Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolaaaa1

Wodnista biegunka pomocy!

Polecane posty

Gość Karolaaaa1

Cześć Mam nie mały problem i poszukuje pomocy. Chyba zjadłam coś nieświeżego i dostałam biegunki. na początku normalnej, potem jednak po upływie 20h była ona wodnista i towarzyszyły temu ostre wzdęcia. Mam teraz dosłownie czysty przewod pokarmowy i ciągle mi potwornie burczy w brzuchu. Gdy chciałam zjeść kanapkę zwróciło się. Podejrzewam że to jakieś bakterie, chociaż czuje się całkiem dobrze. I mam do was pytanie. Czy czosnek i inne substancje antybakteryjne mogą tu pomóc? Może wódka? Dodam że w ciągu najbliższych dni nie mogę udać się do lekarza. Pozdrawiam

Gość gość
pij wodę, żeby się nie odwodnić, do tego polecam orsalit na uzupełnienie elektrolitów, rozpuszcza się go w wodzie i pije, lekka dieta i powinno przechodzić

Gość gość
koniecznie orsalit żeby uzupełnic elektrolity, dużo wody niegazowanej, lepiej byłoby przez chwilę nie jeść żeby żołądek mógł odpocząć. Ewentualnie kisiel, chrupki kukurydziane coś lekkiego.

Gość gość
wódka i czosnek odpadają. pij dużo wody, jeśli jesteś osłabiona faktycznie wypij orsalit, kup sobie probiotyk. do jedzenia chrupki kukurydziane, marchew gotowana, ryż. nie jedz owoców, odstaw soki, nabiał.

Gość gość
Na zatrucia pokarmowe dobry jest węgiel leczniczy. Pij tez jak najwięcej orsalitu lyb czegoś innego z elektrolitamoi żebyś się nie odwodniła. Możesz też stosować probiotyki to biegunka powinna minąć szybciej

Gość gość
koniecznie kup sobie orsalit żeby uniknąc odwodnienia, elektrolity są niezbędne bo przy g***townej biegunce zaburzone jest normalne wchłanianie i nawet picie dużej ilości wody może nie pomóc.Do tego smecta i probiotyki.

Gość zerkada
Trzymajcie się tych zasad - http://smectanabiegunke.pl/category/co-na-biegunke/ Pierwszy krok to szybka reakcja. Choroba sama sobie nie pójdzie. Ona naprawdę może wymagać poważniejszego leczenia. wiele zależy po prostu od danego przypadku.

Gość gość
Koniecznie weź smectę lub laremid, na zatrzymanie biegunki. Smecta lepiej działa

Gość AnnaBRz
Przy nagłych biegunkach i trwających długo konieczna jest wizyta u lekarza. Smecta bardzo pomaga, jeżeli jest to zatrucie bakteryjne. U mnie przyczyna biegunek był zespół jelita drażliwego. Bywały dni kiedy praktycznie nie wychodziłam z toalety. Porozmawiaj może o tym ze swoim lekarzem. Teraz bardzo pomaga mi probiotyk z drożdżami Biopron. Polecił go mi mój lekarz. I faktycznie ta kombinacja się sprawdza.