Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaciekawiona_mysza

Kosmetyki z BHA Paula's Choice na przebarwienia- opinie?

Polecane posty

Gość gość
Na przebarwienia nie. To będzie dobre na problemy trądzikowe, przetłuszanie się cery, zaskórniki. Na przebarwienia właśnie kwasy AHA albo kwas fitowy (do kupienia w sklepach typu Naturalis czy e-Naturalne).

Gość gość
Używam lotionu paulas choice z kwasem glikolowym który polecił mi dermatolog, i mogę powiedzieć że efekty były już po kilku dniach. Teraz zakupiłam też płyn do mycia twarzy i serum z retinolem, i naprawdę widać że są to kosmetyki dobrej jakości bo działają! polecam tym bardziej że w końcu można zamówić do polski, bo ja kupowałam na ebayu i płaciłam prawie 60zł za wysyłkę: http://www.paulaschoice.pl/

Gość gość
aha, i polecam jeszcze serwis z recenzjami wielu kosmetyków i składników w kosmetykach - www.beautypedia.com Prowadzi go ta pani która właśnie założyła Paulas Choice.

Gość gość
A ja zaczynam wierzyć, że ten cały temat to żałosna reklama.

Gość gość
oczywiście reklama nie kupujcie tego badziewia! :P

Gość gość
ja używam kwasu gilkowoego 8%, na pewno lepszy niz glyco-a - nie wysusza skóry na wiór i nie podrażnia, a depigmentuje przebarwienia tak samo. Na plus jest jeszcze cena - ok 100 zł za 100ml, a glyco-a ok 70 zł za 30 ml, więc oszczędność spora.

Gość gość
A jak kupisz na Mazidłach czy Naturalisie to taką samą ilość i takie samo stężenie zapłacisz góra 20 zł, więc twoja oszczędność to żadna oszczędność :P

Gość gość
Dziewczyny, zaczekajcie z tym usuwaniem przebarwien na mniej sloneczne dni, koniec wrzesnia- pazdziernik, bo co z tego ze je teraz usuniecie jak za chwile pojawia sie nowe i wieksze. Osobiscie polecam kwas glikolowy, kojowy, wyciag z lukrecji, arbutynę - ale tylko kosmetyki profesjonalne.

Gość gość
jeśli się stosuje dobre i właściwie aplikowane filtry to przebarwień nie będzie a do twojej listy dodam kwas fitowy, kosztuje niewiele a sprawdza się bardzo dobrze, plus dobrze działa na pęknięte naczynka

Gość gość
a'propos działania kwasów - stężenie nie jest aż tak istotne, anjistotniejsze jest jakie kwas ma ph. A niestety, większość producentów o tym nie mówi i potem wciskają kity że trzeba używać wysokich stężeń etc.

Gość gość
A to też fakt. Dlatego ja wolę robić tego typu kosmetyki sama, mam wpływ i na stężenie, i na PH. No i tanio jest.

Gość gość
Proszę Cie… to sa bardzo rozsądne ceny za wysokiej jakości kosmetyki. Ja po prostu je uwielbiam. To nie znaczy ze kosmetyk im droższy tym musi być lepszy. Sa kremy za 300zł ale cena to tylko marketing. A tu w przypadku Paulas - to jakośc i to czego szukamy w kosmetykach.

Gość gość
Bo ja wiem czy tanio. Wolę sprawdzone francuskie kosmetyki Thalgo, które są produkowane od 50 lat i posiadają wiele opatentowanych składników.

Gość gość
Powracając do tematu. Można wiedziec gdzie dokładnie dziewczyny kupujecie te kosmetyki ?

Gość gość
Na przebarwienia najlepsze są kwasy. W zeszłym roku miałam nakładane kwasy firmy Purles, przebarwienia wszystkie ładnie zniknęły, niestety po tegorocznych wakacjach mam już nowe. Na tazie używam kremu i serum z firmy Bandi White-C to specjalna seria na przebarwienia z witaminą C i arbutyną. We wrzesniu wybieram się na zabieg z kwasami.