Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZatroskanyBrat

Skąd bierze się przesadna miłość do ojca?

Polecane posty

Gość ZatroskanyBrat

Moja siostra mieszka sama z tatą. Tata jest po rozwodzie z mamą i od dwóch lat nie są już razem. Moja siostra ma obsesję na punkcie taty. Mieszkanie wysprzątane na błysk, zakupy, co sobotnie i niedzielne obiady, bo w tygodniu nie ma kiedy, bo tata bardzo długo pracuje, spędzanie wolnego czasu przed TV, u dziadków, nie raz byłem świadkiem nadskakiwania mu; zrobić Ci kawkę? Idę do sklepu może chcesz jakieś piwko? Kompletnie nie interesuje się dziewczyna sobą, nie chce mieć chłopaka, jej życie to tylko granie na konsoli i praca w kawiarni - po pracy tatuś i zero jakiegoś życia towarzyskiego. Ma 20 lat, a mam wrażenie jakby wciąż była tą małą dziewczynką z którą się jeszcze kilka lat temu bawiłem. W dodatku miała silne zaburzenia odżywiania ,,anoreksja-bulimiczna''. Nie wiem czy nadal jest chora, bo twierdzi, że to już za nią, ale mam wątpliwości. Kontakt z mamą ma jaki ma, tylko w sumie na telefon, bo mieszka w innym mieście i nie ma zbyt wiele czasu. Już kompletnie nie wiem jak mam jej pomóc, a najgorsze w tym wszystkim jest to, że jej jest tak dobrze i jest strasznie zamknięta w sobie. Przesadnie kocha, troszczy się i zapomina przy tym o sobie.

Gość ZatroskanyBrat
Aha i jeszcze dodam, że nie jest to żadna prowokacja. Po prostu szukam porady jak z nią porozmawiać jak brat z siostrą aby jej pomóc. Jest bardo delikatna i boję się, że mogę czymś ją urazić, ale mizianie przesadne też nie jest chyba wskazane. Martwię się o nią.

Gość ZatroskanyBrat
Wiem, że temat jest bardzo trudny i nietypowy jak na kafeterię, ale może jednak jakaś osoba zechce się wypowiedzieć? Proszę.

Gość gość
jesteś bardzo troskliwy, ale to dobrze, może wystarczy tylko porozmawiać z siostrą ?

Gość gość
Pogadaj tez z ojcem.Zwroc mu na to uwage,bo moze tego nie zauwaza.Kurcze tez chce takiego brata :-)