Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ślub, USC a nieobecność narzeczonego

Polecane posty

Gość gość

Witajcie chciałabym się was zapytać o pewną rzecz, otóż planujemy z narzeczonym ślub. Jedyny problem to taki że on jest za granicą i nie jest w stanie załatwić ze mną wszystkich stosownych dokumentów. I tu nasuwają się pytania, czy można jakimś cudem pozałatwiać to za niego, czy w ogóle jest taka możliwość? Odpis skrócony aktu urodzenia może bym jeszcze załatwiła natomiast nie mam pojęcia co z zaświadczeniem o brak przeciwwskazań do zawarcia związku małżeńskiego. Czy jest jakaś możliwość załatwienia takich dokumentów przez konsulat? Jesteśmy w kropce, gdyż on nie dostanie urlopu na 2 razy, raz żeby pozałatwiać papierki, drugi raz na ślub. Proszę o jakieś podpowiedzi, czy był ktoś w takiej sytuacji wcześniej? Pozdrawiam

Powiem Ci, że mój brat tak własnie z zagranicy załatwiał swój ślub, jego narzeczona razem z nim była za granicą, przyjechali w przed dzień ślubu. Jego teściowa załatwiała dokumenty. I wszystko odbyło się bez problemu. Ale co i jak to nie jestem Ci w stanie powiedzieć.

Gość gość
niestety ale w USC musi sie stawic, ja tak mialam i nie bylo mozliwosci dostac zaswiadczen