Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Biały mocz + częste oddawanie moczu !

Polecane posty

Gość gość

Heej Wszystkim ! :) Chodzi oto ,że często oddaje mocz i ten mocz jest koloru białego.W czasie oddawania moczu mnie nic nie boli,nie piecze,ani nic innego.Nie mam krwi w moczu no po prostu bez objawów... Wszędzie pisze ,że zapalenie pecherza to : pieczenie,ból w podbrzuszu itp..ale ja właśnie takich objawów nie mam !! Mocz oddaje w dużych ilościach a nie w kropelkach.. W nocy wstaję raz albo i w ogóle.. Proszę o odpowiedź : ) Z GÓRY DZIĘKUJĘ :) :) :P :D

Gość gość
Rozwodnienie organizmu bądź objaw cukrzycy.

Gość gość
nie nie pije aż tak dużo wody...

Gość gość
może być objaw cukrzycy, ale wtedy jest też duże pragnienie jeśli musisz wstawać w nocy to znak że brakuje ci hormonu który powoduje zagęszczanie moczu w nocy, nie pamiętam na to nazwy, na to podaje się leki by nie trzeba było wstawać w nocy idz do lekarza rodzinnego zrób badanie moczu by wykluczć jakiś problem z nerkami, czasem przy niewydolności właśnie mocz jest bazbarwny

Gość gość
jest przezroczysty jak woda..

Gość gość
ale kiedy oddaję mocz to nie mnie nie boli ani nie piecze noo bez objawów ! co to moze być ??

Gość gość
bywa też że mocz jest też taki zóltawy

Gość gość
idź do lekarza jeżeli coś się dzieje z nerkami i nie zagęszczają moczu z jakiegos powodu, to nie ma na co czekać

Gość gość
hmmm.... a może też przez nerwy ? bo odkąd się to pojawiło ch**** to się tym stresuje i myślę o tym cały czas...

Gość gość
co robić ? podstawa to badanie moczu a gdy coś niepokojącego to badanie na mocznik, kreatyninę i gfr (czyli przesączanie nerkowe, to badanie ocenia funkcję nerek) te badania wykryją jeśli dzieje się coś niepokojącego: stan zapalny, bakterie lub złe funkcjonowanie nerek

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź.

Gość gość
białko w moczu = chore nery?

Gość gość
nie wiem jak wy,to co piszecie to dla mnie dziwne,ja czasami też mam biały mocz czyli jak woda,ale u mnie to tak mam jak zmarznę po długim pobycie na dworze,jak w ostatnią sobotę przy minus nastu stopniach,później jest ok.pozdrawiam facet

Gość gość
Bylem u lekarz infekcia wirusowa do lekarza