Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bladaE

Blada twarz, dłonie i stopy - od urodzenia!

Polecane posty

Gość bladaE

Witam, mam ogromny problem z bladością twarzy, dłoni i stóp. Od dzieciaka wiecznie byłam blada.. dzieci w lecie były opalone a ja.. mimo iż biegałam na słońcu razem z nimi nie mogłam tych części ciała opalić. Wszystko inne bez problemu. W szkole podstawowej było to przyczyną wyśmiewania się ze mnie.. że wyglądam jak trup.. ściana itd. Wcześnie zaczęłam stosować podkład. Dziś mam 22 lata i problem nigdy nie ustąpił. Bardzo blada twarz, wręcz sina, siwa z podkrążonymi oczami. Dłonie blade.. stopy tak samo mimo opalania się równomiernie na słońcu czy też w solarium tylko te części się nie chcą opalić. Ogromny jest to dla mnie dyskomfort... odkąd pamiętam używam makijażu by ukryć mój problem. Mam faceta od ponad 5 lat i on nawet nie wie jaki mam problem... mieszkamy osobno więc łatwo mi jest zrobić sobie rano makijaż.. jak wyjeżdzamy gdzieś razem to oczywiście kładę się jako druga i mam niewielką ale zawsze jakas ilość podkładu.. przez całą noc kontroluję by się nie odwrócić twarzą w jego strone z zaciekami na buzi, a wstaję dużo wcześniej przed nim by nałożyć podkład. Planujemy ze sobą życie.. wspólne mieszkanie lecz nie wyobrażam sobie jak to będzie wyglądało. Zwykłe czynności typu pójście na basen, nad jezioro, nauka pływania, czy też zwykły deszcz sprawia, że się ograniczam.. martwię się by makijaż mi nie spłynął.. bo to ogromna różnica między kolorem mojej prawdziwej twarzy a tej upozorowanej. Dodam również, że samoopalacze czy inne tego typu preparaty również średnio barwią moją twarz. Czuję się przez to pusta.. bo po przysłowiowe bułki nie wyjdę do sklepu nie umalowana. Niszczy mnie to psychicznie.. nie chciałabym sie martwić bzdurami tylko korzystać z życia jak każda kobieta w moim wieku. Czy ktoś ma taki sam problem lub miał i wie jakie sa przyczyny lub sposoby leczenia ? Dodam na koniec iż w mojej rodzinie nikt nie miał i nie ma podobnego problemu. Pomocy.

Gość gość
A ladna jestes?

Gość bladaE
Gdyby nie kolor mojej prawdziwej twarzy nie mam sobie nic do zarzucenia. Nie mam problemu z powodzeniem.. wręcz przeciwnie. Ale co z tego...

Gość bladaE
proszę o odpowiedź... czy jest ktoś kto boryka się z podobnym problemem ? jestem w stanie wstawić zdjęcie z porazającą różnicą miedzy kolorem twarzy a kolorem reszty ciała.... :(:(:(