Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do ludzi wykonujących prace fizyczne ,jak wam się żyje na emigracji,wasz poziom?

Polecane posty

Gość gość
odladam kase spokojnie:) a dom zawsze warto miec wroce na emeryturke np

Gość gość
to ile masz zamiar odłożyć, żeby do końca życia starczyło ci na utrzymanie w Polsce??? ceny w Polsce takie same jak na Zachodzie - więc z jaką kwotą masz zamiar wracać? pochwal się!

Gość gość
Niby nie ciekawski,a natretny jak mucha :O

Gość gość
bo pieprzysz od rzeczy! odłożysz sobie na beztroskie życie w Polsce! - co za idiota!

Gość gość
Dzieciaki

Gość gość
Zarabiam więcej niż 10000 zł, jestem lekarzem, pracuję w dużym mieście, mam własną praktykę. I wypraszam sobie, nikogo w życiu nie okradłem, nie miałem żadnych znajomości, po prostu ciężko pracowałem na to co mam. Rozumiem, że uważasz, że skoro ktoś osiągnął coś w Polsce, musi być złodziejem albo oszustem. Gratuluję podejścia do własnego kraju, swoją drogą znam dziesiątki przypadków, które przeczą twojej teoriiusmiech.gif Lekarz zarabiajacy 10000... siedzi na forum dla nastolatkow???? Dziwne troche.... ktos tu sciemnia......

Gość gość
slonkow roce na emeryturke z emeryturka stad gdzier sobie ja wypracoewalam wiecej to jest niz wpl napewno, wiec spokojna glowa z czego bede zyc:) maz ma mieszkanie w stolicy wiec dalej bedzie sie wynajmowac1700zl jak narazie wiec ty martw sie o siebie a nie o moja dole:)

Ja pracuję w dosyć miłym miejscu, polska piekarnia w Londynie, ale praca przyjemna, nie narzekam. Zresztą czy robienie i sprzedawanie ciasta może być nudne? :D

Gość gość
No faktycznie anka piekarnia szczyt marzen hehe...;) uwazaj zebys tych wszystkich ciast NIE jadla Bo bedziesz gruba!

Gość gość
Sprzedawanie ciasta moze byc baaaaardzo nudne I tluczace! Ja sprzedaje ysl diora Chanel I czasami mnie bierze..

Gość gość
Anna wyzej-ty juz stalas sie nudna z reklamowaniem tej piekarni :O

Gość gość
jeszcze duzo lat minie zanim Polacy naucza sie szacunku dla normalnych potrzebnych zawodow, a przestana cholbic darmozjadow, ktorzy zwyczajnie zeruja na spoleczenstwie... dopoki do tego nie dojdzie, zycie w Polsce jest niemozliwe, mozliwa jest tylko wegetacja I wyscig szczurow... AnnaZ nie przejmuj sie cymbalami, ktorym mamusia I tatus sponsoruje pokoik I internet, wiec moga sobie tutaj popluc bez umiaru. Mi sie podoba twoj zawod, rozmowa z ludzmi, slodkosci wokolo, super, lepsze to niz siedziec z wyzelowanymi pacykami w jakiejs klatce nazywanej biurem, gdzie jest jeden wielki smrod potu ludzi, bo szef ciagle pogania do produkcji coraz to nowych ton papierow...

Gość gość
Hehe pewnie sie jakas tlusta krowa odezwala;)))!hihi

Gość gość
brak slow na niektore komentarze tutaj, jeszcze dlugo Polska bedzie na poziomie Bangladeszu....

Gość gość
Dla was to jedynie fabryka i biuro istnieją? Biuro jako szczyt marzen oczywiscie. Co za ograniczona banda z was :D aha i ciągle ta jedna biadoli o kupionych studiacg i rodzicach nas utrzymujących. Zmien płytę kobieto, najlepiej zaraz jak wrocisz z jazdy na szmacie.

Gość taki jeden facet z Marsa
to z Polski ludzie wciaz chca uciekac I jezdza na wakacje za granice zarobic, a nie odwrotnie, wiec skonczcie z tym dowartosciowaniem siebie...

Gość gość
co nie zmienia faktu,ze dowartosciowuja sie tutaj,a raczej bardzo nieudolnie probuja-ci emigracyjni fizyczni...Tak,tak -bardzo potrzebni,ale pozostaja na najnizszym stopniu kazdego spoleczenstwa .

