Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kontaminator

Jak myślicie? Czy mój ojciec to psychopata? Zastanawia mnie jego dziwne zachowan

Polecane posty

Gość kontaminator

ie. Tak jakby nie potrafił odczuwać potrzeb kogoś innego. Od jakiegoś czasu zauważyłem, że myśli wyłącznie o sobie i nie jest w stanie współczuć ani nawet chyba odczuwać emocji. Przykładowe zachowania: Zwierzęta(kot i pies) są głodne, a karma stoi w lodówce. Zwierzęta stoją obok nie go, gdy on je obiad i widać, że są głodne, a on to widzi i nic nie robi, wychodzi do pracy zostawiając je tak( matka i ja dajemy im jeść, gdy wracamy). Czasem jest też tak, że sam zje, a dla nas nic nie ma, albo gdy kupuję sobie na uczelni( 12 godzin poza domem) coś do jedzenia to krzyczy na mnie, że wydaję pieniądze na głupoty, a sam kupuje sobie w pracy jakieś obiadki czy słodkie bułki. Unika całej rodziny praktycznie do nikogo się nie odzywając, widać, że zupełnie nie ma potrzeby przebywania ze mną i z matką i czeka aż damy mu spokój. Nigdy za nic nie dziękuje. Przykładowo ostatnio oddałem mu zarobione pieniądze to bez słowa wziął( sam nic mi nigdy nie daje). Do tego zauważyłem, że bardzo często kłamie np. w rozmowach z matką i stawia się w roli ofiary( przykładowo ma coś do zrobienia w domu bo jest podział obowiązków) to on nic nie robi i potem mówi jej, że nie zdążył tego wszystkiego zrobić i był bardzo zabiegany( a ja widziałem jak siedział przy komputerze prawie cały czas). Nie mówię jej tego bo boję się tego człowieka i jak raz powiedziałem, jak ta jego praca wygląda gdy jej nie ma to potem zrobił minę mordercy i groził, że zniszczy mi życie. Często też szantażuje emocjonalnie( np. popełnieniem samobójstwa). Wygląda na wypranego doszczętnie z emocji, często gapi się długo w jeden punkt i ciągle zachowuje jakby miał wszystkich gdzieś.

Gość gość
trochę dziwny ale czy jest psychopatą to mógłby stwierdzić tylko lekarz psychiatra

Gość gość
To tak jak mój mąż