Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lenor

ile płacicie za prąd??? coś za duzo u nas wchodzi..

Polecane posty

Gość gość
około 140 zł m/c 4 osobowa rodzina, pralka dzień w dzień niemal chodzi, 2 komputery, tv, radio, zmywarka 1-2 x w tygodniu, lodówka, no i wieczorami światło, ale krótko teraz latem.

Gość gość
wiec za pol roku powinnas już mieć nadpłatę- sprawdz ile kwh miesięcznie masz zaprognozowane

Gość gość
ja mam prognozy na pół roku 60 zł miesięcznie. 2 osoby, pralka co drugi dzień, zmywarka, komputer i tv prawie cały czas na chodzie. Nie oszczędzamy, jednym słowem. Nie wiem czemu płacisz tak dużo..

teraz mam zaprogramowane np na lipiec , sieprien itd.. 229 kWh, czyli jes szansa ze cos jest nie tak z tym licznikiem? tez mi sie wydaje ze az tyle 400 zł nie powinno przyjsc..

Gość gość
My płacimy góra 130 zł miesięcznie na 4 osoby , z tym że mam kuchenke elektryczną , powiedz właścicielce ,że chcesz opłaty rzeczywiste i niech zrobi konto w przedsiębiorstwie energetycznym do którego będziecie mieć dostęp , co miesiąc wpisujesz dane z licznika i opłacasz i masz święty spokój . ona widzi że jest opłacone ,a ty że nikt Cie nie robi w konia . I dokładnie wiesz ile prądu .

to zadzwonie w takim razie do tego taurona całego i zpaytam .. a możliwe że pralka mogła tyle nabić jak chodziła co drugi dzien dwie godziny??

Gość gość
J mam troje dzieci ,pralka codziennie, czasem nawet 2lub 3 prania ,3 laptopy ,telewizor prawie cały czas i wszystko na prąd . ozliczenia rzeczywiste i za czerwiec 114 pln do zapłacenia na 5 osób więc coś nie tak jest u Was . Albo ktoś Was nabija w butelkę!

Gość gość
180-210 złotych na dwa miesiące takj sikę wahają rachunki., rodzina 3 osobowa, pralka chodzi raz dziennie praktycznie, jest klimatyzator, indukcja, zmywarka raz dziennie, tv, radio, i 3 laptopy na okrągło.... więc wydaje mi sie że duża kwota ale nie w stosunku do naszego użytkowania... warto się zastanowić skąd u was taka kwota duża... aha i mamy tylko ledy..

dzieki , czyli jednak mam dobre przeczucia ze cos jest nie tak :/...

Gość gośćnr5
w miesiące zimowe ok 130/40 zł na miesiąc w miesiące letnie ok 90/100 zł na miesiąc na 2osoby, pranie robię kilka razy w tygodniu, wodę ogrzewamy na prąd, mikrofala ze 2 razy w tygodniu, 2 razy dziennie czajnik elektryczny, laptop prawie cały dzień gra i tv, 2 razy w tygodniu odkurzacz, ładowarki do tel na całe noce. Ale ja mam licznik na kartę i płacę za tyle ile zużyje, tzn idę do punktu opłat podaję stan licznika na II taryfach i dostaję kwitek taki jak paragon. Taryfa zwykła kosztuje u mnie 0,74 gr za kw a weekendowa (od 13 do 15, od 22 do 6 i weekendy) 0,34 kw.

Gość zapomniałam hasła do nicka
My płaciliśmy ok 160zł na 2miesiace-2 dorosłych plus dziecko,a teraz płacimy ok 80-90zł-mamy jakieś 130kW na 2mce. 1. pranie na eko-czyli prawie 3h 2. zmywanie na eko-150minut-na 50stopni 3. żarówki w halogenach w przedpokoju wymieniliśmy na ledowe ciągną 3kW a dają moc jak żarówka 60kW-koszt jednej 50zł-wymieniliśmy 8 ale kasa w rachunkach się zwróciła. 4. Wszystkie zarówki mamy energooszczędne,jak idę do kuchni na chwilę i wiem,że jeszcze tam wrócę to zostawiam światło zapalone na te kilka minut,bo najwięcej energii żarówka pobiera na rozgrzanie i musi się palić 5minut aby coś zaoszczędzić,więc nie pstrykam co 5 minut tylko zostawiam. 5. wyłączamy wszystkie urządzenia jak z nich nie korzystamy,bo na czuwaniu też pobierają prąd. A chodzi u nas tak tv- średnio 2-3h dziennie pralka-co 2-3dni zmywarka-co 2-3dni laptop, notebook, komputer stacjonarny-w weekend min. 10h mikrofala codziennie kilka minut,bo odgrzewam mężowi obiad. piekarnik 3-4razy w tygodniu ładowarka do tel-codziennie depilator-1 w tygodniu.

kurcze no to ja tez powinnam mniej placic bo wszystkiego mao używam , jedynie komputer czasem więcej chodzi noi tv...

