Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pannakleos

PODZIĘKOWANIA na WESELU! POMOC

Polecane posty

Witajcie, :) w sierpniu mamy ślub, na weselu w ramach podziękowań mamy zamiar zorganizować ceremonię na czerwonym dywanie. Nominację będą w 3 kategoriach- NO WŁAŚNIE... Brak nam pomysły na wesołe nazwy. Mamy zamiar nagrodzić: * rodziców * chrzestnych * oraz świadków Jakieś pomysły co do nazw kategorii? Nie chce żeby były nawiązane bezpośrednio z tymi osobami (raczej zależy nam na nutce zaciekawienia wśród gości).

Gość gość
nikt mi nie pomoże? :(

Gość gość
szczerze? głupie i dziecinne

Gość gość
przyjecie jest o tematyce filmowo teatralnej, więc mamy różne atrakcje, nie jak na typowym weselu ''zbieranie na wózek'' ....

Gość gość
jak najbardziej na miejscu :) :) jeśli nie masz pomysłu nie komentuj :)

Gość gość
wasze wesele- wasza sprawa, ale dla mnie- powiedzmy z prespektywy gościa- żenujące

Gość gość
od tego jest forum żeby komentować, więc raczej nikt mi tego nie zabroni :-P

Gość gość
chyba nikt nie był na weselu tematycznym :)

hmmm opinie opiniami, ale o to nie pytałam ;) Prosiłam o wspólne wymyślenie kategorii, a nie ocenienie pomysłu. To indywidualna sprawa jak ktoś sobie to wyobraża i jak ważni są rodzice :) nasi jeszcze młodzi i szaleni są za czymś co zostanie na taśmie z wesela zapamiętane na wiele lat.

Gość gość
Moi rodzice tez sa mlodzi ale takiego kiczu bym im nie zgotowala. Czerwony dywan? Dziewczyno nie rob wioski i podziekuj z klasa.

Gość nieskomputeryzowana
Nie macie ludzie wyobraźni :O Fajny pomysł z weselem tematycznym. Jak coś wymyślę ciekawego, to napiszę :)

Ślub tematyczny. Cały jest zachowany w tej koncepcji, dlaczego mam być taka sama jak inni? nie rozumiem uprzedzenia...

Gość gość
Ja miałam coś takiego - na studniówce. Może autorka też ma 19 lat :D

Liczy się kreatywność i zaangażowanie. Nie wyobrażam sobie mojej mamy fikającej dookoła kosza kwiatów w kółku :P i znam jej zdanie na ten temat. dokładnie nieskomputeryzowana KREATYWNOŚĆ !! ! :D Moja mama będzie zachwycona, że raz w życiu po takim dywanie się przejdzie i do tego z blaskiem fleszy!

Jeśli macie chęć krytykować proponuje założyć nowy wątek, bo mój miał na celu coś innego :) i zaśmieca się troszkę opiniami, które dla mnie nie są ważne. Albo ktoś nie czyta ze zrozumieniem :)

Gość gość
A ja Ciebie rozumiem:P chociaz sama bym tego raczej nie praktykowala.. a może: w kategorii "Najlepsza Mama Świata wygrywa.. i Twoja mama z Teściową" i wręczacie im jakiegoś Oscara;p z czekolady haha:P Nie no żarcik:) ale ogólnie pomysł ciekawy.. ja sama zastanawiam się jak podziękowac rodzicom.. bo zawdzięczam im wiele i takie głupie podziękowanie z koszem to jest pryszcz w porównaniu z tym co chcialabym im dac ;/ ale jak;/ nie jestem pomysłowa..:(

Gość gość
ogólna kategoria: urzędnicy państwowi rodzice: nauczyciele-wychowawcy chrzestni: nauczyciele wspomagający świadkowie: służby porządkowe

służby porządkowe hehe ciekawe :D Dziękuję za propozycję! Doskonale Cię rozumiem. Do mnie taki kosz nic a nic nie przemawia, ponieważ NIE JEST WYJĄTKOWY i nie wyraża tego co otrzymywałam od nich przez całe życie. Dlatego chciałam zrobić coś wyjątkowego coś co zostanie w pamięci. A przede wszystkim zostaną wspaniała zdjęcia. Mam wrażenie, że osoby odbierają to kiczowato, ale scenariusz jest bardzo dokładnie dopracowany z muzyką, prowadzącym galę i scenariuszem z nutką humoru. Po co z wesela robić elegancję i sztywnotę kiedy bawi się ze mną cała rodzina i przyjaciele:)

Gość gość
a jeżeli kategorie różne, to rodzice, np. producenci filmu, pt. "Moje życie"

Gość gość
cieszę się, że się podobają najtrudniej to z chrzestnymi, bo musisz wiedzieć czy jakąś szczególną rolę odgrywają w Waszym życiu, zdarza się, że są to prawie obcy ludzie, no ale zawsze przy chrzcie obiecywali pomoc w podtrzymaniu wiary (pomoc w wychowaniu w wierze), więc może: obrońcy wiary

Gość gość
Tylko jak rozwiazesz sprawe, ze wygraja np. rodzice meza, a nie Twoi. Nie wydaje Ci sie, ze tym drugim zrobi sie przykro?

