Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mieszkających w Niemczech- pytanie

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam pytanie do osób jak wyżej. Przebywam czasowo w De, nie mam tu meldunku. Chce mieć niemiecką komórkę z niemieckim numerem ( oczywiście na karte prepaid) i to koniecznie w blau.de. Wiem,że kiedys były problemy, jeśli sie nie ma meldunku na terenie Niemiec. czy to nadal obowiązuje? I gdzie mogłabym kupić kartę prepaidową akurat w blau.de? Stacje benzynowe, salony sprzedazy czy cos jeszcze innego. Bardzo proszę o poradę.

Gość Lili2346
Problemy i sa i nie ma:-) Adres podac musisz ale nikt nie kaze go udokumentowac. To z mojego doswiadczenia a kupowalam i rejestrowalam sporo prepaidow dla pracownikow swoich:-)

Gość gość
Jeszcze w 2008 chyba spisywali moje dane. Oczywiście, wcale nie musisz mieć meldunku w Niemczech, ja wtedy podałem polski. W tej chwili możesz kupić blaua bez kłopotów, choćby w realu, ale moim zdaniem, Lebara jest chyba nieco korzystniejsza, przemyśl. O adres już nie pytają, ani przy kupnie karty, ani telefonu.

Gość gość
jeszcze jedno ważne!!!!!! blau.de jest zupełnie inną kartą, noż blauworld (tańsze rozmowy do Polski). Nie pomyl się. Blauworlda doładowujesz też nie "blauem", ale e-plusem!!!!!!

Gość gość
dziękuję wam za odpowiedzi. :)