Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do kobiet które pierwszą ciąże lub kolejną mają już za sobą - pytanie

Polecane posty

Gość gość

Hej Jestem w 1 ciąży, 7 tc i czuję się fatalnie co zjem, to zwrócę, w momencie gdy moje przypuszczenia odnośnie ciąży ważyłam 76 kg... (tak, mam nadwagę) - obecnie po 3 tygodniach od tego momentu ważę 72,5kg!!! schudłam 3,5kg cały czas wymiotuję jestem głodna - czuję że mnie bierze zjem coś - a staram się jeść lekkostrawne produkty/dania - po 5/10 minutach zwracam to - masakra kolejna sprawa drętwieją mi nogi, ręce - nigdy wcześniej nie drętwiały i cały czas chce mi się spać zmuszam się do wyjścia z domu, kiedy już wychodzę - biegunka chciałam pójść na pilates ale chyba to nie najlepszy pomysł kiedyś w pracy mówiły dziewczyny że 1 trymestr jest najgorszy - nie dawałam temu wiary - a jednak jedyny plus to taki że nie ciągnie mnie do ciastek, czekolad, etc - a wcześniej... nie wyobrażałam sobie dnia bez czekolady jestem cały czas senna, śpię w ciągu dnia a wieczorem padam na łóżko Miałyście tak? macie jakieś sposoby na ten stan?

Gość gość
Mnie coprawda mdłości i wymioty ominęły ale też byłam bardzo senna. Mogłam spać 24 godziny na dobę. Jadlam bardzo dużo słodyczy, zwłaszcza lodów. Też mi dretwialy ręce i nogi. Miałam też potworne skurcze w lydkach- niedobór witamin. No i fakt- wszystko przeszło po 3 miesiącach. Zostały tylko skurcze.

Miałam mdłości od 6 tygodnia ciąży, do tego jeszcze zawroty głowy...i wszystko przeszło samo z siebie zupełnie nagle po 16 tygodniu :) po prostu pewnego ranka obudziłam się czując się świetnie i tak już zostało :) i jaki to był szok...:D

Gość gość
oby te dolegliwości minęły po 12 tygodniu cały czas czuję swój żołądek

Gość gość
miałam mdłości od 7,8-12,13tc ręcę drętwiały w 2 i 3 trymestrze. Senność, ja gdybym w 1 trymestrze po południu ok. 12 nie spała przynajmniej godzinki to bym chyba spała na stojąco, kładłam się spać o 20, i spałam przynajmniej do 10 :D co do wagi, na początku spadło mi 3kg, potem już tylko tyłam, na początku nie miałam ochoty na słodkie a 2 i 3 trymestr to tylko słodkiego szukałam :D

Gość gość
niewiem,czy cie pociesze,ale twoje mdlosci znacza ze ciaza sie rozwija. Tak mi gin.powiedziala. Dziecku nic nie bedzie jak schudniesz-ten maly pasozywśzcik wezmie wszystko,czego potrzebujesz za cene twojego zdrowia. Jedne na co uwazaj to duzo pij-ta biegunka mnie troche jednak niepokoi.

Gość gość
piję dużo jedynie czego nie boję się napić to woda z plasterkiem cytryny miętowa - nie, czarnej - w ogóle nie piję zielona - już nie smakuje kawa - nie kawa zbożowa z mlekiem - absolutnie nie mleko - absolutnie nie

W obu ciazach mialam ciezki trudny trymestr. Wymioty i sennonsc, placzliwosc, kiepski humor... Tak po 10 tygodniu zaczelo sie poprawiac. Mi na mdlosci najbardziej pomagala Cola :-) Dziala rewelacyjnie. Niby sie nie powinno w ciazy... Ale ja musialam w pierwszym trymestrze wypic chociaz mala szlanke dziennie. Po 10 tygodniu mi przeszlo. I naprawde mi pomagala. A poza tym nic innego.

Gość mama222
Też miałam straszne mdłości, wymioty. Były dni że jadłam tylko suchy chleb, ewentualnie jakieś jabłko, makaron. Nic innego nie mogłam. Czasami ochota na śledzie. Do picia woda mineralną, czasami sok jabłkowy. Całą ciąża bez herbaty, której sam zapach już przeszkadzał. Mdłości przeszły po 3. miesiącu. Osłabienie i omdlenia dolegały szczególnie w upalne duszne dni. Jeśli chodzi o utratę wagi to schudłam półtora kilo do 7 tygodnia ale waga wyjściową to 48 kg. W drugiej ciąży podobnie

Gość gość
wczoraj byłam w centrum handlowym - przeszkadzał mi na tyle zapach w sklepach, w każdym sklepie inny że szybko z tego centrum wyszłam

Gość gość
na zoladkowe dolegliwosci - polecam arbuza - pomaga bardzo

Gość mama222
Tak arbuza też w sumie parę kilo zjadłam :-) pepsi też pomagała ale to zauważyłam dopiero przy drugiej ciąży :-)

Gość mama222
Tak arbuza też w sumie parę kilo zjadłam :-) pepsi też pomagała ale to zauważyłam dopiero przy drugiej ciąży :-)

Gość gość
ja od 5 t.c. wymiotowałam i miałam mdłości. Mdłości trwały od ok 4 rano do 23:00. Spałam tylko po 2-3 godz dziennie. Masakra...nie mogłam nawet myśleć o jedzeniu a co dopiero coś zjeść. Później już jadłam ale co zjadłam to zwymiotowałam. Wymiotowałam nawet gdy wzięłam 2 łyki wody. Wychodiz.ły mi co chwilę opryszczki, brały przeziębienia. Z czasem było lepiej ale wymioty ustapiły dopiero ok 25 t.c. Teraz jestem w 33 t.c. ale tez wymiotuję tylko, ze mało. Aha i miałąm potworne wzdęcia- cała zagazowana byłam. Masakra

Gość Galaka
Witaj wiem jak się czujesz ja teraz jestem w drugiej ciąży , pierwsza wymiotowałam do końca ciąży teraz jestem w 17 tyg i nadal wymiotuje.jedź tylko to na co masz ochotę nie zmuszaj się do czegoś na co nie masz ochoty , powinno przejść albo chociaż trochę się polepszyc po 12 tyg.sprobuj może tabletek mamarin dla kobiet w ciąży .