Nie zamierzam faworyzować rodziców. Jedna jak i druga strona zostanie nagrodzona ;) Chrzesni są dla nas bardzo ważni i nie są to obcy ludzie :) mamy super kontakty.

Gość gość
Trzymajac sie tematu, w jakim wesele bedzie sie odbywac moja propozycja nominacji to: -dla rodzicow za role pierwszoplanowa -dla chrzestnych za role drugoplanowa -dla swiadkow odpowiednio najlepsza/y aktorka/aktor badz swiadkowa/swiadek

Gość Kicia55
Ja bym nazwała tak kategorie: dla rodziców - w kategorii "najwięcej z nami wytrzymali ..." lub "trudne zadanie przez całe życie" lub "wychowanie przez całe życie" dla chrzestnych - w kategorii "zawsze na ważnych dla nas uroczystościach ...", dla świadków - w kategoii "trudne zadanie w dzień ślubu..." I mogłabyś np. wręczyć im statuetki 3D z grawerem ( np. takie: http://www.crystalcity.pl/produkty/prezenty_slubne ), gdzie byłaby wypisana kategoria, dla kogo, z jakiej okazji i data twojego ślubu.

Gość gość
Ja mam tez slub w sierpniu nie planuje oczepin,podziękowań i żadnego weselnego cyrku To nasz slub i będzie po naszemu. Tobie nic nie doradze bo nie mam pomysłu:).

Gość gość
Popieram przedmówcę, CYRKOM PRECZ!! I tym z kółeczkiem, plastikowym oskarkiem, durnostojkami z papierową różyczką - i tym z fleszami i czerwonymi dywanami... My osobiście zrezygnowaliśmy z: błogosławieństwa witania chlebem i solą oczepin podziękowań zbierania na wózek głupich zabaw i wesela :-p :-p Był elegancki obiad dla najbliższych. I było SUPER, zero zadęcia, zero toczenia jajek przez nogawkę, zero ciotek obgadujących że rosołek, a czemu nie krem z borowików z szyjkami rakowymi i kokardkami z łososia?? :-P Dajcie ludziom żyć, rodzicom wręczcie PRYWATNIE i bez publisi bilety do teatru i voucher do dobrej restauracji. To dużo lepszy pomysł niż urządzanie im pokazówki "coby ładnie na kamerze wyglądała, że się postaraliśmy"!!!

Gość gość
Osobo wyżej, chyba dawno nie byłaś na normalnym weselu, takie o jakim piszesz z tymi zabawami to juz przeżytek... Takich zabaw się nie robi, a nie widzę nic złego w witaniu chlebem i solą, błogosławieństwu, dla mnie błogosławieństwo to rozpoczęcie nowego rozdziału, zakończenie starego. I tyle.

Gość gość
Do przedmówcy - a co to jest "normalne" wesele???? Na czym ma polegać "normalność" weselna??? A co do sedna sprawy: od błogosławieństwa i błogosławienia kogokolwiek jest osoba KONSEKROWANA - ksiądz, zakonnik, zakonnica... W dobie dzisiejszej, naskórkowej wiary błogosławienie dziecka przez rodzica mało praktykującego i wierzącego tylko "z przyzwyczajenia" i od święta jest wyłącznie obłudą i zapatrzeniem w źle pojętą tradycję... na zasadzie "no wszyscy tak dotąd robili, to i ja tak zrobię, żeby mnie nie obgadali". A wystarczy przytulić duże i dorosłe dziecko i życzyć my szczęścia - trzeba do tego machać krzyżykiem, kropidełkiem i paprotką, i robić cyrk na kółkach w połączeniu z pokazówką???? żenua... Na tej samej zasadzie niewierzący biorą kościelne śluby "bo co sąsiedzi powiedzą", a Młodzi organizują żenujące podziękowania dla rodziców, bo "obgadają". Obłuda plus kicz, aż boli.

Jeju strasznie negatywnie jesteście co niektóre nastawione do zabawy ;) Wesela rodem ze wsi? hmm nie wiem czy jeszcze ktoś praktykuje... szczerze mówiąc jest kilka czynności które nie powinny mieć miejsca. Według mnie sztuczne podziękowanie dla rodziców nie powinno się wydarzyć. Ja szczerze mam za co podziękować i nigdy złego słowa nikt nie powie, zże robię to sztucznie. Nie zamierzam wręczać sztucznych plastikowych ''oskarków'' a pozłacane serca mosiężne z dedykacją w grawerze, gdzie rodzice będą mieć na wiele lat, a kwiaty są krótko żywotne i nie na miejscu jeśli ktoś ma zawsze świeże bukiety w domu...