Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olencjaa

czy istnieje taki bol fizyczny na ktorego nie ma lekarstwa?

Polecane posty

Gość olencjaa

czy morfina zlagodzi kazdy bol?a moze sa jakies silniejsze srodki? pytam z ciekawosci

Gość gość
bol na ktory nie ma zadnego lekarstwa rzadko kiedy jest fizyczny

Gość gość
w ostatnim stadium raka, bardzo możliwe, ludzie umierają jęcząc z bólu

Oczywiście że tak. Morfina nie jest ostatnim lekiem w piramidzie anestetycznej, często kiedy nie pomaga miesza się inne leki p/bólowe

Zona mego tescia byla spedzila ostnie 1.5 roku w szpitalu. Brala codziennie w szpitalu duza dawke morfiny na bole miesni nog co jej pomagalo jedynie na krotki okres czasu. Dopiero po operacji kregoslupa bole minely ale ma w domu nadal morfine na wszeli wypadek.

Gość olencjaa
czli moze byc tak ze dopanie nas choroba i przy tym taki bol na ktorego nie bedziemy mieli zadnego leku??przeraza mnie ta mysl!

szacuje się że około 80% pacjentów z chorobami onkologicznymi na którymś z etapów leczenia doświadczy bólu. Jest on jednak łagodzony, nie zawsze skutecznie, ale częściowo te czucie bólu znosi. I że to przerażające, to fakt

Gość olencjaa
jakos psychicznie silny jestem, tak mi sie wydaje, zaradna, stabilna emocjonalnie, zniose wiele, ale bolu fizycznego boje sie jak dziecko!!

skoro pytasz w celach informacyjnych, bo problem Cię nie dotyczy pamiętaj że zawsze strach przed cierpieniem jest gorszy niż ono samo. Pozdrawiam

Gość gość
istnieje taki ból, jest to ból d**y zazdrosnych kafeterian, którzy przypierdalają się do innych, w szczególności zarejestrowanych użytkowniktów:)

Gość olencjaa
hgg, rodzilam 3 dzieci bez znieczulenia, i wiesz?nie zgodze sie z toba, czasami bol jest straszniejszy niz moze sie wydawac!!

W to wierze .... Wiesz ja nie znam sie na lekach przeciwbolowych wiec czy jest cos mocniejszego niz morfina- nie wiem.

Gość ajta tajta
Lekarstwo jest ale nie chcą go przepisywać, w Polsce robi się tyo nagminnie, ludzie umierają w bólu! Jeszcze w 99' roku moja mama bez problemu dostała zapas morfiny ale pozniej bylo tylko gorzej. Jest nawet akcja - chustki, zlozono specjalna fundacje dot tego problemu

Gość ajta tajta
www chustka pl

Gość gość
olencjaa to czemu za drugim i trzecim razem powtórzyłaś to bez znieczulenia? Ja się boję bólu i nie chcę sprawdzać czy wytrzymam nawet za pierwszym razem. A dziś jak się kto uprze to znieczulenie dostanie lub je kupi.

Gość olencjaa
za 1 razem nie zdarzylam, za 2 anestezjolog zostal wezwany na pilna operacje(wypadek) a 3 razem tez nie zdarzylam, porod przebiegal zbyt szybko