Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzioooobek

Histeroskopia w opolskim szpitalu na Reymonta

Polecane posty

Gość dzioooobek

Witam. Mam kilka pytań do osób, które miały histeroskopię w Opolu, na Reymonta. -czy długo czekałyście na termin zabiegu? -faktycznie trzymają w szpitalu 3 dni? -wykonują lewatywę/cewnikują pęcherz przed zabiegiem? -czy przeprowadzają zabieg w znieczuleniu ogólnym, bądź dają wybór odnośnie znieczulenia? Pozdrawiam, dziobek

Gość Opole
Miałam przeprowadzony zabieg histeroskopii w szpitalu na ul. Reymonta w Opolu. Polegał on na usunięciu polipa. Na zabieg oczekiwałam ok. 2 miesięcy. Na tydzień przed zabiegiem trzeba przeprowadzić szereg badań, które są niezbędne aby przeprowadzić zabieg (morfologia, cytologia, kolposkopia) Na badania kieruje lekarz. Po uzyskaniu wyników z badań następuje konsultacja internistyczna. Pobyt w szpitalu trwa 3 dni. Pierwszego dnia jest przyjęcie, w tym dniu są jeszcze przeprowadzane badania: wymaz, usg, i badanie ginekologiczne, jeżeli jest okej, na następny dzień zaplanowany jest zabieg. Lewatywa oraz cewnikowanie jest niezbędne z przyczyn wiadomych. Zabieg przeprowadzany jest przy znieczuleniu miejscowym. Sam zabieg trwa ok. 20 minut, należy jeszcze dodać czas na przygotowanie do zabiegu. Niecałe dwie godziny i pacjentka jest już po zabiegu. Znieczulenie miejscowe całkowicie puszcza po ok. 6 godzinach. Na trzeci dzień pacjentka wypisywana jest ze szpitala. W Opolu na ul. Reymonta jest bardzo miła, fachowa opieka medyczna. Polecam. Zabieg histeroskopii nie jest taki straszny. Teraz to mogę śmiało powiedzieć, ponieważ jestem już po. :)