Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mama trenerka

Czy możliwe że będę miała kontrole z zusu? Jesli tak to kiedy w takiej syt?

Polecane posty

Pracowalam u swojego ojca na czarno przez około 2 lata normalnie zarabiając. Jak się okazało że jestem w ciąży to zatrudnił mnie na 1600 brutto abym miała tylko macierzyński. Zostałam zatrudniona 1 kwietnia. Od 1 lipca poszłam na l4(po 3 miesiącach zatrudnienia) Jest to praca instruktora aikido (coś w stylu karate)-już po prostu brzuch przeszkadza no i zaczal się stawiac kilka razy dziennie to musiałam zwolnic. (przeszłam na zwolnienie w 27 tygodniu) Te 33 dni płaci mi ojciec jako pracodawca tak? A potem do dnia porodu ZUS? Spodziewam się kontroli tylko gdzie i jak skoro adres firmy jest adresem mojego miejsca zamieszkania.(oczywiście treningi odbywają się w innym miejscu- sali w szkole podstawowej). Pracowałam poniedziałek środa piątek od 16.15-20.00. Czasem wtorki i czwartki ale sporadycznie. W umowie nie mam określonych godzin pracy. kiedy i gdzie może być ta kontrola?? termin porodu mam na 8 października

Nikt się nie orientuje...eehhhh

Jak już to wezwą Cię do ZUSu w celu złożenia wyjaśnień. I tam będziesz musiała sama podreptać. Nie kwapią się aż tak do osobistych kontroli, bo to chodzić trzeba ;p

Gość przyszła mama trenerka
hmmm bo gdzies tu był temat ze komus nalot do domu zrobili....a nie wiesz przypadkiem o co oni tam pytaja??W tym zusie?

Gość nieskomputeryzowana
piszesz o takich rzeczach w necie... głupiaś Ty :O ...

Czy to pierwsza praca? Czy może Pani udokumentować jakiekolwiek inne zajęcia? Czy po porodzie i macierzyńskim wraca Pani do pracy? O tak o.

Gość przyszła mama trenerka
A co namierzą mnie?:P Niech dają, pracowałam uczciwie :P