Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AgUś... GlUpOtEk

Trwala farba... Ratunku jak ją zmyć???!!!

Polecane posty

Gość AgUś... GlUpOtEk

Wpadlam na glupi pomysl i porafbowalam sobie wlosy na "Intensywną czerwień"... Wyszla okropnie... Przed farbowaniem mialam jasny brąz, mleczną czekoladę... Po raz pierwszy farbowalam wlosy farba trwala... Blagam pomóżcie mi jak mam wrócić do koloru z przed farbowania...

Gość gość
Idź do fryzjera, Utleni i rozjaśni a potem dopero położy inną farbę ale włosy zniszczone niestety już

Gość gość
sama nie zmyjesz. są sklepach specyfiki do "ściągania farby" ale ja jakoś nie miałam odwagi ich wypróbować. najlepiej do fryzjera na zdjęcie koloru. ja u siebie płaciłam 160zł

Gość AgUś... GlUpOtEk
A nie ma jakiegoś domowego sposobu takiego skutecznego? Mam dopiero 17 lat i ta farba bardzo mnie postarzala...

Gość gość
to spróbuj rudy na czerwony może coś to pomoże

Gość gość
oczywiscie, ze jest domowy sposob! myjesz wlosy 100 razy dziennie i tak przez jakis miesiac, straca intensywna barwe, po miesiacu mozesz farbowac na inny albo sciac na 1 cm zeby miec swoj naturalny.

Gość AgUś... GlUpOtEk
A ja teraz mam już rudo czerwony, więc po co mi kolejny rudy?

Gość gość
Masz w sumie dwa wyjścia. Poczekać aż kolor spłowieje. Czerwień po paru myciach jest jakby mało czerwona i wtedy próbować nakładać inną farbę tylko ciemniejszą i tylko u fryzjera bo mogą ci odrosty wyjść znowu inne. Wtedy Może obędzie się bez dekoloryzacji. Możesz od razu iść do fryzjera ściągnąć kolor i nałożyć nową farbę. Jak masz grube mocne włosy to już w ogóle się nie zastanawiaj. Gorzej z rzadkimi i cienkimi. Zwróć uwagę w salonie na profesjonalne preparaty one nie niszczą włosów a na pewno nie AŻ tak. Potem odżywka, maska i heja... Z drugiej strony może to po prostu diametralna zmiana i musisz się przyzwyczaić. Pytałaś o zdanie innych?

Gość gość
ja farbuje zawsze Loreal musem (trwala farba) i schodzi z wlosow po ok tygodniu tzn moze nawet nie schodzi ale staje sie mniej intensywna. dodam ze myje glowe codziennie. Radzilabym nie isc do fryzjera bo zniszczysz sobie wlosy.. po prostu myj czesto glowe i kolor zblednie :)

Gość gość
albo lepiej idż na pasemka blond z brązem, poza tym nie widzę jak wygl. i na Twoim miejscu poszłabym po poradę do fryzjerki/a co mozna zrobić i za ile bo może sama już nie kombinuj

Gość gość
Domowe hmmm...jak lubisz eksperymenty i nie boisz się...to zależy jaki kolor chcesz mieć. Jedynie czarny tak na już zadziała. Brąz może coś chwyci jak czerwień spłowieje ale możesz mieć problem z odrostem

Gość AgUś... GlUpOtEk
Mama jak mnie zobaczyla to powiedziala, że wyglądam 10 lat starzej... Ale mojemu chlopakowi sie podoba, a ja się z tym kolorem czuje fatalnie

Gość gość
jakiej długości włosy?