Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patyska2435

Medycyna na Ukrainie

Polecane posty

Gość Patyska2435

Cześć ;) mam kilka pytam odnośnie studiowania medycyny na ukrainie,może się orientujecie ;) 1.Zdawałam maturę rozszerzoną z biologii,chemii i matmy oraz podstawową z matmy ,średnia to ok 50pkt dostanę się? 2.To prawda że egzamin wstępny jets bardzo łatwy ? 3. W którym mieście lepiej studiować we Lwowie czy Iwanowie? 4. Czy to prawda ,że za niektóre egzaminy trzeba płacić :O ? 5.Czy jest tam drogo? Jakie są warunki do mieszkania?

Gość Patyska2435
* oraz podstawową z fizyki :) biologia 30%,chemia 62%, fizyka 62%, matma podstawa 96% , a rozszerzona 55 %

To Ci się zupełnie nie opłaca: utrzymanie w Ukrainie jest o ok.30% droższe, niż w Polsce, od ciebie, jako obywatelki Unii Europejskiej na każdym kroku będą "ciągnąć" wszelkie możliwe opłaty, do tego stracisz krocie na łapówki za wszystko- nie wiesz, co to korupcja, naprawdę, w Polsce nie mamy żadnej korupcji w porównaniu z Ukrainą.

Gość Patyska2435
NIestety słyszałam o korupcji...ale z tymi wynikami chyba nigdzie się w polsce nie dostanę :( a co z reszta pytań??

Gość gość
na Polskie studia to nawet nie masz co marzyć :O może za rok jak poprawisz WSZYSTKIE wyniki,

Gość gość
Z takim wynikami z matury chcesz zostać lekarzem? Seriously?

Trudno mi się wypowiadać na temat uczelni we Lwowie, to drugie, o co pytasz- chyba masz na myśli Iwano-Frankowsk? Też wiele Ci nie powiem, w Odessie jest dobra uczelnia medyczna, to wiem, ale jak tam się dostać?- spróbuj wyszukać w Google albo yandeksie, język jaki znasz lepiej- ukraiński, czy rosyjski? Bo z rosyjskim, to lepiej do Odessy.

Gość gość
jak nie masz nadzianych rodziców to nawet sie tam nie pchaj

Gość Patyska2435
Ukraińskiego nie znam, wolalabym studiować po angielsku ;) uwierzcie,że osoby z gorszymi wynikami chcą iść na ukraine...nawet zdając tlyko postawowa chemie chca tam studiowac ....mi się niestety nie poszczęściło na maturze, czasami tak bywa

Gość gość
Jest taniej niz w pl.rok kosztuje ok tysiac dolarow na uczelni plus utrzymanie.polecam .jestem z miasteczka lezacego tuz przy granicy i polowa miasta tam studiowala stomatoligie i medycyne. Uniwersytet medyczny w winnicy.poszukaj w necie.kazdy sie dostaje.po ukonczeniu musisz zdac lep w polsce zeby moc pracowac.bo ukrainskiego nie uznaja w pl.wiec studia i po stazu LEP jak kazdy student studiujacy w pl

Gość Patyska2435
tak , mialam na myśli Iwano-Frankowsk :) z opłatą na studia nie powinno być problemu ale dlaczego jak nie mam dzianych rodzicó to się tam nie pchac???

Gość gość
na maturze nie ma ci się "poszczęścić" ale masz się na nią nauczyć a twoje wyniki (szczególnie z bio) nie świadczą o tym byś się do niej przykładała :O

Gość Patyska2435
Rok kosztuje tylko 1000 dolarów? we Lwowie chyba cos ok 3/4 tysięcy ?? a jak z przenoszeniem do Polski?

Gość gość
nie przeniesiesz sie. nie badz naiwna. bedziesz pracowa na ukrainie i tyle, za grosze a rok nie kosztuje nie 1000 dolarow a 4 tys dolarow

Gość gość
ps: z takimi wynikami na lekarza? nie osmieszaj sie dziewucho smiech na sali. na pielegniarstwo sobie idz a nie na lekarski

Gość gość
temat już nieaktualny, niedoszłą niedouczoną lekarkę zarezali banderowcy, wcześniej ją zg****iwszy.