Gość gość
autorko a widziałaś ten rachunek czy tylko tak ci powiedzieli ze niedoplata jest?

Widziałam mam ten rachunek w domu.. pół roku temu też miałam taki ale myslałam że tyle naciągneliśmy ale teraz znowu taki sam :./

To coś Cie wkręcają Ja od Listopada do Czerwca miałam naliczone 1280 Kw, w mieszkaniu z 3 pokojami. Mieszkałam ja i 4 dzieci (dzieci bardzo duzo prądu zuzywaja) . Mnie wyniosło to za całość 819 zł - 184 (z czynszu) - 184 (z czynszu ) = 451 zł . CO miesiąc płaciłam po 15 zł jej za prąd = 120 zł Więc 451-120= 331 zł musiałam dopłacic za 8-9 miesięcy użytkowania mieszkania. Wliczając w to ze remont cały Listopad trwał wiec wszedzie swiatło paliło sie (wczesnie sie ciemno robiło)... Powinnaś spisywać liczniki co miesiąc , zeszycik i hej i weź od niej kartke co i za ile płacisz, pamiętaj ze w mieszkaniu jest jakaś tam kwota odliczona w czynszu tak jak u mnie na 3 miesiace wychodziło ze odliczała 184 zł .

Coś musi nabijać bo zużycie masz 4razy większe niż my! Podlicz ile faktycznie chodzi lap i tv, może masz starą lodówkę? Nie włączaj krótkich programów bo one pobierają więcej wody i prądu-u nas idzie na miesiąc 2metry cieplej i 4 metry zimnej wody. Może masz czajnik elektryczny? Suszarka? Prostownica? Wentylator? Teraz jak długo siedzisz przy kompie? Ja piszę z telefonu,bo wygodniej :) i taniej.

Dodam że jeszcze codziennie pralka chodziła dwa razy po minimum godzine, dwa komputery , i telewizor , akwarium, telefony ładować trzeba , a już nie wspomne ze prawie w kazdym pomieszczeniu palilo sie swiatło :P

A i zapominałam o drobnym AGD. Mikser, robot,blender-praktycznie nie ma dnia żeby któreś nie chodziło, raz w tygodniu gofrownica lub toster lub sandwichtoster-a one dużo ciągną.

takich blenderow czy mikserow nie używam , ani piekarnika elektrycznego... nie pieke nic bo nie umiem :P , wiec te rezczy równiez odpadają , klimatyzatora czy innych tego typu urządzeń nie mam..

Gość gość
my płacimy co 2 miesiące 400 zł na 7 osób. Duże mieszkanie dwupiętrowe. Ogrzewanie jest gazowe więc tylko za użycie sprzętu rtv agd placimy

Gość ja taka sobie
U nas dom 250 m,4 osoby w tym dwoje dorosłych dzieci i dojeżdżający na weekendy przyszły zięć. Płacimy 560 zł na 2 miesiące.Ale u nas chodzi na raz czasami 5 telewizorów,2 komputery,wszystkie sprzęty agd no i wodę mamy na prąd a to jednak najwięcej kosztuje:/

Gość gość
u nas 230zł za m-c, 3 osoby, wszystko na prąd, w domu 3 laptopy,2 telewizory, 2x w tyg pralka, mikrofala, piekarnik, zmywarka codziennie czy pełna czy niepelna i inne drobne sprzety, non stop radio, nawet jak nas nie ma,zeby psu sie nie nudzilo:D

Gość grazka118
jak chcesz obnizyc rachunki to nie czekaj tylko zmieniaj dostawce pradu na axpo. to nowa firma malo znana. ale maja super oferte i bardzo dobre podejscie do klienta. rachunki nizsze momentalnie

Gość gość
220 na dwa miesiące - 4 osoby , wcale nie oszczędzamy, tv non stop , ladowarki laptop komórki , jedno pranie prawie 2 godziny , nie pilnujemy sie żeby gasić wszędzie swiatlo itp , mamy male dziecko i w nocy często lampka nocna

Gość katarzynaiiwu8
zmien dostawce pradu. ja polece ci Axpo. w moim przypadku wyciagneli mnie z bardzo wysokich rachunkow za prad. teraz zuzywam tyle samo a place duzo mniej!

Gość kantiorla
duzoooo placilam ale zmienilam dystrybutora energii elektrycznej na Axpo. Teraz jest duzo taniej a zuzywam tyle samo: )

Gość gość
Na poprzednim mieszkaniu płaciliśmy 130-140 zł miesięcznie. Dwie osoby, kuchenka tylko elektryczna, 2 pomieszczenia do świecenia. Teraz płacimy jakieś 80-90 (max do 100 zł ale to rzadko) miesięcznie, w tym 6 pomieszczeń do oświetlenia plus oświetlenie na zewnątrz. Ale gotujemy na gazie - stąd ta różnica.