Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krysia P.8

badania kupy w sanepidzie-jak sie przygotowac????????

Polecane posty

Gość Krysia P.8

pytam powaznie....mam hemoroidy(tak mysle) ,czesto mnei tylek swedzi i piecze...a potrzebuje sobie zrobic badania kału zeby miec ksiazeczkę sanepidu :( 3 dni pod rzad mam oddawac kupe :( (ciekawe jak,chyba bede jesc codziennie twarog z cebulą i bigos)... wlasnie jak sie przygotowac na to??? zeby mi nic nie wykryli???cos wyeliminowac z diety??????

Gość Prowokacje na kafe podobają mi
sie coraz bardziej. 7/10 :D

Gość gość
mozesz zrobic jedna kupe od razu dac ja do trzech probowek i te probowki trzymac w lodowce i oddawac co dnia:)

Gość Krysia P,26
to nie jets prowokacja tępaku....chce byc kelnerrką na wakcje,potrzbuje ksiazeczki sanepidu....to kosztuje az 100zl!!!! ale boje sie ze faktycznie moge cos miec,bo mnie czesto tylek swedzi... moze przez badaniem nie pwoinnam jesc tydzien nic slodkiego,tlustego???:) i jak mam robić codziennie kupę???? nie umiem tak

Gość Krysia P,26
powaznie??? a nie kapną sie ze dalam "starą kupę sprzed 3 dni"???:D z doklanie takim samym skladem jak pierwsza??? wlasnie tak myslalam zeb poprosic mame zeby mi dawala swoje "probki"...(bo ona sra codzienne)...ale moze by jakies DNA zrobili i wykryli ze to kupa 60 latki ?:(

Gość gość
jaja sobie robisz? przecież możesz zrobić jedną kupę i dawać kawałek z niej każdego dnia przez 3 dni albo nawet dać kupę kogoś innego! ja dałam kupę psa i nic nie wykryli!

Gość JAk to nie prowokacja
to chyba masz 5 lat. Innej opcji nie ma. Durne pytania co masz jeść a co nie. Co ty myslisz ze oni tam badają z czego sie składa twoja kupa i ich interesuje czy jadłas slodkie czy jakie? Jak masz te bakterie to i tak ci to wyjdzie w badaniu, co za roznica co zjesz? A to że sie nie wyprózniasz regularnie to problem do konsultacji z lekarzem.

Gość koalila
A co, jeśli robi się kupę 3 x w tygodniu?

Gość Krysia P,26
no nie robie se jaj....ja robię kupe raz na 4-5 dni... no chyba ze zjem na sniadanie 4 parowki,twarog z cebullą czy ottreby plus mocna herbata :D czyli badają tylko to czy jest salmonella??? ale chyba lepiej na wypadek czego nie jesc slodyczy tydzien przed badaniem:D

Gość gość
no rzesz ku.rwa nigdzie, NIGDZIE nie jest powiedziane, że ma być 3 dni pod rząd mają być przebadane trzy probki tylko tyle

Gość gość
Maja być 3 kolejne wypróżnienia. Ale np u mnie w mieście przyjmują próbki od 7.30 do 11, więc wygodniej jest zrobić rano zanieść i mieć z głowy. A jak nie to możesz przechowywać 24h w określonej niskiej temperaturze. Ja nic nie zmieniłam w swojej diecie, no może jadłam więcej śliwek i otrąb żeby się łatwo wypróżnić. Ich nie interesuje co jesz, robią tylko badania w kierunku tych dwóch konkretnych bakterii i tyle. nie ma co się stresować...

Gość koalia
Mało jem- mało sram, bo niby czym? Piję dużo= sikam dużo

Gość gość
Takie badania zrobisz także tu http://www.apc-analizy.pl/ może będzie taniej. Na stronie znajdziesz także informacje jak się przygotować.

Gość gość
ludzie jaką kupę?robiłam sanepid bo też w spożywce pracuję i nie dawałam żadnych pojemników z kupą tylko patyczek zakończony watą w tylek wkładałam i tyle,to co wy tam macie za pasożyty,że aż do pojemników robicie? aż strach się bać,biedne laborantki:o