Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tryczka

Badanie szyjki macicy - często? Od którego tc?

Polecane posty

Właśnie tak sobie pomyślałam, że szyjkę miałam badaną tylko RAZ. W 39tc pierwszej ciąży. Teraz jestem w 36tc drugiej i też lekarzyna rączek nie pcha. A tak czytam tu, że dziewczyny mają skracające się szyjki, rozwarcia przedwczesne. Czy Wasi lekarze regularnie badają Wam szyjki? Od którego tc? Ciekawi mnie to, bo tak się zastanawiam, czy moi to olewają czy jak?

Gość GOŚĆ123456789
hej chciałam się zapytać jaka była Twoja szyjka macicy na początku ciąży ??? będę wdzięczna jak możesz mi pomóc.

Gość gość
ja mam badana na kazdej wizycie- czyli co miesiąc a pozniej czesciej

Patrzę, że na kafeterii to teraz na temat bez wyzywania i sensacji nie uzyskasz odpowiedzi ;/ Za to tam, gdzie wirtualnie baby drapią się pazurami wpisów, a wpisów. Dziękuję chociaż za tę jedną odpowiedź ;)

Gość gość
chodziłam na nfz przez calą ciążę i szyjkę mialam badaną tylko podczs porodu, moja gin starej daty nie pchała mi rąk w krocze jeśli nie skarżyłam się na żadne dolegliwości. Ciąże przeszłam bez komplikacji więc i badania szyjki nie ybyło , co mnie również dziwiło, ale skoro lekarz uważał, że to niekonieczne to i ja nie nalegałam bo jakby nie było nie jest to przyjemne.

Gość gość
Ja miałam na każdej wizycie badaną szyjkę.

Powiem tak, jestem aktualnie w 34 tygodniu ciazy, badana mam na kazdej wizycie ale nie mialam czegos takiego aby lekarz podal mi np dlugosc w cm lub cos tego typu jak sie inne padnie wypowiadaja, za kazdym razem dostaje inormajce iz trzon macicy prawidlowo zamkniety i to mi w zupelnosci wystarcza.

Gość gość
ja też na każdej wizycie

Gość gość
I u mnie zawsze badana. Wlasnie kiedys uwazano ze nie powinno sie badac tak czesto albo w oggole