Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość parampam pam

Co z cuchnącym potem? :(

Polecane posty

Gość parampam pam

Jak w temacie. Kąpię się codziennie, czasami latem i rano przed pracą. Używam dezodorantu, noszę codziennie świeże ubrania (a czasami się przebieram w ciągu dnia). A i tak śmierdzę. Wczoraj wieczorem miałam wrażenie że poł tramwaju mnie czuło, bo można było umrzeć od mojego zapachu koszulki. Myślałam że umrę ze wstydu... Pocę się strasznie, między nogami, pod pachami, na plecach. Co mogę z tym zrobić tak doraźnie? Wszędzie piszą o zmianie diety, ale ja nie jem mięsa, jem dużo warzyw i owoców teraz....

Gość gość
Moze kup sobie w aptece antidral to takinplyn w kulce mozna smarowac nim pachy dlonie i stopy mnie pomaga i mojej rowniez.

Gość gość
I mojej rodzinie rowniez

Gość gość
zaja bloker też jest dobry pod pachy; mąż nie ma problemu odkąd go używa

Gość gość
Idz do apteki po "ANTYperspirant" lek zmiejsza potliwosc!U mnie sie sprawdzil i sprawdza nie kosztuje za duzo ,bo okolo 10 zl ,jest ziolowy....dla mnie rewelacja :)

Gość gość
Na pachy: 1. Mocny antyperspirant: - Ziaja bloker - Etiaxil albo Perspirex - to jest to samo. 2. Zabieg botoksowy - pocenie pod pachami zniknie, a pewno to ten typ potu powoduje przykry zapach, działa na 6-12 miesięcy, ok. 1500zł. 3. Zabieg laserowego usuwania gruczołów potowych pod pachami - działa permanentnie, nie ma gruczołów potowych - nie pocisz się - nie wydzielasz zapachy, koszt ok. 5000zł.

Ja używam antidralu. W okresie młodości miałam straszny problem z potliwością i dzięki niemu poprawiło się. Miałam spokój praktycznie na kilka lat. Teraz znowu go kupiłam i widzę poprawę. Ale on jest dośc mocny, moze warto spórbowac najpierw troche słabszego Blokera z Ziaji?

Gość gość
To trzeba kupic antyperspirant a nie dezodorant. Dezodorant tylko maskuje zapach, ale nawet nie nadlugo. Antyperspirant blokuje pocenie przy okazji. Trzeba go oczywiscie odpowiednio uzywac, na swiezo umyta i osuszona skore, chwile odczekac az wyschnie i dopiero sie ubierac.

Gość gość
antidral Naj! I mokre chusteczki do uzycia w ciagu dnia miedzy nogami!

Gość gość
pij herbatkę z szałwii, ogranicza pocenie na całym ciele pij więcej wody, całkiem możliwe że nerki nie radzą sobie z odtruwaniem organizmu i stąd toksyny wychodzą przez skórę sprawdź czy masz zdrowe nerki, tarczycę, lub cukrzycę, to częste powody nieładnego zapachu potu jeśli to wynik stresu pij meliskę niezawodny jest Etiaxil, używasz go raz w tygodniu

Gość gość
koniecznie regularnie gol pachy ! antyperspiranty na niegolone pachy działają mniej efektywnie

Gość kama021
Na nieogolone pachy dobrze działa etiaxil, nawet tak lepiej jest go uzywać bo działa silnie i może troszkę szczypać.

Gość gość
Na ogolone też działa, ale nie trzeba odczekać ze dwa dni :) Ale warto bo dla mnie jest to najskuteczniejszy antyperspirant.

Gość gość
wystarczy prawidłowo się odżywiać i przestrzegać diety nie jeść smażonego mięsa nie łączyć białka (mięso) z węglowodanami (ziemniaki) tylko zjeść z samą surówką, nie jeść kanapek z wędliną , ograniczyć cukier i słodycze owoce jeść między posiłkami a nie do posiłków to dieta michała tombaka, w swojej książce pisze o zanieczyszczeniu organizmu błędnymi nawykami żywieniowymi, czego konsekwencją jest np. śmierdzący pot radzi co jeść i robić

Gość antygość
toksyny w organizmie ulaniaja sie z pota i smierdza,masakra,trzeba oczyscic organizm z toksyn,ale swoja droga to dobrze ze smierdzisz bo toksyny uwalniaja sie z potem i to jest dla Ciebie znak,ze trzeba cos z tym zrobic