Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ktoś z forum

lodówka - cichy morderca mieszkający w kuchni

Polecane posty

Gość Ktoś z forum

Czy wiecie o tym że lodówka to cichy zabójca za którego co miesiąc płacimy rachunki za prąd. Lodówka sprawia że chorujemy na choroby ciśnieniowe np. alteriosklerozę czyli odkładanie się blaszek w tętnicach, zwężanie światła i blokowanie przepływu krwi. Konsekwencją alteriosklerozy jest niedotlenienie mózgu czyli wylew, udar. Co lodówka ma wspólnego z ww chorobami ? Dużo! Otóż : w lodówce przechowywujemy różnego rodzaju tłuszcze : margaryny, smalec, masło, słoninę, a także mięso .... W tłuszczach tych skumulowane są różne flory bakteryjne, które pod wpływem niskiej temperatury otoczenia namnażają się w błyskawicznym tempie. Tłuszcze te po dostaniu się do przewodu pokarmowego rozkładane są na sole mineralne . Bakterie wraz z tymi solami wspólnie transportowane są do komórek przez krew jednak do nich nie trafiają ! Bakterie są wychwytywane przez tłuszcze osadzone w tętnicach i w tych tłuszczach budują gniazda (kolonie) które skumulowane w kształcie grupek nie przepuszczają krwi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ktoś z forum
można oderwać te gniazda "blaszki" ale to bardzo ryzykowne , gdyż jeśli taka blaszka się oderwie może spowodować zablokowanie przepływu krwi w tym miejscu w którym ostanie ta blaszka i może pęknąć tętnica. Istnieją 2 sposoby na leczenie alteriosklerozy : - rozrzedzenie krwi po przez alkohol lub leki - odrywanie blaszek po przez zmianę gospodarki sodowo -potasowej. Zmianę gospodarki sodowo potasowej regulują : -czosnek, -jaja, -ryby morskie -seler -karczochy Zmiana gospodarki sodowo potasowej kontroluje gospodarkę wapniową

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to zamist lodowki co mondralo?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ktoś z forum
moja mama nie wierzy mi w to że produkty mięsne, nabiałowe i oleiste umieszczone w lodówce wpływają na odkładanie się blaszek w których żyją kolonie bakteryjne, i które osadzają się w tętnicach..... Opłacasz co miesiąc cichego zabójcę który mieszka u Nas w kuchni mamo! mówię

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jasne, teraz od wszystkiego mozeny być chorzy, od złego jedzenia, od złej wody, przez żywnośc w lodówce.Nawet zagraża nam powietrze ktre wdychamy.Człowieku wez się utop za wczasu!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ktoś z forum
zamiast lodówki- sokowirówka! Surowe mięso nie przechowywane w lodówce a od razu zmiażdżone przez sokowirówkę i rozbite na molekularne cząstki nie będą powodowały rozmnażania koloni bakteryjnych ponieważ nie przechowywane są w warunkach niskich temperatur jakie panują w lodówce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
moze mi ktos wyjasnic jakim cudem bakterie w niskim temperturach nie namnazaja szybciej? ja nie mam lodówki, tzn jest wyłaczona, bo mam malo kasy, ale często przez to jem nie za swieze miesy, margaryne, itp. czy to oznacza, ze w tej neiswiezej jest mniej balterii?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
stare powiedzenia mowi ze PAN BOG stworzyl pokarm a diabel kucharza Wszystkie tluszcze szkodza, mieso,bialy chleb smazone rzeczy.panierki ciasta.nabial. Zdrowe sa tylko warzywa i owoce. CUKIER SZKODZI SOL SZKODZI KAWA .HERBATA TEZ. NIESTETY WARZYW NIE BEDE SAMYCH ZEREC,,TRUDNO KTO MA UMRZEC TO I TAK UMRZE ,A KTO MA ZYC BEDZIE ZYL

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wiadomym jest ze przed wystapieniem epizodu kardiologicznego nastepuje oderwanie sie blaszki miazdzycowej, blaszki owe powstaja na skuek zlej diety,nadmiaru mies maki przetworzonej,tluszczy zwierzecycfh .zawiesistych zup .smietany,masla tlustych wedlin.a nawet od tytoniu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
GDZIE TRZYMAC MIESO JAK NIE W LODOWCE .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
co za bzdety wystarczy zbilansowana dieta, orzechy, ryby, oleje roślinne, warzywa, owoce, zioła kto je masło i smalec ? większość je chude miesa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie bój się, miażdżyca nam nie grozi dziś ludzie umierają w wieku 50 lat na raka kiedyś umierało się na wylewy i udary, miażdżycę w wieku ponad 70 lat dziś umiera się o wiele wiele wcześniej przykłady ? teść zmarł w wieku 57 lat, jego ojciec i matka żyją o 30 lat dłużej, pisze żyją bo go przeżyli i żyją nadal

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie słuchajcie go! to ten sam kretyn od podgladania przez monitor!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to ja sobie zrobię następnego drinka w celu rozpuszczenia...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
TO I JA POPROSZE

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Byljon
Chcesz mi powiedzieć, że w lodówce, która kosztowała mnie prawie całą wypłatę ( http://matrixmedia.pl/lodowka-smeg-fab50x.html ) namnażają się jakieś bakterie ? Zastanów się nad swoim postępowaniem i nie grzesz więcej ! Lodówka to niebo, piekarnik to piekło !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×