Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaMaP

do którego msc trzymać dziecko do ,,odbicia'' po jedzeniu?

Polecane posty

Gość mamaMaP

oststnio szwagierka zwróciła mi uwagę że już nie muszę trzymać córeczki do ,,odbicia'' się po mleczku/ herbatce.. czy to prawda ? córcia ma 4,5 msc .Mi się jednak wydaję że powinnam , szwagierka natomiast twierdzi , że wystarczy jak ja położe/posacze do sziedziska / bujaczka.

Gość gość
zalezy od dziecka - jak nie ma problemu z ulewaniem, czy wymiotowaniem, to nawet na brzuch mozesz polozyc - ja tak kladlam swojego i zyje. A jak neistety ma z tym problem to lepiej odbijaj,.

Gość gość
Do czasu aż dziecko może samo przyjąć postawę pionową (np. siedząc) lub kiedy przestanie łykać tyle powietrza i już nie tak łatwo mu się odbija (u moich dzieci to było właśnie w wieku 4-5 miesięcy).

Gość mamaMaP
córeczce się ulewa, nie zawsze co prawda ale zdarza się , wiec czuje sie poprostu bezpieczniej jeśli chwile ją potrzymam, chociaż w bujaczku w pozycji pół leżącej jest tez pewnie bezpiecznie

Gość gość
Moj ma 4 msc. Nie zawsze go odbijam,np jak zasnie przy karmieniu,albo w nocy. Ale w dzien zawsze. Wiem ze mu te powietrze zalega i przeszkadza,nawet nie chodzi o ulewanie. Nie chce np wiecej zjesc albo wypic. Czwsto do oddbicia klade go na brzuszku,wtedy raz dwa uchodzi powietrze ;)tez mysle,ze jak dziecko siedzi to nie trzeba odbijac,bo powietrze samo sobie pojdzie do gory.

Gość mamaMaP
ok , dzięki za odpowiedz :)

Gość gość
zamówcie sobie dziewczyny coś za darmo dla maluszków http://free.amciu.com/news.php ja ostatnio zamówiłam sobie 6 słoiczków bobovity po 1 roku sosiki :)