Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile razy zmieniałyście mleko zanim trafiłyście na odpowiednie dla dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Ja teraz zaczynam 4 i mam nadzieję, że tym razem się uda, konsultowałyście to z lekarzem/położną bo z tego co widzę u mnie ich rady są do niczego.

wiele razy zmieniałam mleko. Jak poszłam skonsultować to z pediatrą, to usłyszałam że mleko modyfikowane jest dla cieląt ;) i że mam karmić piersią. To nic że akurat miałam ospę, gorączkę 40 stopni i prawie obrgryziony jeden sutek ;) W końcu zmieniłam skutecznie pediatrę a ten zmienił skutecznie mleko. W przypadku córki okazało się że ma skazę białkową więc skończyło się na bebilon pepti. Z tego co pamiętam, przy każdej zmianie mleka trzeba stopniowo wprowadzać to nowe

kilka razy najpierw za poradą położnej mleko HA pozniej Bebilon,juz nie pamietam co z nim bylo nie tak, chyba ulewania Po NAN i Bebiko zaparcia dopiero lekarz przepisal mleko sojowe, bo okazało się, ze syn ma alergie na białko mleka krowiego. Najlepiej rozmawiac z lekarzem

Gość gość
Wprowadzam stopniowo, najpierw były problemy z brzuszkiem, teraz po 3 pojawiły się krostki na buzi i już nie wiem co mam robić bo nie mam się kogo poradzić.

Gość gość
Odpowiedź lekarza ja mówiłam o problemach z brzuszkiem, kupką, gazami wyglądała tak: TAKI OKRES

wiadomo, ze lekarze są też różni moja pediatra akurat byłą fajną babką , nigdy z niczym nas nie zbywała

Gość ja 2 razy
Majpierw z "normalnego" mleka na antyrefluksowe ale pojawiły sie problemy po nim- to była zmiana konsultowana z lekarzem pediatra. Później już sama bez konsultacji zmieniłam na nan i zaczęłam dodawać do niego nutriton i to okazało sie być strzałem w 10! Pediatra nic nie mówiła że bez konsultacji zmieniłam. Stwierdziła tylko że jak dzieckt lepiej i jest zadowolone to dobrze zrobilam.

skoro pojawiły się krostki a wcześniej były problemy z brzuchem to może oznaczać skazę białkową. Brzmi strasznie ale straszne nie jest. Powinnaś iść do pediatry, powiedz że po nowym mleko dziecko dostało wysypki itp. Może zdecydować o przepisaniu wam mleka dla alergików

powiedz temu pediatrze że okres to może akurat ma ona ( w przypadku kobiety), lub jego żona(w przypadku faceta) ;) Skoro dziecko się źle czuje to trzeba coś z tym zrobić

Gość gość
Tak się zastanawiam czy dobrze robię szukając sama odpowiedniego mleka ale po odpowiedzi lekarza uznałam, że on w tym temacie nic mi nie pomoże. Niedługo idę z dzieckiem na szczepienie to spróbuję jeszcze na ten temat porozmawiać.

Gość gość
Caly czas na bebilonie... w szpitalu dostawal i dostaje teraz;)

Gość gość
Ja od samego poczatku dawalam Aptamil (odpowiednik bebilonu) a jak synek skonczyl roczek to juz normalne krowie mleko z butelki,nic mu nigdy nie bylo i nie jest a ma juz 5 lat