Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juleczka145

Czy mozna robić brzuszki będąc w ciąży?

Polecane posty

Gość juleczka145

Pytanie, jak w temacie. Czy można ćwiczyć, robić brzuszki będąc w ciąży, skoro przed ciążą się je robiło?

Gość gość
mozna bez problemu.

No nie wiem... Mi lekarka stanowczo zabronila. We wczesnej ciąży zbytnie uaktywnianie mięsni brzucha prowadzi do otwarcia szyjki macicy i może być przyczyną poronienia...

Gość gość
Brzuszków się nie powinno robić czy w ciąży czy bez, chyba, że komuś zdrowy kręgosłup niemiły.

Gość gość
Mozna biegac, ale co do brzuszkow to nie jestem pewna.

Gość juleczka145
Co do biegania, to wiem, że jeśli biegało się przed ciążą i nie ma ku temu przeszkód, to można biegać dalej, ale interesują mnie te brzuszki. Bo skoro nie można, to przecież każda dziewczyna, która nie chce dziecka, a jest w ciąży, właśnie przez takie ćwiczenia by się jej pozbywała.

Gość gość
jesteś porąbana, ćwiczyć brzuszki w ciąży ? może jeszcze przejdź na dietę odchudzającą każde ćwiczenia napinające mięśnie brzucha w ciąży są przeciwskazane, no chyba że chcesz poronić

Gość gość
Nie widzicie,że laska szuka metody na pozbycie się ciąży? jakaś gówniara z gimnazjum zapewne :o

Gość gość
Aha... No to gratuluje pomyslu. Tylko nie pomyślała, że zamiast poronić może np tylko uszkodzić płód...

Gość ja o mało co nie poroniłam
przez brzuszki!!!! jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciązy i ćwiczyłam w pierwszym miesiącu tak wynika, dostałam krwawienia myślałam że okres, ale było dziwne i pojechałam do lekarza a tam ciążą!!! od razu skierowanie na szpitala na patologie!, dizecko na szczęście silne i uratowało się tzn jestem teraz w 4 miesiącu!!! ale tego stresu i pcozucia, że mogłam je zabić przez ćwiczenia nigdy nie zapomnę!