Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wypadanie wlosow.Bojawem jakies choroby?

Polecane posty

Gość gość

Wlosy leca mi starsznie. Po kapieli pelno wlosow, na szczotce.W calym domu pelno moich wlosow. Do jakiego lekarza powinnam z tym pojsc. a do tego ciagle zmeczenie, bez zycia jestem energii.

Gość no oczywiście!
że może być objawem choroby, zwłaszcza że widać u ciebie może to nie być problem skóry tylko jakiś wewnętrzny, skoro nie masz energii. Zacząć trzeba od lekarza "ogólnego", ale przygotuj się na bieganie po lekarzach, bo wypadanie włosów i brak energii może mieć mnóstwo przyczyn. lekarz zapewne zleci badanie krwi, moczu, może masz anemię, warto tez od razu udać się do gina i sprawdzić poziom hormonów...

Gość gość
corke mam juz 3,5 letnia. ciagle nabuzowana jestem.

Gość gość
3 miesiace temu robilam badania mocz i krew. wyniki mam super. jeszcze nigdy nie mialam anemii. tez zauwazylam jakies ze czesto jakoas dreetwieje mi dlon prawej reki.chwile trzyma i puszcza.tak palce mi sie wyginaja. w nocy po lozku to skacze zanim usne. skurcze serca kagby ktos mi szpile wbijam. az czasami mysle czy to nie zawal.

Gość gość
robilam kilka miesiecy tsh i wynik w normie tsh- 2,15

a moze magnezu, potasu brak, mogłabyś kiedyś te poziomy sprawdzić

Gość gość
lykam codziennie 2 tabletki magnezu.

potas ważniejszy, ale na własna rękę nie radzę brać, bo jakby był w normie to mozna łatwo przedawkować

Gość gość
ciagle zla, wsciekla, krzyczeze czuje ze zaraz wybuchne.

może i hormony, ja mam tak przed @ kilka dni ale ten potas zobaczyłabym jednak

Gość gość
to jest tarczyca

Gość gość
miewam skurcze w lydce. w mojej rodzinie zes trony mamy choruja na tarczyce. mamy siostry - 1 ciotka ma wycieta tarczyce a 2 tez miala operacje tarczycy.

no to zrób badanie przy okazji na poziom potasu i magnezu, magnezu można brać więcej, trudno go przedawkować, ale z potasem trzeba uważac, bo moze dać przedawkowanie taki sam skutek jak i jego brak jeśli pijesz kawę, masz stresy czy ćwiczysz intensywnie to tym bardziej trzeba zdbać o poziomy tych pierwiastków aby były w normie a na wypadanie włosów możesz kupić sobie H-pantoten, dla mnie idealny, jednak efekty widoczne dopiero po 2,3 miesiącach

możesz też zrobić badanie na poziom żelaza i cynku, mimo dobrej morfologii poziom żelaza może się zmniejszać nie dajac znaku w morfologii na początku

Gość gość
ha .....i juz wiemy reklama szamponu:D

Gość gość
dzis po poloudniu mam wizyte u lekarza.

no akurat to reklama tabletek szampon jest do niczego, na włos już martwy nic nie zadziała, a tabletką leczymy środek i od kiedy to ja reklamuję szmpony

no jalepiej z nim pogadaj, ale często tez sami lekarze nie znają przyczyn i szukają po omacku długo już tak sie czujesz? i długo włosy ci wypadają? a tabletki antykoncepcyjne bierzesz?

Gość gość
anemie masz ,ja mam anemie i włosy mi wypadają od lat .

Gość gość
Tez mam drętwienie rąk

a mi tez ręce drętwieją, ale ja piję ostatnio więcej kawy, a anemii nie mam, jak łykam dużo magnezu to pzrechodzi, jak pzrestaję to wraca

Gość gość
tabletek nie biore od 5 miesiecy. od roku. wypadaja wlosy.

no dobra idź do tego lekarza, powiedz, zeby dał skierowanie na wszelakie badania, powtórz tsh ft3 i ft4 dla pewności, potas, magnez, cynk, żelazo, trochę kasy wydasz, chyba, że zrobisz na nfz zrób poziom estrogenów idź do dermatologa, niech obejrzy skóre włosów, ale jeśli mas zkołątania serca i drętweinie rąk, to dermatolog raczej niepotrzebny nie pij kawy, jedz dużo pomidorów i soków pomidorowych kup sobie ten h-pantoten, polecam go szczerze no i ureguluj swój tryb życia coś zrobić ze soba musisz

Gość gość
jak uregulowac swoje zycie? co ma na mysli?