Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po co ludziom bogatym kilka domów/mieszkań?

Polecane posty

Gość gość

Na przykład jakiś bogacz ma dom w krakowie, a mieszkanie w gdańsku, Olsztynie i Warszawie. Załóżmy że nie ma dzieci. Na co mu tyle nieruchomości skoro i tak może mieszkać tylko w jednej?

Gość gość
dokładnie j.w.

Gość gość
bo wolą kupić sobie i nie mieć co z tym robić niz zapłacić więcej pracownikowi za pracę

Gość gość
Niby jak się zarabia, skoro one nie są wynajmowane? Widziałem kiedyś wywiad z jakimś kandydatem na prezydenta w USA który powiedział że nie wie sam ile ma nieruchomości. W Polsce też nie jeden ma po kilka mieszkań, ja się pytam po co, skoro i tak w nich nie mieszka? To już lepiej wynająć kilka mieszkań, a nie kupować na własność. Kompletnie bez sensu to dla mnie.

Gość gość
no ty byś pewnie tak zrobil, ale bogaci ludzie z reguły nie są takimi idiotami

Gość gość
Po za tym to lokata kapitału.

Gość gość
bogaci ludzie z reguły są idiotami, potrafią tylko umiejętnie korzystać z wiedzy i mądrości innych ludzi

Gość jak dla mniee
dobrze, że ty jesteś MĄDRY i bogactwo ci nie grozi :D

Jest wiele opcji. nie trzeba wynajmować. Ja np tym sie zajmuje tez zawodowo, ale i prywatnie. Można kupić nieruchomość teraz bo cenu idą na łeb na szyję i sprzedać za kilka lat gdy koniunktura się poprawi, można też np kupić dom na terenie gdzie planowana jest jakaś budowa w przyszłości - jeśli wszystko się uda to można dostać bardzo wysokie odszkodowanie. Ale taka inwestycja to już ryzyko pewne. A btw to fajnie mieć kilka domówi i mieszkań :)

Gość gość
najpierw badz bogatym,kup kilka mieszkan i dowiesz sie dlaczego. co zaa absurdalne pytanie

Gość gość
żeby zapewnić swoim dzieciom mieszkanie, a nie powinno ich to wcale obchodzić

Gość gość
to dlaczego wciąż obracam się wśród bogatych idiotów którzy maja problem ze zrozumieniem prostych rzeczy?

Gość gość
a może po prostu nie chcą wysilać mózgu bo w ich przekonaniu wszystko można mieć za pieniądze, wieć lepiej zatrudnić kogoś kto zrozumie za niego

Gość gość
jasne - a najlepiej jakby te wszystkie nieruchomości oddali wam - mądrym!!!

ja nie wiem bo ich nie znam. Na pewno się nie mogę z tym zgodzić że bogaci są głupi, niektórzy na pewno, zawsze tak jest, ale nie wszyscy

Gość gość
wystarczyłoby, aby nie byli tak zachłanni z tej swojej głupoty bo do grobu i tak tego nie wezmą

Gość gość
zachłanni? głupoty? od kiedy zarabianie pieniędzy bądź ich lokowanie w tego typu inwestycjach to głupota?

Gość gość
tylko ktoś, kto nic nie posiada ma takie głupie socjalistyczne podejście do cudzej własności (po co mu to?,powinien oddać, do grobu nie zabierze) - ale w momencie, kiedy zaczyna lepiej zarabiać, coś kupować i posiadać więcej - swoich prawd do siebie już nie stosuje ;-)

Gość gość
zarabianie i lokowanie nie jest głupotą ale trzeba też zachować jakiś umiar. Ludzie im mają więcej tym chcą jeszcze więcej mimo iz nie są w stanie z tego korzystać a to już wynika z ich głupoty i pazerności

Gość gość
tak - wszelkie nadwyżki powinni wam rozdać, prawda?

a co ja mam zarobić na życie a potem stać i podziwiać bo "wiecej mi sie nie przyda" co za głupota. Każdy normalny człowiek chce zarobić jak najpwiecej. Tu mamy przykład zarabiania na nieruchomościach, oczywiście są tysiące innych sposobów, i to nie jest głupota jak dla mnie. Dla mnie głupotą jest zazdrość co niektórych tu...

Gość gość
mimo iz nie są w stanie z tego korzystać a to już wynika z ich głupoty i pazerności" X widac po tobie jaki jestes madry/a ale zarobic nie potrafisz, lokowac tym bardziej nie masz w co, korzystac nie masz z czego, wiec pazernosc ci nie grozi nie masz sie czym zamartwiac zyj i daj zyc innym:D

Gość gość
powinno sie isc do spoldzielni i normalnie wynajac mieszkanie, to nie powinno obchodzic rodzicow doroslych dzieci

wynajem się nie opłaca na dłuższą metę, to strata kasy. Spółdzielnie to wymysł komuchów i nie sprawdza się w nowoczesnych realiach mieszkaniówki