Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna :c

przebarwienia po trądziku

Polecane posty

co zrobić z czerwono brazowym przebarwieniem po pryszczu/wrzodzie/czyraku ? od kilku dni smaruję sokiem z cytryny, ogórka i wodą utlenioną, ale nie wiem czy to coś pomoże i ile czasu musze poczekać na efekt? a co myślicie o maści cynkowej? czy to coś pomoże? :)

Gość girlfromdeathnote
hej :) z tego co wiem maść cynkowa raczej nie pomoże - ona ma za zadanie wysuszyć. jeśli chodzi o rozjaśnienie przebarwień - serum z witaminą c. wejdz na strone biochemii urody i poszukaj. mysle ze woda utleniona jest zlym pomyslem, moze dzialac na skore drazniąco po dluzszym stosowaniu.

Gość gość
poczekaj trochę i na jesieni idź na kwasy do kosmetyczki.

Gość gość
Jeżeli się nie opalasz to możesz już teraz: noc acne derm, rano myjesz buzie, nakładasz filtr (dla cery tłustej np. vichy, bioderma, iwostin, avene).

Gość gość
Tak szybko co to nie zejdzie, szczegolnie, ze pewnie masz to miejsce dodatkowo opalone słoncem, ktorego ostatnio bylo sporo. Smaruj to miejsce kremem z wysokim filtrem UV, zeby nie zrobilo sie jeszcze ciemniejsze. Zrob sobie zabieg mikrodermabrazji korundowej.

tylko chodzi o to, że nie mam problemu z trądzikiem , tylko zrobił mi się pryszcz/wrzód/czyrak (sama nie wiem co to było) w miejscu pod pośladkiem :c i po nim została plamka :c a teraz idzie lato i czeka mnie wyjazd ze znajomymi, więc chciałabym móc wyjść w stroju kąpielowym na plażę :) proszę, doradzcie coś skutecznego i niedrogiego, bo już nie wiem co z tym zrobić :c plamka jest naprawde dość widoczna :c

Gość gość
Z tanszych rzeczy na poczatek:sok z arbuza, dobrze radzi sobie ze zmywanem np.samoopalacza. Chyba, ze potrzebujesz glebszej regeneracji skory to np. Masc z nagietkiem albo olej aganowy 100%

a znacie coś typowego i skutecznego na przebarwienia po pryszczcu? co myślicie o zaklejeniu plasterka ogórka na noc na tej plamie? :)

Gość gość
Szybko i sprawnie to ty stąd znikaj z tym spamem.