Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestemwyrodnacórka

Wielka wojna z moją matką o jej partnera

Polecane posty

Gość gigi gigi
no i problem z głowy!

Gość jestemwyrodnacórka
Ja na to chwila moment w rozmowie 2 dni temu było cos innego ustalone i nikt jej nie kazal zabraniać jej z nim widywać tylko chcieliśmy więcej spokoju i prywatności w mieszkaniu. Z resztą wypominanie mi ojca w każdej kłótni o kazda pierdołe co się zdarzało od rozwodu tak jak bym była jemu winna temu rozwodowi) jest poniżej pasa i godności. Teraz matka się do mnie nie odzywa.Na koniec kłotni stwierdziła ze jak nam tak źle to zebysmy się wszyscy wynieśli(to było do mnie i to brata powiedziane który nie skończył LO jeszcze) I ze chcemy ją wykonczyc jak chciał nasz ojciec. Czy to jest mądre? Jak ja mam się zachować w tej sytuacji?

troche chamska ta Twoja matka, bez urazy... Ja znow mam inną sytuację, a mianowicie mieszkam z rodzicami, bratem i siostrą. Mamy duży dom, sporo ziemi... Ale problem mam taki że tylko ja sprzatam :( myję gary, wstawiam pranie itp... i nikt tego nie szanuje, wszyscy w butach wchodzą, zostawiaja zlew zawalony garami, ktos sobie robi kanapki i zostawia uwalony blat itp, itd w nieskonczonosc mozna wymieniac... Czesto się kłoce o to z mama, bo ona nigdzie nie pracuje tylko siedzi na fb:/ nie mam juz siły

Gość jestemwyrodnacórka
Ktos o psa pytał. Pies faceta jest stary i ma powrastane jakies żeby i mu się zrobiły razy i zaczęło gnic i po prostu takiego smrodu nie czułam nigdy-a byłam i w oborze i w stajni i w kurniku. Tego smrodu gnijącej szczeki nic nie pobije.I niestety nawet jak wpadla babcia na chwile jak była na zakupach-prosto z drzwi-a co tu tak smierdzi????-śmierdziało tym psem. Ja psy lubie nic nie mam do nich ale nie do mieszkania i to dwa i do ludzi z nimi przyjezdzac a nawet się nie zapytać czy może wziąć psa...wie ze jestem w ciąży a przez pierwsze 4 miesiące jak chuchną mi w twarz ten pies to niestety rzygałam od razu bo nawet do lodówki się nie zbliżałam a tu taki smród. Nikogo to nie obchodziło. Ja nie wymagam jakichś dziwnych zeczy tylko spokoju we własnym po części mieszkaniu. W którym mam swoje prawa.

Gość jestemwyrodnacórka
Ja jestem teraz na l4. od miesiąca prawie to robie to wszystko i tez nikt po sobie nic nie robi-a mam jeszcze po jakims facecie sprzatac? Co ja zrobiłabym jakbym była w połogu-no sorry ale krew leci, brzuch boli obok mały noworodek. I przyjezdza sobie facet ze smierdzacym psem i robi syf jakich malo. O co to to nie. wiecie ile jest brudu z psa. rodze we wrześniu i nie daj boze popada a pies na dwor musi wyjść-czyli 2xpiach 2xsmród bo mokry smierdzi po prostu 2x naroznoszone włosy. U mnie się odkurza codziennie i tak bo pies jest długowłosy-golden retriver. Przyjezdza tamten i już nie pomaga nawet raz dziennie odkurzanie. A przy maleńkim dziecku?:O

Gość jestemwyrodnacórka
Miało być pies ma powrastane zęby i mu się zrobiły rany. Ostatnio już w ogóle to przeszlo wszystko bo wracali z matka pod blokiem z zakupów i ja stalam przy oknie a ten kretyn wzial taki malutki kamyczek i rzucił w okno dla jaj. Okno pekło -na jakies 5cm ryska.On na to nic się nie stało nic się nie stało.Okno jest w naszym pokoju. Wczoraj patrze a okno poszło po całej wysokości od dołu do góry pekło :O Poszlam do mamy i jej pokazałam a ona powiedziała ze z nim porozmawia i on odkupi-no tyle dobrze bo mi jeszcze wypadnie ta szyba. wymieniac mogę długo. ale po prostu rece opadają.

Gość gość
wy chyba nie umiecie czytać za zrozumieniem . Autorka wyraźnie napisała że robią opłaty na równo i że to matka ją namówiła na przeprowadzkę bo taniej . Tak więc puki dokłada się do tego samego gara ma prawo o ciszę i prawo o uszanowanie jej decyzji . Chyba wszyscy lewą noga dzisiaj wstaliśście bo aż żal mi jak czytam wasze wypowiedzi przesiąknięte takim jadem . Ja też kiedyś mieszkała u teściowej 6 miesięcy puki nie poszliśmy na swoje z tym że u nas to było tak że my prawie wszystkie opłaty robiliśmy i do lodówki my ciągle kupowaliśmy a teściowa nawet złotówko w to nie wkładała . Też samotna kobieta i kiedy sprowadzała gacha a mąż wracał z męczony z pracy wiedziała że ma być cisza i tyle .

