Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nosidełko

Polecane posty

Gość gość

No właśnie, co sądzicie o nosidłach ergonomicznych? chodzą ploty że są nie zdrowe, ale dziecko przybiera w nich naturalną pozycje-żabki, no i jak dla mnie wygodniejsze i bezpieczniejsze od chusty-chuste trzeba odpowiednio i DOBRZE zawiązać, co o nosidłach sądzicie?

Gość gość
No wlasnie chuste trzeba umiec zawiazac. Ja mialam i tkana i elastyczna i w zadnej sie nie odnalazlam. Zanim zawiazalam to dziecko bylo az bordowe od placzu. Elastyczna szla lepiej ale.za.to strasznie goraco. Mialam dwie firmowe i z zadnej nie bylam zadowolona,moze zebym przeszla jakis kurs. A na to nie mialam czasu. Kolezanka moja ktora sie ty zajmuje moglaby mi pomoc ale.pech chcial ze akurat rodzila i miala duzo problemow ze zdrowiem swoim i dziecka. Tak.wiec dalam sobie spokoj i zamowilam nosidelko babybjorn. Podobno sa dobre ale i kosztuja sporo.

Gość gość
pytam tylko dlatego że stosuje nosidło, no i co chwila ktoś mi mówi że jest nie zdrowe dla dziecka

Gość gość
Wg mnie jezeli mozna dziecko "posadzic"w pozycji zabki to jest ok. Gorsze sa te ktore pozwalaja nozkom swobodnie zwisac,wtedy nie wspomagamy naturalnego rozwoju bioderek.

Gość gość
ale ergonomiczne wszystkie pozwalają ułożyć dziecko w pozycji żabki, chyba tylko te ze stelażem są takie że nóżki wiszą, mój synek jest w pozycji żabki :)

Gość gość
Bo przeciętny Kowalski się nie zna, ale muuuuusi się wypowiedzieć. Olej ludzi, nosidełka ergo są bezpieczne, wygodne i mają same zalety dla matki i dziecka.

Gość gość
Moze jeszcze jakies opinie? ja mam juz zdanie na ten temat ale ludzie nie daja mi spokoju i moze jak im tutaj pokaze co piszecie to dadza mi spokoj

Gość gość
ludzie ale wymyslacie nosidla,chusty i te sprawy sa niezdrowe,ale robcie co chcecie.

Gość gość
ja pytam o opinie ludzi kompetentnych :)

Gość gość
Dlaczego uwazasz ze to nie zdrowe? nie ma ze nie bo nie, argumentujcie

Gość gość
pytałam się ortopedy o chustę-powiedział, nieważne jak czy w czym, ważne by była żabka. tyle w temacie.