Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PROBLEM segregacja śmieci gdzie wyrzucić plastry do depilacji

Polecane posty

Gość gość

gdzie wyrzucić plastry do depilacji

Gość gość
no pomożci mi bo niewiem do jakiego worka czy do czarnego , czy tam gdzie plastik

Gość Rapuncel
no wlosow do plastiku niezaliczamy chyba ze masz sztuczne ;)

Gość gość
gdzie chcesz myslisz ze to ktos sprawdzi?

Gość gość
dla mnie to jakiś totalny chaos z tymi śmieciami. Nie wiem do czego należy zużyta podpaska, albo resztka pasty do zębów w tubce, albo nie do końca zużyty szampon. Opakowanie po kremach w szklanym pojemniczku. Bo przecież nie walnę tam gdzie butelki. Każdy powinien dostać papierek gdzie sie co wyrzuca. Czy pusty worek po proszku do prania to plastik? Mnóstwo mam pytań i nie wiem co gdzie

Gość gość
czy na przykład karton po soku czy proszku do prania to "papier" czy "tworzywo sztuczne"?

Gość gość
karton nalezy do wielowastwowych, ja to wszystko p*****le biore i wywalam wszystko do jednego wora i fru na śmietnik osiedlowy

Gość asia4680
NIE WSZYSTKO da się recyklingować. De facto większość śmieci powinna trafiać do zwykłego śmietnika. Plastry po depilacji i podpaski też. Chyba nie sądzicie, że ktoś odzyska surowiec i zrobi jakiś nowy produkt z waszych zużytych podpasek???

Gość gość
a ja mam to w d***e i tak nie bede segregowal smieci 🖐️

Gość gość
A u mnie nie ma żadnych śmietników na plastik czy szkło stoją trzy ogólne więc wyrzucę bez segregacji bez sensu to.

Gość gość
wiecie co? jesteście niektóre takie głupie, czy się zgrywacie? co za idiotka zakłada taki topik....? dżisas!

Gość gość
wszystko z czym masz wątpliwości (zwłaszcza plastry, podpaski) do komunalnych - nie wiem jaki to kolor worka bo u nas nie ma tego. Plastikowa butelka po szamponie, wypłukana - do suchej frakcji tam gdzie papier i folia. Tak przynajmniej wygląda instrukcja u nas.

Gość gość
ja dostslsm informacje o tym wszystkim. baba z urzedu miasta roznosila

Gość gość
akurat papier i tworzywa sztuczne wyrzuca sie do jednego, zoltego pojemnika, tzk jest u mnie

Gość gość
a czy ktoś z was segreguje rzeczy i sprzedaje je potem? bo wlasnie widzialam, ze teraz jest moda na bycie takim ekologicznym i sortowanie swoich smieci... fajnie by bylo nie dosc, ze zarobic, to jeszcze cos zrobic dla swiata... znalazłam fajna firme, ktora zajmuje sie takimi rzeczami www.recyklingtworzywsztucznych.pl moglby ktoś polecić?

Gość gość
Problem z segregacja śmieci to ma chyba każdy człowiek w kraju. A pytać tutaj o to co gdzie? jest bez sensu, bo w każdej gminie jest inaczej, każda ma swoje własne ustalenia. U nas np tworzywa sztuczne wyrzuca sie razem z metalami, a papier osobno, no i szkło biale osobno i kolorowe osobno.

Gość gość
no takie rzeczy powinno sie chyba oddzielnie wyrzucac - 'jako odpady kosmetyczne' chociaz no nie wiem... ja mam umowe z firma www.nowista.pl i oni wywoza ode mnie wszelkie odpady takze nie martwie sie o to

Gość gość
Do śmietnika. U mnie w domu mam 3, obudowane z firmą olto, nie mam problemu ani wstydu wyrzucać do jednego z nich moich damskich śmieci :)

Gość gość
A prezerwatywy, to do plastiku?

Gość gość
ja segreguje smieci od 2 lat, a wszystko zabiera ode mnie firma www.asik.pl - fajnie to wszystko dziala, bo nie przejmuje sie smieciami ;) wystawiam, a oni zabieraja:)

Gość gość
segregacja smieci to bardzo powazna sprawa i konieczna, bo kazdemu z nas zalezy na srodowisku. to samo tyczy sie elektrosmieci. nie powinno si eich wyrzucac do smietnika. Lepiej zadzwonic do www.agorecykling.pl/ - zajmuja sie ich odbiorem.