Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona mamucha

zaburzenia integracji sensorycznej ?? prosze o porade !!!!!!

Polecane posty

Witam ! moj syn za kilka dni skonczy 10 miesiecy . Niepokoi mnie kilka rzeczy i pomyslalam ,ze moga to byc objawy zaburzen integracji sens. Przyczyny wystepowania takze pasuja do mojej sytuacji . M.inn. porod wywolywany , syn owiniety pepowina, klopoty z napieciem miesniowym , Sprawy ,,ktore mnie niepokoja to nadpobudliwosc ruchowa synka ,nie potrafi sie na niczym skupic caly czas chce gdzies sie przemiescic , nie gaworzy , przebudza sie w nocy z placzem nie otwierajac oczu musze go polulac i po chwili usypia, jest nadwrazliwy na slonce , ciezko z nim spacerowac w sloneczne dni ,placze ,trze oczy mimo ,ze jest dobrze osloniety parasolka. 2 miesiace temu byl badany przez neurologa z powodu onm , lekarka stwierdzila ,ze neurologicznie jest ok .

dodam ,ze syn mial 4ro krotnie robione usg przezciemiaczkowe ,ktore wykazuja niewielkie zmiany po niedotlenieniu okoloporodowym . Nie chce nasladowac , kilka miesiecy temu nauczyl sie dawac czesc ,kiedyy uderzam jakis przedmiot tez go uderzy ,papa robi czsami ,ale najczesciej nie proszony , brawo nie zrobil nigdy nie jest tym w ogole zainteresowany