Gość fp06
wiesz cow irlandii nie zwraca sie uwagi kto gdzie pracuje? poprostu ale wiesz dlaczego?po kazda praca jest oplacana godziwie i chyba dlatego nikt nikogo nie wyzywa .

Gość gość
Jesteście naprawdę żałośni Nie chcesz wyjezdzaĆ,NIE WYJEZDZAJ! Wystarczy ci ten poziom na ktorym żyjesz,więc nie szczekaj na wyjeżdzających.Oni wiedzą,co to jest emigracja i jaka cenę się płaci.Ale zawsze wyjezdzać warto.Poświęcić lat kilka i ma sie z czym wracać.Nigdy nie zarobi się tego w Polsce.Trzeba znać język i trzymać się daleko od rodaków.Wystarczy tu was poczytać,nawet jak nie wyjeżdzacie.Polacy to zawistny narod.

Gość gość
No tutaj szczegolnie wredni...W realu-ZA GRANICA I NIE W UK-takich nie spotkalam...Mam szczescie...?I nie wykonuje pracy fizycznej,jakby co ;-)

Gość gość
W czym praca fozyczna jest gorsza? Wykonuje ją w obcym kraju i nie doznałam tutaj żadnego upokorzenia,jak to było w Polsce od Polaków! Mieszkam w sympatycznym miasteczku. Polska to chamstwo i tyle,zero szacunku!

Gość gość
06.07.13 gość,aby z czyms do PL wrócic trzeba oszczedzac.A rzadko keidy mozna spora sume zaoszczedzic zarabiajac najnizsza krajopwą. Za granica tez zycie nie jest zbyt tanie i aby zaoszczedzic trzeba sobie po prostu duzo odmawiac.

Gość gość
jezeli dla tych,co ja wykonuja jest to praca "niegorsza",to najwazniejsze ;´-)

Gość LUDZIE TO WKOŃCU MOŻNA
żyć normalnie wykonując prace fozyczne za granica? bo w polsce życie jest coraz gorsze. ja ekspedientka,mąż budowlaniec i zastanawiamy się nad wyjazdem. ja znam angielski,mąż trochę. jest sens pakować się?

Gość gość
Bo to jest poziom ...Wystarczy poczytac i juz wiadomo:-D

Gość gość
niech kazdy bedzie ambitny i zostanie profesorem albo biurowym pracownikiem, albo lekarzem i prawnikiem:o tak najlepiej:D

Gość gość
Niekoniecznie tak,ale byc sila robocza jakiegos kraju,to tez nie to...

Gość gość
sila robocza tez jest potrzebna durnie zeby ktos wam w sklepie sprzedał zywnosc zeby zbudowal wasz dom zeby naprawil wasze sprzety zeby posprzatal drogi, ktore brudzicie zeby wywiózł wasze smieci-abyscie w nich nie utoneli---chyba ze powyższe wolicie sami robic polska magnaterio z biur:o

Gość gość
jak mozna nie szanowac prostych ludzi i ich prac? sama jestem na etapie studiowania, ale widzac prace wielkich pań i paniczów w biurach, urzedach itp widze, ze to praca prostego czlowieka 10000 razy wiecej warta niz nieroba zza biurka! nie wiem, jak można pogardzać sprzedawczyniami, sprzataczkami itp! pamietajcie, ze los jest niepewny, oby wasze matki na starosc nie musialy zapieprzac z miotła jak polikwiduja wam te etaty biurowe! smutne

Gość encepence111
Po pierwsze DYPLOM chowamy do kieszeni- przynajmniej na jakiś czas. Jeśli emigrujesz- nie oczekuj od razu dobrego stanowiska pracy. Ja wyjechałam do Norwegii (7lat temu), pomimo dwóch fakultetów, sprzątałam przez 5 lat i uczyłam się języka, odkładałam pieniądze, zwiedzałam, poznawałam ludzi i MARZYŁAM!!! Od dwóch lat prowadzę własną firmę...więc MOŻNA!!!!!!!!!Polacy na emigracji są bardzo roszczeniowi, myślą że od pucybuta do milionera dochodzi się w przeciągu pół roku :):):)