Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ortendjsa

co zrobić w przypadku wypadku...

Polecane posty

Gość ortendjsa

tak się zastanaiwam. niedawno zdałam prawo jazdy i dowiedziałam się, że kuzynka miała wypadek samochodowy. co zrobić w sytuacji, kiedy miałam stłuczkę? gdzie dzwonić? co z pomocą drogową? etc

Gość gość
chyba za jajka dostałaś to prawko

Gość gość
Do ubezpieczyciela ;)

Gość prawictwo pospolite125
jak masz nnw to ci wypłaca

Gość gość
Ubezpieczyciel ci powie co dalej , nie. Gadają z drugim uczestnikiem ruchu bo jak to facet będzie skakał . Jak stluczka spisać dane , zależy tez czyja wina. Jak nie twoja wina wzywaj policję tyle ze kupę czasu stracisz. Ja zazwyczaj zalatwiam polubownie przez ubezpieczyciela

Gość karmellkowa
ja już z tych "mądrych po szkodzie" więc mogę coś poradzić w przypadku stłuczki (np. ktoś w Ciebie - odpukać - wjechał), najpierw dzwonisz po policję. Warto wcześniej poszukać w internecie warsztaty samochodowe z Twojego miasta, które zapewniają lawetę i np. auto zastępcze na czas naprawy samochodu (zwracaj uwagę na opinie ludzi). Jak przyjedzie policja, to spiszą Twoje dane, sprawcy, sama też je dostaniesz, w tym jego firmę ubezpieczeniową, do której zadzwonisz już z domu zgłosić szkodę. Warto mieć zaufaną pomoc drogową. Polecam http://www.795-210-855.pl/. Pozdrawiam.

Gość krystoplitanka
jeśli wina będzie po Twojej stronie (mam nadzieję, że nigdy nie będzie , ale w razie, gdyby jednak) to spróbuj się dogadać z drugim kierowcą, możesz sama wziąć dane od niego dotyczące właśnie firmy ubezpieczeniowej, auta itd. i spisać oświadczenie opisujące zdarzenie - bez wzywania policji i mandatu. warto mieć przy sobie także numer zaufanej pomocy drogowej http://www.hol24.pl/