Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

34-36 tydzien ciazy jak sie czujecie?

Polecane posty

Gość gość

ja jestem w 35 tyg-termin mam na 6.08, skraca mi się szyjka , mam skurcze i musze lezec.To moja druga ciaza-w jej trakcie bylam 3 razy w szpitalu, miałam atak kolki nerkowej, mam cukrzyce ciazowa.Ledwo już wytrzymuje psychicznie, chce już urodzić,ale musze jeszcze 2 tyg przeleżeć. A Wy jak się czujecie?

Gość gość
ja tez mam cukrzyce ciążowa a poza tym czuję się dobrze. Do 26 t.c. czułam sie fatalnie, a teraz coraz lepiej. Tylko ciężko mi sie chodzi po schodach, bola mnie często łyski i w nocy czasem łapią mnie skurcze. Brzuch coraz większy ale najważniejsze aby dziekco było zdrowe. No i boję sie bardzo porodu bo to moje pierwsze dziecko

Gość gość
no i co tydzien chodze na ktg - przez te cukrzyce. Ale z tego sie akurat ciesze bo przynajmniej wiem, że z serduszkiem dziecka wszystko jest ok

Gość gość
34tydz jestem potwornie zmeczona dokucza krkuegoslup skurcze przy chodzeniu boli podbrzusze ale gin twierdzi ze z szyjka wszystko w najlepszym porzadku-pewno to przez zylaki ktore mam koszmarne

Gość gość
34 tc Niesamowity ból kręgosłupa ,nie mogę spać w nocy ani leżeć w dzień. ...,brzuch boli przy chodzeniu. Zgaga też czasem się zdarzy. Do tego skraca mi się szyjka i mam skurcze,więc muszę dużo leżeć. Ale już bliżej niż dalej :-)

Gość gość
lada dzień dojdą upały to zacznie się puchnięcie nóg

Gość gość
ja zaczełam 36tc, termin na 2.08, a samooczucie, nigdy nie jest tak, źle żeby nie mogło być gorzej:) byłam w szpitalu 2 razy, już mam małe rozwarcie i skraca mi się szyjka, dziś lekarz stwierdził, czasami bolą plecy, ale najgorzej bolą nogi wieczorami, tak, ze do późnych godzin nocnych nie śpię, brzuch ciągnie, ale w dzień generalnie jak nie ma duchoty to daje rade

Gość gość
ja dzisiejszej nocy nie mogłam spac, bolały plecy i do tego problemy z oddychaniem...

ja 34/35 tydzien. czuje sie znośnie,w zasadzie dolega mi ogolna niepełnosprawnosc zwiazana z brzuchem . GOrzej mi sie chodzi, boli mnie spojenie łonowe. Jak wstane za szybko, to boli mnie całe podbrzusze. Teraz ciezko mi sie spi w nocy, co jakas godzine musze zmieniac pozycje a trudno sie obrócić. I zaczełam chodzic do WC tak 2, 3 razy na noc. Z rana zgaga. Ale ogolnie nie jest źle, nie poddaje sie ;) Z problemow- skrocona szyjka dziecko juz nisko, wstawione w kanal rodny i gotowe do wychodzenia. A i hemoglobina mi spadla mocno, lykam od tyg żelazo.

Gość gość
34 tydz ciazy no to ja czuje sie wspaniale poza tym wstawaniemw nocy na siku :)

Gość gość
Poza tym, że muszę dużo odpoczywać z podobnych względów co Wy, to jest ok. A macie czasem wrażenie, że tam gdzie dziecko dużo kopie nóżkami, to macie od środka siniaki? :D