Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewka marchewkaaaaa

termin porodu- grudzien 2013

Polecane posty

Gość ewka marchewkaaaaa

czesc dziewczyny, jest tu ktos z Was kto ma tak jak ja termin na grudzien 2013? jak wasze samopoczucie,brzuszki ? duzo przytylyscie? pracujecie? :) pozdrawiam

Gość groodnioofka
Ja mam termin na 1 grudnia, choć wszystkie USG wskazują ze będzie to tydzień wcześniej. Dużo już przytyłam i brzuch jest bardzo widoczny. Dziecko w piątek ważyło 300 g więc sporo jak na ten tydzień ciąży. Nie pracuję. Nie czuję jeszcze ruchów.

Gość ewka marchewkaaaaa
ja mam termin na 2 grudnia, delikatne ruchy czulam juz od 16tc..nie bylam tego pewna,ale teraz są co raz silniejsze więc mam pewnosc,ze to bylo to.. ja pracuje i przytylam ok 4 kgm, brzuch jest widoczny tylko w obcislych bluzkach, nosza troche luzniejsze i w pracy jeszcze nawet nie wiedza ze jestem w ciazy ;)

Gość groodnioofka
No ja właśnie nie wiem co z tymi r****mi bo nie czuję wcale a na USG widzę ze dziecko mocno się wierci. Mam nadzieję ze niedlugo poczuję a przy kolejnej wizycie zapytam lekarza dlaczego nie czuję ruchów.

Gość ewka marchewkaaaaa
czytalam ze przy peirwszej ciazy niektore kobiety czuja dopiero w 20tc wiec spokojnie na pewno za chwile poczuejsz :):) ile masz lat? jak sie w ogole czujesz??

Gość groodnioofka
Tak przy pierwszej mozna czuć później ale u mnie to 4 ciąża więc powinnam czuć już dawno. Mam 28 lat. Czuje się nie najlepiej bo mam problemy zdrowotne od jakiegoś czasu i jestem na silnych lekach dlatego mam bardzo czesto USG bo sprawdzają czy leki nie szkodzą dziecku. A Ty? To Twoja pierwsza ciąża?

Gość ewka marchewkaaaaa
aaa to ty juz doswiadczona :) ja mam 24 lata, a to moja pierwsza ciaza. ogolnie czuje sie dobrze, gdyby nie brak okresu i bol piersi nawet bym nie wiedziala,ze jestem w ciazy,zero mdlosci ani nic z tych rzeczy...ostatnio gdzies od tygodnia zaczynam miec zgage. dzis wlasnie ide do lekarza ,czekam jak na szpilkach na USG moze dowiem sie jaka płec..a ty juz wiesz co bedziesz miala?

Gość ewka marchewkaaaaa
mam nadzieje,ze twoja choroba to nic powaznego i niebawem wszystko sie unormuje

Gość groodnioofka
Nie mam pojęcia i jakoś mi nie spieszno żeby się dowiedzieć. Przed każdym USG bardzo się boję czy serduszko bije a jak słyszę ze wszystko z maluszkiem dobrze to już mi na niczym innym nie zależy. Rozmawialiśmy o tym z mężem i ustaliliśmy, ze jeśli jakiś lekarz się wygada to ok a jak nie to nie będziemy pytać o płeć. Dowiemy się po porodzie. Mnie piersi nie bolą wcale i nie bolały. W zasadzie nie miałam żadnych objawów ale doskonale wiedziałam ze jestem w ciąży i kiedy zaszłam. Test zrobiłam już 5 dni po stosunku i wyszedł pozytywnie. Trzymam kciuki za udaną wizytę i jak już będziesz znała pleć maluszka to pochwal się kogo tam chowasz.

Gość gość
na pewno dam znac:)

Gość gość
dzieki :):):)

Gość gość
ewka przeciez ty jestes baśka