Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dagmarrra

zasilek rodzinny,kto mi wytlumaczy?

Polecane posty

Gość dagmarrra

Chce zlozyc wniosek do mopsu o zasilek rodzinny i wytlumaczcie mi prosze takie cos: musze z US wziasc zaswiadczenie o dochodach za 2011 ale czym to sie ma,skoro ja w tamtym roku przekraczalam ten prog minimalny na osobe a teraz w tym juz nie przekraczam...jak oni to rozpatruja?

Gość gość
musisz wziąć zaświadczenie za 2012 a nie 2011, jak przekraczały dochody, to zasiłku nie otrzymasz

Gość eeelllaaa
nie dostaniesz zasiłku, dopiero za rok

Gość gość
Dostaniesz,jest coś takiego jak dochód utracony

Gość dagmarrra
Z tego co sie orientowalam jeszcze jest tamten okres zasilkowy i dopiero od wrzesnia jest nowy i wtedy sklada sie za rok 2012. A jesli bym chciala teraz zlozyc to musze za 2011 dac zaswiadczenie. Ale tu tkwi problen.W 2011 nie mialam zasilku poniewaz przekraczalam ten prog,a teraz w 2013 nie przekraczam i naprawde brakuje mi pieniedzy.Czyli mimo wszystko nie dostane tego zasilku???

Gość gość
nie wprowadzjacie w bład jak nie wiedzie na chwile obecną do konca października trwa okres zasiłkowy i bierze sie dochody z roku 2011 a kiedy ci przekraczały bo wczesniej były brane za rok 2010

Gość gość
nie wiadomo czy nie dostaniesz weź zaswiadczenia z US za 2011 czy nadal pracujecie w tej samej firmie co w roku 2011 czy nastąiła jakas zmian, utrata ktos zmienił pracę, utracił dochód?

Gość gość
od listopada do paździenika trwają okresy zasiłkowe

Gość gość
weż też ze sobą do MOPSu świadectwo pracy lub umowę jeśli zaczynałaś w tym okresie lub skończyłaś pracę. Z tego co wiem, jeśli ja zaczynałam musiałam mieć ze sobą świstek z tej pracy ile wzięłam za pierwszy pełny (!) miesiąc.

Gość dagmarrra
Ja pracuje na bierzaco ale to maz stracil prace wlasnie w grudniu 2011 r i potem od stycznia tylko dorabial a teraz nie pracuje tez na umowe i nie przekraczamy tego progu To czyli ze mam wziasc zaswiadczenie z US za rok 2011,a do mopsu jeszcze swiadectwo pracy meza czy jak?

Gość dagmarrra
up

Gość gość
hej ;-) a jak to bedzie bo w pazdzierniku konczy mi sie zasilek wychowawczy przyznali mi w zime czy na nowy okres tez bede otrzymywala?

Gość gość
jak złozysz nowe dokumenty to bedziesz miała

Gość gość
Żeby dostać zasiłek co roku trzeba przynosić te same papiery do Mops ja jestem drugi rok na wychowawczym i musiałam dostarczać z Zusu i US te same zaświadczenia co rok wcześniej, bez tego nic się nie dostanie nawet jak nadal trwa wychowawczy, z rodzinnym to samo w październiku czy listopadzie zawsze trzeba iść i załatwiać od nowa. Autorko idź do Mopsu i wypytaj wszystko co Ci potrzeba bo tu na forum to się nie dowiesz dokładnie i jeszcze Ci namieszają.