Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Naskórek podrazniony chemiczna substancja

Polecane posty

Gość gość

Witam, zacznę od tego ze kilka dni temu byłam na urodzinach znajomej w klubie. Towarzystwo jak to bywa w klubach mieszane i wszyscy niezbyt trzeźwi. W pewnym momencie imprezy mój znajomy z zaskoczenia chciał żebym coś powachala, jak potem sie okazało był to poppers i powachac nie powachalam tylko mój juz w bardzo wskazującym stanie kolega praktycznie wylał mi ta substancje na nos, piekło niesamowicie i smród przypominający benzynę czuje do dzis.. Kolejnego dnia obudzilam sie ze strasznym poparzeniem i strupem na nosie, nie wiem co mam robić - czy nawilzac to czy może pozostawić totalnie do zaschniecia strupa, babrze sie to potwornie i nieciekawie wyglada, oprócz tego jestem atopikiem więc skóra twarzy z natury jest sucha. Proszę o odpowiedz i błagam bez odpowiedzi krytykujących przez co to sie stało, ale niestety nie była to moja wina.. Dołączam zdjęcie jak nos wyglada dzisiaj http://img4.imageshack.us/img4/3753/d65g.jpg

Gość jaq
czymś delikatnym chyba możesz nawilżać np. bepanthen albo alantan. Ale najlepiej skontaktuj się z lekarzem. Jeżeli odpadnie strup to albo będzie ślad, albo nowy różowy naskórek który z czasem wyrówna się.

Gość gość
Pianka z panthenolem, obojetnie jakiej firmy