Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aasiunia87

Cesarka sie należy?

Polecane posty

Gość Aasiunia87

Witam! 15 lipca mam termin porodu. Okropnie sie boje! 7 lat temu mialam cesarke i dosc dobrze to wspominam. Chcialam teraz miec ciecie, polozna z ktora rozmawialam (WROCŁAW- KLINIKI), mowi,ze nie musze nic zalatwiac. jezeli pierwsza mialam cesarke to smialo moge powiedziec, ze nie chce rodzic i wtedy bede miala ciecie.Czy to prawda? Czy lepiej szykowac łapówke?;) Pozdrawiam

Gość gość
Hahaha

Gość wiśniemniam
zadzwon do kliniki gdzie będziesz rodzić i zapytaj o to

Gość gość
nie, moja siostra miala 1 cc a drugie sn

Gość gość
Głupie pytanie , po prostu zadzwoń do kliniki i przedstaw sytuację i Ci powiedzą.

Gość gość
W UK tak, chociaz namawiaja na naturalny porod. A w Polsce to raczej nie wierze. Do tego cesarka musialby byc planowana, bo jak boli dostaniesz i zaczniesz mowic ze chcesz cesarke, to pewnie uslyszysz ze juz za pozno i masz przec a nie tylek im zawracac.

Gość gość
pierwsze mialam cc a dwa lata pozniej sn...moj lekarz mowil ze na pewno bedzie cc,a tu d**a:/masakrycznie wspominam drugi porod:/

" pierwsze mialam cc a dwa lata pozniej sn...moj lekarz mowil ze na pewno bedzie cc,a tu d**a:/masakrycznie wspominam drugi porod:/ " x x Dlaczego nie doszło do cesarki, zaczęłaś rodzić sama i było za późno?

Gość gość
Pojechałam do szpitala,mojego lekarza nie było.Zbadał mnie jakiś inny i mówi,że zaczynam rodzić.Mówię,że ja chcę cesarkę bo tak było ustalone,a on na to że urodzę sn...no i tak się stało. Poród zaczął się 2 tygodnie przed terminem,bo mój teść umarł i dużo stresu było.

Gość mamaadasiaaaaaa
nie ma szans- przygotuj łapówke. do 3 lat po cięciu robią drugie cięcie bez problemu. potem trzeba rodzic naturalnie

Gość gość
z tego co wiem, jeśli była cesarka to drugą robią automatycznie w ciągu dwóch lat. jeśli drugi poród jest po tym okresie to można normalnie rodzić sn.

Gość gość
leżałam z kobietą na patologii która czekała na poród, pierwsza cc była chyba 15 lat wcześniej i w szpitalu w Oławie zapytali czy chce rodzić cc czy sn, najpierw chciała sn, 2 dni przed porodem zmieniła zdanie... Lekarze ją namawiali na sn, ale ona chciała cc, z tego co wszyscy mówili miała takie prawo. Wszyscy wiedzieli że chce cc, ale czekali aż rozwarcie będzie na ileśtam cm, nie wiem na ile i dopiero ją zabrali na stół, tak więc skurcze itp przeżyła... co było dalej nie mam pojęcia, bo ona rodziła w nocy a ja następnego dnia byłam przewieziona na Brochów-mam wcześniaka z 35tc również urodzonego przez cc, póki co mówię, że drugie będę chciała sn-ale to się okaże, chciałabym przeżyć i to i to :)

Gość gość
moja kuzynka zaszła w ciążę jak jej pierwsze dziecko miało 8 m-cy, przy drugim porodzie prosiła o cc ale lekarz się nie zgodził i urodziła sn więc to nieprawda,że do dwóch lat po cc, kolejny poród musi być też cc...

Gość gość
Pierwsze rodziłam cc z powodów medycznych po długiej nieudanej probie produ sn. Z drugim nie chciałam powtorki z rozrywki wiec odrazu powiedziałam ze chce cc i nikt nie zaprzeczał ze mam do tego prawo w swietle nowych przepisów ( odstep miedzy porodami 5 lat) nikt nawet nie próbował mnie zmusic do sn wrecz przeciwnie powiedziano ze jesli zechce jednak rodzic sn to musze podpisac papiery ze jestem swiadoma mozliwych powikłan. Przepisy sa w miare nowe i nie zbyt "reklamowane" i wielu lekarzy to olewa albo zgrywa głupa ze nic nie wiedza. Ja miałam szczescie ze trafiłam na innych.