Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjjaaaa.

zasilek rodzinny.mam pytanie do mam majacych ten zasilek

Polecane posty

Gość jjjjaaaa.

powiedzcie prosze drogie mamy.Kiedy sklada sie wniosek o zasilek rodzinny? kryteria sa takie ze nie mozna przekroczyc chyba 580 zl prawda? i moje glowne pytanie...jesli teraz maz nie pracuje(dorabia na czarno) ale np znajdzie prace np za kilka miesiecy i ten dochod na osobe przekroczy minimum to od razu musze zglosic to do mopsu czy dopiero przy skladaniu nast podania za rok?

Gość gość
trzeba podac ze ma sie dochod. ja nie podalam.

Gość gość
u nas wnioski składa się pierwszy raz to od kiedy chcesz się ubiegać, a potem chyba wrzesień/październik na przyszły rok. Nie może przekroczyć chyba 504 zł/ osoba i podpisujesz taki papier, że jak podejmie mąż pracę to od razu powiadomisz ich

Gość jjjjaaaa.
kiedys mialam przyznany zasilek rodzinny kiedy jeszcze nie pracowalam i nam przyslugiwal.Ale jak poszlam do pracy to przekroczylismy ten prog i zrezygnowalam,tzn nie przedluzylam we wrzesniu.To bylo kilka lat temu.Maz stracil prace i zarabia teraz na czarno bo umowy niemoze tu dostac.Formalnie nie przekraczamy tych 504 zl( choc slyszalam ze wzrosl od tego roku,niewiem) ale nie skladalam wniosku liczac ze maz znajdzie niedlugo prace na umowe.Ale brakuje nam pieniedzy i te kilka zl zawsze by bylo w kieszeni.Czy jest sens skladac ten wniosek,co myslicie? ile jest teraz na dwojke dzieci?

Gość gość
ile lat maja?

Gość jjjjaaaa.
5 i prawie 9

Gość gość
to bys miala po 106zł na dziecko. nie tak malo.

Gość jjjjaaaa.
chmmm...kiedy bylo pamietam na jedno dziecko cos ok 54zl a na dwojke razem 106zl. cos sie zmienilo?? no i na wrzesien dodatek do szkoly chyba jest??

Gość gość
tez jest.100zł na dziecko

Gość gość
zwiekszyli.

Gość jjjjaaaa.
acha dzieki.No ale trzeba zlozyc zaswiadczenie o zarobkach za rok 2012 prawda? ze skarbowki. ? pamietam ze tak bylo

Gość jjjjaaaa.
jak jutro bym zaszla do mopsu to kiedy by mi przyznali?? czy zalapalabym sie juz za dodatek do ksiazek we wrzesniu? zaluje ze wczesniej nie zlozylam bo bym mogla starac sie o dofinansiwanie do koloni dla corki,ech...

Gość jjjjaaaa.
to ile dokladnie jest zasilku na dwojke dzieci?

Gość gość
zalezy ile dziecko ma lat do 5 roku jest 77 powyżej 5 roku 106 powyzej 18 115

Gość gość
acha rozumiem. dziekuje za info.A ktos mi odpowie na wczesniejsze pytanie? co z tym zaswiadczeniem ze skarbowki? kiedy bym miala juz pieniadze po zlozeniu wniosku?

Gość gość
powiem ci tak musisz wziąć zaświadczenia ze skarbówki za 2011 rok swoje i męża a ty pracujesz? jak mąż starcił tą pracę co miał w 2011 to weź świadectwo pracy pit 11 za 2011 a teraz jak nie pracuje (legalnie) to złozysz oswiadczenie ze w chwili obecnej nie pracuje i nie ma dochodó, jak podejmie zatrudnienie zgłosisz i z miesiaca nastęnego doreczysz dochody netto jeszcze ci potrzebne bedą akty urodzenia dzieci

Gość gościówka 123
Samo skompletowanie papierów trochę trwa . Ja na zaświadczenie z US i ZUS czekalam 2 tygodnie . Na decyzje o zasiłku następne 3 tygodnie . Nie możesz przekroczyć 539 zł na osobę .

Gość gość
a dochód nie moze przekroczyc 539 chyba ze masz dziecko niepełnosprawne to 623

Gość gość
dochód za 2011 rok narazie składasz oni go utracą u męża jak nie pracuje będa brac pod uwage twoje dochody wiec ty tez musisz i jeszcze musisz z zus lub od pracodawcy wyciagnac zaswiadczenie o wysokosci odprowadzonej składki zdrowotnej za rok 2011

Gość gość
ale czemu za rok 2011? a nie za 2012? maz pracowal do grudnia 2011 r wlasnie... nie rozumiem tego.Ja pracuje ale zarabiam najnizsza krajowa.

Gość gość
z zusu pakietam ze nigdy nic nie musialan brac.A tu gdzie obecnie pracuje to dopiero od pazdziernika 2012. ale wytlumaczcie mi dlaczego z US musze wziasc zarobki za 2011 a nie za 2012?

Gość gość
bo jeszcze jest stary rok zasiłkowy i do paździenika sa brane dochody za 2011 rok

Gość gość
a w 2011 pracowałs? bo jak podjełas w 2012 w październikuto musisz za listoapd dochód netto doneisc

Gość no własnie,,,...
bo jest stary rok zasiłkowy w MOPR Od października będzie za 2012 r

Gość gość
acha...no dobrze.Ale w 2011 pracowalam. maz tez.I w tym 2011 przekraczalismy ten prog na osobe.A teraz nie przekraczamy.

Gość gość
a i dziekuje wszystkim za odzew i info

Gość gość
up

Gość gość
ale co up? juz wszystko napsiane przeciez