Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki zapach przy infekcji?

Polecane posty

Gość gość

Jaki jest zapach typowy dla jakiejś infekcji w miejscu intymnym? Zastanawiam się, czy taką infekcję mam, męczy mnie pewna sprawa dość długo, nie wiem czy to infekcja czy po prostu jakaś nadwrażliwość na bieliznę, płyny itp (spokojnie, w lipcu idę do ginekologa).

Gość gość
nieprzyjemny, inny niż dotychczas powinien niepokoić. jeśli podejrzewasz infekcję dopóki nie pójdziesz do ginekologa spróbuj zastosować lactovaginal, to probiotyk dla kobiet, na pewno nie zaszkodzi.

Gość gość
to zależy, słodkawy ale nie nieprzyjemny zapach może być przy grzybicy a charakterystyczny tzw "rybi" zapach jest przy infekcji bakteryjnej. tak czy inaczej jesli jest inny niż dotychczas/jak ktoś napisał wyżej/ to może być powód do niepokoju.Jak nie masz swędzenia/pieczenia to może wystarczy płyn z kwasem mlekowym,albo nawet provag żel /nie do mycia i zostaje na skórze/ i probiotyk dopochwowy przez tydzień i zobaczysz.co do uczuleń to u mnie np.jest swędzenie, zaczerwienie itp-raczej skórne reakcje...

Gość gość
podobno rybi, ale może też być bezwonny, a uczulenia na płyny i proszki do prania możesz mieć, nie zawsze infekcjom intymnym towarzyszy dziwny zapach, jeśli cię coś swędzi to polecam provag żel do smarowania, można go dostać bez recepty, jak w lipcu idziesz do lekarza, to pewnie się okaże czy jest się czym niepokoić

Gość gość
infekcja bakteryjna - pachnie rybą, generalnie każdy zapach inny niz zwykle powinien zwiększyć nasza czujność. oczywiście można wtedy zastosować jakiś probiotyk, lactovaginal dopochwowo albo coś doustnie. jeśli zapach nie mija trzeba iść do ginekologa.