Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Która z was jest z rozwodnikiem

Polecane posty

Gość gość

i jest szczęśliwa w związku?

Gość gość
ja byłam, ale to było pasmo nieszczęść. na szczęście wrócił do ex-żony

Gość gość
od rozwodnikow spiertalac jak najdalej:o

Gość g1
Ja jestem od ponad 3.5 roku i nigdy nie byłam tak szczęśliwa.

Gość gość
kobiety wolą rozwodnika niż wolnego bo jest pewność, że już r****ł!

Gość g1
prawiczek się odezwał

Gość gość
kurfa ten prawiczek siedzi 24/24 i wszedzie sie wpiertala wyjdz do ludzi,na powietrze nie mecz ludzi przebrzydly kootasie

Gość gość
kobieta to napisała a wy już na prawiczków jedziecie żal mi was!

Gość gość
A dlaczego s********ć jak najdalej? Czym się różnią rozwodnicy od takich po zwykłych związkach? :D

Gość g1
Co do pytania, to myślę, że tu nie ma reguły. Napewno to są trudniejsze związki, ale mogą być bardzo szczęśliwe. W dużej mierze to czy będzie ok zależy od relacji z byłą żoną, czy jest ok, czy nie ma jakiś wojen, albo uczuć, które nie wygasły. To przekłada się potem na relację z dziećmi, jeżeli takie są. Jeżeli relacja z byłą żoną i dziećmi jest ok to wszystko samo się układa. No chyba, że jest się typem zaborczym i zazdrosnym, który rywalizuje z dziećmi i byłą żoną.

Gość gość
Ja obecnie układam sobie życie z rozwodnikiem. Niby jestem szczęśliwa, ale czegoś mi brakuje z tym, że to już kwestia samego człowieka i podejścia do związku, a nie faktu, że jest rozwodnikiem.

Gość g1
Ale czego ci brakuje?

Gość gość
W moim przypadku dzieci brak, kontaktu z byłą żoną też, ale cały czas mam nieodparte wrażenie, że uczucie do niej nie wygasło chociaż twierdzi zupełnie inaczej. Był z nią bardzo długo, bo 13 lat w tym 2 lata małżeństwa, więc obojętnie nie przeszedł po rozstaniu wręcz przeciwnie. Teraz tworzy nowy związek ze mną, ja jestem w ciąży, więc budujemy rodzinę i tak się zastanawiam jak to będzie wyglądało.

Gość gość
wolałabym rozwodnika, który porzucił rodzinę niż takiego co nie był w związku.

Gość g1
To masz super sytuację, jeżeli nie na dzieci. A to on chciał rozwodu, czy ona. To już wszystko zależy od niego, czy potrafi ci okazać, że jesteś teraz najważniejsza, czy daje do zrozumienia, że tamto to już przeszłość. Wcześniej też byłam z rozwodnikiem i byłam cholernie zazdrosna o jego ex. Ale tylko dlatego, że czułam, że on ja nadal kocha. Potem okazało się, że to prawda. W tym związku mam stuprocentową pewność, że tak nie jest. Mój był 20 lat z żoną, z czego połowa to była katorga dla tzw. dobra dzieci, poza tym wspólny dom, firma, rzecz z których ciężko się wyplątać. Próbował nawet popełnić samobójstwo. Tak więc wiem, że jest szczęśliwy,że się stamtąd wyrwał. Nie ma we mnie ani krzty zazdrości o byłą.

Gość gość
A dlaczego s********ć jak najdalej? Czym się różnią rozwodnicy od takich po zwykłych związkach? " x bo maja zryta psyche i manie przesladowcze uwazaja,ze kazda kobieta czyha na ich konto x ponadto gdyby byl taki cudowny jak sie przedstawia nie byl by rozwodnikiem :D

Gość g1
A czym się różni pozwodnik kod kogoś kto był w związkach nieformalnych? Przecież nikt z nas nie ma czystej karty. Ja byłam w paru związkach wcześniej i też możnaby powiedzieć, że muszę być pewnie wybrakowana skoro się nie udało i mam zrytą psychikę.

Gość gość
Nie, to nie On nalegał na rozwód. Po rozstaniu z żoną długo miał jeszcze nadzieję, że Ona wróci, ale tego nie zrobiła. Złożyła pozew o rozwód, unieważnienie małżeństwa. On nie kiwnąłby palcem. Ona jest już po drugim ślubie. W żadnym wypadku nie daje mi do zrozumienia, że kocha dalej byłą żonę, ale ja jestem kobietą i w takich kwestiach mam przeczucie, czasami to odczuwam.

Gość gość
Ja mam czystą kartę :(

Gość gość
nie przyrownuj zwiazku niezalegalizowanego do malzenstwa to jest niebo i ziemia

Gość gość
A czemu niebo i ziemia? Czym się różni poza formalnościami? :)

Gość gość
ze zwiazku szybciej i latwiej mozna sie wycofac z malzenstwa?klotnia o dzieci,majatek,mieszkanie,kredyty.finansowy wklad w malzenstwo,dom,dzieci wtedy dopiero zaczyna sie gehenna:D

Gość gość
No to na wielkie szczęście w tej kwestii mój rozwodnik ma spokój, dzieci brak, kredytów wspólnych brak, sprawa z podziałem majątku załatwiona, On jej oddał wszystko z miłości i naiwności :-o

Gość g1
Niczym się nie różnią poza tym, że rozwód jest trudniejszy. Ale jeżeli ktoś jest nieszczęśliwy w związku to i tak predzej czy później odejdzie, ślub przed tym nie uchroni. Ja u mojego faceta widzę do jakich tragedii prowadzi długoletnie życie w złym związku. Nie na sensu tkwić w czymś takim na siłę.

Gość g1
Mój też zostawił wszystko :) Chciał się jak najszybciej z tego uwolnić. Mam nadzieję, że twoja intuicja co do ex cię zwodzi. A jak dawno się rozstali?

Gość gość
Rozwód cywilny był w 2011 z tego co dobrze kojarzę, bo to dokładnie dwa lata po ślubie. Teraz jest w trakcie unieważniania małżeństwa kościelnego, ale to też z jej inicjatywy, bo jej zależy na drugim ślubie kościelnym. Ciekawa jestem jak długo tym razem będzie "żoną". Rozwód z powodu jej notorycznych zdrad, ale teraz z każdym dniem przekonuję się, że On też nie jest bez winy i nie chodzi tutaj o zdradę z jego strony, bo może to naiwne myślenie, ale On nie byłby w stanie zdradzić kobiety, z którą jest i którą kocha. On po prostu nie umie dbać o kobietę :(

Gość kasiavb
moj się rozwiodl ok 4 lata temu.Ona nadal przyjezdza do ich wspólnego domu czasem na weekedny.,to chore wiec zakonczylam ta chora relacje,on oczywiście chce konaktu i zabiega , tylko po co mi ktoś taki, szkoda czasu i tak z nim trochę czasu zmarnowałam, niech pomieszuje z była zona mam to już w d***e

Gość 09876543
moj się rozwiodl ok 4 lata temu.Ona nadal przyjezdza do ich wspólnego domu czasem na weekedny.,to chore wiec zakonczylam ta chora relacje,on oczywiście chce konaktu i zabiega , tylko po co mi ktoś taki, szkoda czasu i tak z nim trochę czasu zmarnowałam, niech pomieszuje z była zona mam to już w d***e

Gość gość
kasia - a z jakiej racji przyjeżdżała do niego? I czemu na to pozwalał skoro był z Tobą? Też bym taką relację zakończyła i to natychmiast.

Gość 09876543
ale mi się wpisal nick, eh