Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tatydi

Brak miesiączkii :(

Polecane posty

Gość tatydi

Witam. Mam 16 lat i 3 dni temu powinnam dostać okres. Zawsze dostawałam go parę dni przed terminem ( około 27 dni ). Miesiączkę mam od około 4-5 lat. Zamiast miesiączki od 3 dni występuje brudzenie bielizny (plamienie). Jeszcze nigdy nie współżyłam, więc ciążę można od razu wykluczyć. Czasami odczuwam szczypanie w miejscach intymnych. Co to może być ? :/ Czy któraś w was tak miała ?

Gość gość
hmm.. może to jakieś zakażenie? Ja też miałam plamienia o brzydkim zapachu ciemnej barwy i poszłam z tym do ginekologa z tym że nie byłam wtedy dziewicą. Lekarz przepisał mi tabletki dopochwowe które brałam coś ok tygodnia i wszystkie objawy minęły. Może masz to samo co ja. Nie trzeba współżyć żeby mieć jakieś niechciane bakterie w pochwie. Można je dostać przez złą higienę intymną, przez publiczną toaletę a nawet przez kompiel w basenie czy gdzieś w jeziorze. Skonsultuj się z lekarzem w tej sprawie. Tylko on może przepisać ci leki. Pozdrawiam

Gość tatydi
Chyba tak zrobię :) Dzięki za poradę :* Poczekam może jeszcze z 2 dni i udam się wtedy do ginekologa.

Gość ten sam gość :)
No jak chcesz porade jak wywołać wcześniej okres to ja proponuję farbowanie włosów (normalnie tych na głowie :) ). Ja miałam okres regularnie ale teraz spóźniał mi się już 5 dni. Bałam się że to ciąża ale zafarbowałam włosy i następnego dnia dostałam :) Nie wiem czy działa to u każdej kobiety ale u mnie zawsze! Inne dziewczyny polecają na wywołanie okresu goracą kąpiel. Spróbować zawsze można:)

Gość tatydi
Farbowanie włosów odpada :D ale gorącą kąpiel stosowałam i postaram się jeszcze stosować ;>