Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tenis czy jakas wschodnia sztuka walki ? co lepsze dla 6 latka?

Polecane posty

Gość gość

On już trochę probowal obu dyscyplin (karate) i chce chodzic na jedno i drugie ale chce tylko na jeden sport go od nowego roku zapisać. który?

Gość gość
Karate jest sto razy lepsze dla dzieciaków niż tenis. Tenis jest to sport jednokierunkowy a karate ogólnorozwojowy. Moje dzieciaki chodzą na karate kyokushin jak coś ci to mowi. Bo są różne style.

Gość gość
a do czego ma większe predyspozycje? Gdyby był dobry w tenisie to kiedys może trzepac na tym dużą kase :P Karate może mu sie przydać przy samoobronie. Ja bym wybrała karate, dzieciaki często się biją to będzie przynajmniej umiał sie obronić.

Gość gość
On jedno i drugie miał trochę w przedszkolu. raczej słaby poziom ale bardzo lubił wszystkie zajęcia . nie mam pojęcia które karate:( przedszkolne ;P teraz chce go do klubu zapisać.

Gość gość
Zapisz go na karate uczy dyscypliny i charakteru. Dorośnie to nie da sobie w kasze dmuchać. Będzie prawdziwym facetem a nie c*peuszem :)

Gość bionau
KARATE - to sport wielokierunkowy jak ktoś napisał. Do tego nauczy się samoobrony, rozładuje energię. A tenis jest taki trochę nudny:/

Gość gość
Przyznam że ją wolalam tenis bo sama lubie grać. ale to zawsze może za kilka lat jak mu się odmieni. dzięki:)