Gość gość
I co EWA 33 taka mądra teraz jesteś?? Uważam że powninnaś autorko nie dac sobie wejść na głowe..Nawet jakbys się nie dokaldała tyle do czynszu-kurde każdy ma prawo do spokoju w swoim domu.

Gość gość
Jesteś patologiczną dziwka i szmatą. Tyle w temacie.

Gość gość
biedna ta Twoja mama, nie dosc , ze przeszla rozwod, to jeszcze na glowie TWOJA rodzina i kompletny brak prywatnego zycia. Pozdrow ja ode mnie i zycz wytrwalosci.

Gość ahosiczka moho
Jaka biedna? Skoro autorka jest jej dzieckiem a tamten to tylko obcy fagas-pomijając fakt ze autorka placi mieszkanie po części jest jej sprząta i gotuje tylko ona to dlaczego ma go znosic? Dlaczego matka się na to godzi?Bo jej matka jeast GŁUPIA

Gość revolver6342
ahosiczko, jej mam zgodzila sie/zaproponowala/ na dwuletni pobyt corki z mezem i dzieckiem, nie majac pojecia, jak bedzie jej samej ciezko w takich warunkach. To nic, ze corka ma prawo do mieszkania- nie ma jednak prawa do wtracania sie w zycie swojej mamy. A mama ma prawo robic wszystko co jej sie podoba i spotykac sie z mezczyzna z jakim ma ochote.Ten mezczyna moze przyjezdzac nie tylo z psem ale i ze wszystkimi krewnymi, kotem i chomikiem. Na ciezarnej corce swiat sie nie konczy. Na szczescie.

Gość ahosiczka moho
No nie nie może bo mieszkanie prawnie się należy tez córce-nie tylko matce, niestety takie prawo i córka może mieć obiekcje kto do tego domu przyjezdza i zostaje po 22. Sorry ale naucz się czytac ze zrozumieniem. Z reszta chłop kiedyś kopnie matke w tyłek a córka zyc będzie i matka na starość się zajac ktoś tez zajmie. Nie bądź taka mądra bo kiedyś i ciebie facet kopnie w zad a dzieci zostaną.

Gość ahosiczka moho
icórka z tego co mi sie wydaje mieszkala w tym domu całe zycie wiec dlaczego ma sie wynosic?

Gość gość
REWOLWER sorry ale nie masz racji.

Gość gość
dziewczyno masz racje, czesc mieszkania jest twoja I brata I wy tez macie w tej kwestii cos do powiedzenia, szczegolnie ze placisz wszystko po polowie, jak sie mieszka z kims to sie szanuje potrzeby wszystkich domownikow, a tamten wieprz jak sie nie umie zachowac to niech matak do niego jezdzi I zostaje, ale pewnie robi to po to, zeby zerowac na was I na waszej matce, ktora mysli c**a I jest zdesperowana I naiwna...

Gość gość
postaw sie na miejscu twojej mamy. ona ma pol tego domu, ty masz 1/4. przyprowadzasz jakiegos gacha, ktory zostaje twoim mezem i wprowadza sie na stale, jestes w ciazy i zaraz dziecko bedzie plakac, wymagac biegania po nocach i halasowania w domu i twoja matka na to przystaje...nawet sama was zaprasza. a ty jej zydzisz partnera na weekendy?? to tez zacznijcie wyjezdzac sobie na weekendy np do twoich tesciow... straszna snoka z ciebie

Gość revolver6342
co Wy z tym *zajmowaniem sie na starosc* czy dzieci maja OBOWIAZEK zajmowac sie Wami na starosc ? Dziewczyna buduje sobie dom i korzysta z dwuletniej z goscinnosci mamy, ograniczajac jej zyciowa przestrzen. Autorko, za jakies trzydziesci lat, moze czterdziesci ,bedziesz miala dozywotnie swoja mame w swoim pieknym domu:-) I mama bedzie roscila sobie identyczne prawa, jak Ty teraz ;-)

Gość gość
ha ha ha !!!!! autorka jest tak zdesperowana ze sama odpowiada na własne pytania !!! :D zdradziło cie kretynko (ahosiczka moho) to tępe SORRY :D w co drugim zdaniu hahaha :D

Gość revolver6342
przy okazji tego tematu przypomnial mi sie polski film Plac Zbawiciela

Gość ahosicza moho
Nie jestem autorką debilu:O

Gość gość
ta jasne :D a ja jestem Jan Paweł 2 :) i jak szybko zareagowała :D jestes jestes :D