Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od którego miesiąca życia dziecka nie trzeba już gotować wody źródlanej?

Polecane posty

Gość gość

j.w. kupuje w kartonach z rossmana wodę,której nie trzeba gotować ale chciałabym zacząć normalną źródlaną w butelce tylko nie wiem kiedy można dawać dziecku taką wodę bez przegotowania

Gość gość
powiedz że jaja sobie robisz? Nie wiem ku...rwa ale ja mojemu dziecku podawałam normalną wodę z kranu tylko że przegotowaną to jakąś paranoja według mnie co ty piszesz dobrze się czujesz?

Gość gość
nie chce ci sie wody zagotowac?biedne dziecko nawet na to nie zasluzylo?

Gość gość
ja jestem dorosła i nie pijam wody z kranu. gotuję źródlaną. w kranie syf niestety

Gość zazdrossnica
ale o jaką wode źródlana chodzi? chodzi Ci o mineralna wode taka ze sklepu np. nałęczowianka ? nie znam sie na dzieckach, ale chyba nic by mu od takiej wody nie było, w koncu to tylko woda:O

Gość mia mamma
Ja gotowałam wodę źródlaną do momentu, jak maly zaczął wszystko do buzi pchać. Wtedy uznałam, że nie ma już sensu. To było ok. 5 msc.

Gość gość
Ale woda źródlana to woda źródlana, jej się nie gotuje przecież. Z każdego ujęcia pobierana woda jest poddawana badaniom laboratoryjnym na obecność bakterii i zawartość substancji stałych i gdyby zawierała bakterie to nie nadawałaby się do spozycia! Myślałam że to prowo. Jak moja córka miała dwa tygodnie to w upał podawałam jej z kartoniku wodę Humana (piła malutko i tylko tak by ugasić faktyczne pragnienie, nie poiłam dziecka) ale zaraz potem kupowałam normalną wodę źródlaną i bez przegotowywania podawałam i wiedział o tym lekarz i zezwolił, mówił tylko by nie podawać wody typu najtańsze baniaczki 5 litrowe ale kupować znanych marek.

Gość gość
Właśnie te znanych marek podobno nie są dobre. Zwłaszcza wyprodukowane przez coca cola i nestle. Trzeba patrzeć na sumę składników mineralnych w wodzie. Dla maluszków powinno być ich jak najmniej żeby nie obciążać im nerek.

Gość gość
W książce o zdrowym żywieniu dzieci zalecają przegotowywać wodę butelkowaną do ukończenia pierwszego roku życia.

Gość gość
Ja też gotowałam mojej córce. W Bydgoszczy tam gdzie mieszkałam jest taki syf ,że głowa mała, sama sobie kawę z butelkowanej robiłam. Teraz się przeprowadziliśmy i dostaje albo mineralną w butli albo przegotowana kranówę.

Gość gość
a niby dlaczego mam sobie jaja robić? no wyrodna matka jestem bo wolę podawac dziecku lepszą wodę i przy okazji zaoszczędzić trochę czasu na gotowanie i studzenie

Gość bionau
To żart??? Dziecku można podawać normalną kranówę PRZEGOTOWANĄ. A wody źródlanej nie trzeba gotować. Patrz na skład wody i podawaj. Taka woda musi spełnić pewne wymogi zeby mozna było ją spożywać. Przeraża mnie czasem takie trzęsienie się nad dzieckiem:/

Gość bionau
Gotowanie wody zabija 99% zarazków. Jeśli woda w kranie jest naprawdę tragiczna to wtedy podajesz z butelki wodę źródlaną - jej nie trzeba gotować. Nie jest wskazane aż takie sterylne wychowywanie dziecka!

Gość gość
czy ten temat serio jest o gotowaniu wody mineralnej? to fake?:O