennie. Nie mam takiej adnotacji. Jest to dieta ulozona dla mnie wiec uwazam ze mam prawo zrobic z nia co chce. Pisze jeszcze raz nie zmuszam nikogo do korzystania z niej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Karolina na diecie
Nie wiem dokladnie ile kalori na dzien. Nie mam takiej adnotacji. Dieta jest robiona dla mnie z produktow, ktore lubie wiec moge z nia zrobic co zechce. Jeszcze raz pisze ja nikogo nie zmuszam do jej stosowania a skoro sa takie problemy to moj mail chetne dziewczyny niech pisza na niego: kar.paw@o2.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×