Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiemczegochce

Mój narzeczony nie chce ślubu.

Polecane posty

Gość wiemczegochce

Jesteśmy ze sobą 6 lat, od roku zaręczeni mieszkamy razem. Ostatnio zaczęłam temat ślubu, nie chciałam zaskoczyć mojego narzeczonego szybkim terminem, dlatego zaproponowałam 'na spokojnie za 2 lata'. On miałby wtedy 27 lat, ja 23. Sporo czasu na przygotowania. Myślałam, że jesteśmy siebie pewni i taka decyzja to będzie czysta formalność, a jednak pomyliłam się. Stwierdził, że to za szybko (po 8 latach związku?) i mamy czas. Fakt, nigdzie mi się nie spieszy, ślub to nie maraton... ale skoro się oświadczył to myślałam, że jest świadomy tego, że rozmowa o ślubie i weselu prędzej czy później nastąpi. Poczułam się troszeczkę zawiedziona, pojawiły się również wątpliwości, czy on jest pewny tego, że chce spędzić ze mną resztę życia... Sama nie wiem co mam robić, czy totalnie odpuścić ten temat, czy wspominać o tym (w żadnym wypadku nie szantażować)... Czekam na jakieś rady :)

Gość gość
Yyyy... masz 22 lata, nie wiem do czego Ci sie spieszy.

Gość gość
slub,wesele,dzieci,rzucisz prace i dolaczysz do matek polek.wez sie za robote,zabezpiecz swoja öprzyszlosc to i slub nie bedzie potrzebny:P

Gość wiemczegochce
napisalam, ze slub to nie maraton i nie chodzi mi o to, ze mi sie spieszy. skoro oswiadczyl sie kiedy mialam 20 lat, to mam teraz 10 lat byc narzeczona? :)

Gość wiemczegochce
dziwne podejscie macie skoro slub wiazecie od razu z dziecmi :)

Gość gość
śmiać mi się chce... po co takie bydlę się oświadcza, skoro nie chce ślubu? pewnie żeby uśpić twoją czujność i żebys mu du py dawała. No więc mu dajesz, tak więc skurviel nie ma potrzeby się z tobą żenić skoro du pe ma na tacy i bez slubu.

Gość gość
może nie ma kasy, bo uzbierać 40tys to jednak problem, może ma problemy w pracy albo chciałby ją zmienić, a to się wiąże z brakiem pieniędzy albo niższymi zarobkami na początek, jest milion powodów

Gość gość
no faktycznie kretyn po co sie oswiadczal ?:O ja swojej kobiecie postawilem sprawe jasno slub ? nigdy w zyciu jesli ona zechce droga wolna, znajde sobie lepsza.

Gość 123xyz///
co wy z tym dawaniem d**y przed slubem:Ojesli juz to oboje sobie daja d**y.a po slubie to niby wiekszy szacunek jest?nie.albo sie ludzie kochaja i szanuja albo nie i tyle w temacie.a jeszcze jak czytam,ze darmowe dawanie d**y....wiec rozumiem,ze kobieta powinna brac pieniadz za seks?a po slubie to jak dajecie,juz kase´?oj sorry,po slubie to juz dajecie za chleb,bo nawet wam sie pracowac nie chce.taka prawda.