Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mogłaś moją być ;-)

Jak odstawić od piersi roczne dziecko?

Polecane posty

Gość mogłaś moją być ;-)

Mam szczególny problem w nocy. Cały dzień butla, w nocy nim się położe też jeszcze raz, a w nocy jeszcze raz się budzi i daję jej cycka. Próbowałam z wodą (mała ma 2 ząbki) ale drze się wniebogłosy. Błagam o czytelne rady i polecenia jak to zrobić, jak skończyć.

Gość gość
roczne i jeszcze się w nocy budzi??wspołczuje..

Gość gość
Też właśnie odstawiam drugi dzień syna, ma 13,5 m-ca... próbuję tak: przed snem butla i gdy chce jeszcze pierś zanim zaśnie tłumaczę ,że nie ma mleczka itd, zasypia, budzi się po około 3-4 godzinach, daję pierś, potem jeśli się przebudzi znów a nad ranem jak się zaczyna przebudzać daję butlę.Pierś daję dlatego,że tak karmiłam 3 m-ce(tylko w nocy) mam dużo pokarmu i chcę wyhamować laktację,kilka dni i myślę ,że będzie ok.

Gość Norwegia Norwegia
posmaruj piers preparatem co mozna kupic w aptece na obgryzanie paznokci (jest gorzki, pare razy sprobuje i przestanie, moze wymiotowac bo to nie dobre ale 2 czy 3 dni gora i da sobie spokoj. Pozdrawiam :)

Gość gość
Dlaczego tak długo karmicie piersią?Przecież najbardziej odżywcze jest mleko w pierwszych miesiącach,a później to już nic specjalnego.Nie wyobrażam sobie ponad rocznego dziecka przy cycu.Dlaczego wcześniej nie odstawiłyście gdy dziecko jeszcze nic nie rozumiało?

Gość Norwegia Norwegia
posmaruj piers preparatem co mozna kupic w aptece na obgryzanie paznokci (jest gorzki, pare razy sprobuje i przestanie, moze wymiotowac bo to nie dobre ale 2 czy 3 dni gora i da sobie spokoj. Pozdrawiam :)

Gość gość
moja koleżanka ma 2,5 latkę na cycku i karmi wciąż na żądanie, w nocy nawet 3 razy i nie chce odstawiac bo się boi histerii :O

Gość gość
Kobiety które karmią do 3 miesiąca popieram, do 6 miesiąca rozumiem, do 12 miesiąca - jak lubią... Te które karmią starsze dzieci POWINNY SIĘ LECZYĆ!!

Gość siusiarusia
Skoro toleruje flache,to dawaj jej w nocy mleko zamiast cycka -znaczy butelke jej dawaj. i codziennie odrobi.ke zmieniaj proporcje -na bardziej wodnista. i tak przejdziesz plynnie do qody

Gość siusiarusia
Dajcie spokoj,moja starsza corka ma 2 lata 4 mce i nie wyobrazam sobie,ze mi zajada z cycka. to jest juz mala panienka,nosi korone,kaze sobie zakladac kiece,kloci sie z nami,jest doskonala aktorka i ja po prostu nie wiem,jak do tego mialby pasowac cyc

Gość gość
normalnie ciemnogród aż nie chce się tego czytać. Jeśli matka chce odstawić rozumiem ale nie rozumiem jak nie wstyd reszcie wypowiadać się o tym, o czym nie mają zielonego pojęcia. Po roku mleko zamienia się w wodę :O trzeba dać butlę z krowim mlekiem upodobnionym do ludzkiego ze sztucznymi witaminami a raczej do tej wody. Ja nie bardzo rozumiem jak można karmić butelką po roku :O

Gość gość
no właśnie mała księżniczka nie lata ze smoczkiem w buzi i pampersie? Ile takich księżniczek widuję :D nawet mówią ze smoczkiem w buzi.

Gość gość
zazdroszczę Wam, że tak długo karmiłyście swoje dzieci, ja tylko 7 mies z czego 3 odciągałam i karmiłam z butelki z różnych powodów. Bardzo lubiłam karmić to niesamowite uczucie.

Gość gość
No cóż, jak ktoś nie ma innych przyjemności w życiu to się podnieca i tym, że mu dziecko mleko ciągnie z "cyca". :)

Gość gość
może ty masz cyce ja tam karmię piersią i mam nie tylko przyjemność z tego ale też satysfakcję, że daję dziecku to co najlepsze a nie żadne podróby.

Gość gość
po roku karmienia leci mleko maloodzywcze jak woda? Jezu skad bierzecie takie rewelacje. Jedna powie, druga zaslyszy i potem siedza takie idiotki na forum i rozpowiadaja brednie. Na pewno w swoim przydomowym laboratorium robiły badania składu mleka hahah

Gość goscccccc
Jak odstawić? Silna wola i cokolwiek dziecko nie robiłoby nie przystawiać. Oduczy się. Odstawiałam synka dokładnie tydzień przed jego roczkiem- nie miałam wyjścia, musiałam wziąć bardzo silne antybiotyki, bo byłam chora. Co za tym idzie o karmieniu mogłam zapomnieć. Pierwsze 3 dni były najgorsze. Synek "rwał", ciągnął mi ubranie i płakał niemiłosiernie, a ja razem z nim. Nie chciał pić z butelki. Po 3 dniach uspokoił się troszkę, ale w nocy przez okres ok 1 miesiąca musiałam wstawać z dwa razy i dawać mu cos do picia, zazwyczaj było to mm, bo wody nie chciał pić. W końcu się odzwyczaił. Teraz nie budzi się wcale w nocy, a od zaprzestania karmienia minęły 2 miesiące.

Gość gość
Rozumiem tylko te kobiety,które karmią do 6-8 miesięcy.Później wygląda to bardzo nieestetycznie. I nie piszcie,że dajecie dziecku to co najlepsze.Bo wasze mleko nie jest takie super extra.No chyba,że odżywiacie się cały czas tak jak powinno się jeść przy karmieniu piersią.Ale dam sobie rękę uciąć,że każda z tych które karmią piersią starsze dziecko nie raz pozwoliła sobie na coś "zakazanego",niezdrowego...