Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do kobiet: ktora prace byscie wybraly w uk

Polecane posty

Gość gość

Mam mozliwosc opieki nad 2 chlopcow 3 i 6 l albo praca jako sprzataczka. Placa podobna, troszke lepiej platna w opiece. Co wolalybyscie robic opiekowac sie dziecmi, co nie jest latwe bo dzieci maja swoje humory i odpowiedzialnosc duza czy wolalybyscie prace jako sprzataczka malo odpowiedzialna, najwazniejsze zeby zrobic swoje?

Gość gość
up

Gość ani to ani to
dzieciaki na zachodzie to rozpuszczone gnojki, jeszcze to chodzic nie potrafi, a juz patrzy na ciebie jakby chcialo cie zabic, a sprzatanie, to smrod, szukaj pracy w sklepie, nawet wypelnianie pol w Tesco jest lepsze od tych prac, zostaw je tubylcom, bo beda mowic ze im kradniesz prace, a tak niech sami swoje brudy sprzataja...

Gość gość
dzieki za odp, czy do wykladania towaru trzeba znac dobrze jezyk?

Gość gość
szukaj pracy w sklepie, nawet wypelnianie pol w Tesco jest lepsze od tych prac, zostaw je tubylcom, bo beda mowic ze im kradniesz prace xxxxxxxxxxxxxxxxxxx pracując w sklepie też "kradnie im pracę"

Gość gość
sprzataczka- dzieciaki tutaj sa niewychowane, niekulturalne ,nie maja szacunku do nikogo itd. rodzice sa jebnieci i wg mnie to moze byc stresujaca/frustrujaca praca. juz nie mowiac o tym,ze wydaje mi sie ze sprzataczka wiecej zarabia, i ma wiecej 'swobody' . grafik mozesz sobie ulozyc tak zeby pasowal i tobie i klientowi gdzie na nianke tak jak pasuje klientowi . nie wiem jaki masz plan ale musisz pomyslce o przyszlosci. na twoim miejscu wzielabym jakis wolontariat na 1 dzien w tyg. bo w uk jest Z***BISCIE ciezko znalezc prace bez doswiadczenia.

Gość gość
tak to prawda praca z dziećmi jest trudna i nie normowana, bo tak na prawdę wymagają 24 h na dobę opieki. Moim zdaniem lepiej w sklepie, jeżeli masz taką opcję. Polecam dla Ciebie na chwilę relaksu http://www.elastyczna.pl

Gość gość
dziekuje wam za odpowiedz, ja chce robic kurs jezyka dlatego bedac nianka w przypadku gdy dzieci zachoruja nie bede mogla isc na lekcje. Wolalabym miec jakies stale godziny, albo grafik jak mi pasuje ze wzgledu na ten kurs. Rodzina od tych dzieci powiedziala, ze dziecko im czesto choruje i beda potrzebowac to samo wieczorami czy w wakacje. Praca z dziecmi to duza odpowiedzialnosc, zeby np pod auto nie wpadlo, czy sobie krzywdy w domu nei zrobilo, a duze wymagania rodzin to juz inna historia. Nie zalezy mi na pracy na caly etat 15 czy 20h tyg wystarcza w zupelnosci. O wolontariacie tez myslalam, bo sprzatania czy opieki nad dziecmi do cv nie wpisze.

Gość z zagranicy pisze
tak, tak I jak bedziesz nianka to I rowniez bedziesz sprzataczka... bo czesto tak robia, zamiast sie opiekowac dziecmi zmuszaja cie tez do sprzatania brudow po wszystkich domownikach....

Gość z zagranicy pisze
pracujac w sklepie twoj angielski jest na tyle dobry, ze mozesz im powiedziec zeby s*******ali, gdzie slonce nie dochodzi, a jak im sie nie podoba to niech powiedza swoim rodakom, zeby tak kurczowo Hiszpanii nie oblegali...

Gość gość
Matka dzieci dala mi tez mozliwosc sprzatania 4h w czasie gdy jestem bez dzieci tak samo platne. Dla mnie wazniejszy jest spokoj psychiczny i elastycznosc godzin pracy.

Gość no ale
Utrzymasz sie pracujac tylko 15-20 h??? Podejrzewam, ze stawka minimalna, a za nia nawet przy 40h tygodniowo jest biednie...Poza tym niby dlaczego nie wpiszesz sprzatania i opieki nad dzieckiem do CV??? A co to jakis wstyd, chanba??? Lepiej luke zostawic???

Gość gość
Poza tym sie ucze no i kurs ktory pochlonie sporo czasu. Mam oszczednosci z Polski, mieszkam z chlopakiem, wiec chce miec pieniadze na podstawowe sprawy( dolozenie sie do rachunkow czy czynszu). A kurs po to zeby w przyszlosci miec lepsza prace niz dzieci czy sprzatanie.

Gość gość
Do cv wpisze wolontariat. W Polsce mialam prace biurowa, i taka prace mam w CV, za jakis rok chce wrocic do Polski i wpis o opiece nad dziecmi mi nie pomoze. Opieka nad dziecmi pomoglaby w cv gdybym byla po studiach pedagogicznych.

Gość gość
w Polsce już pracy nie ma, więc po co chcesz wracać?

Gość gość
Ale Ty masz problem..... znajdż dziś jakąkolwiek pracę i się wymądrzaj! Roboty w Anglii już nie ma! A język dobry wymagają przy każdej pracy. Studia obowiązkowe! Widać,że jesteś na utrzymaniu chłopaka.Ciekawe jak długo zechce zostać z tak mało ambitną osobą.Zobacz ile osób z dobrymi studiami i dobrym angielskim nie może znaleźć pracy w Anglii.....już się skończyło.

Gość gość
ciekawa jestem czym zajmuje sie osoba, ktora uwaza, ze jestem malo ambitna? Nic o mnie nie wiesz.

Gość gość
Gdy ktos pracuje full time i nie ma czasu na kursy to zle. Gdy ktos chce prace part time, zeby miec czas na kursy i wolontariat tez zle.

Gość haaaa haaaa
Roboty w Anglii juz nie ma? Do kazdej wymagane studia? Co Ty bredzisz!

Ja wolałabym dzieci, ale to tylko dlatego, że taka praca wydaje mi się przyjemniejsza - ale to wiadomo, zależy jakie dziecko się trafi no i na sprzątaniu praca jest chyba pewniejsza.

Gość gość
zalezy od dziecka, na 3 latka trzeba miec oko a 6 latek juz pewnie chce sie rzadzic. Po dzieciach zmeczenie psychiczne bo placz, krzyki i pyskujace dzieci mecza a po sprzataniu zmeczenie fizyczne.

tak tak, skonczylo sie....praca doslownie drzwiami i oknami sie wylewa, ale jak ktos mowic po angielsku nie umie to co sie dziwic...ja jeszcze w anglii nie spotkalam polaka dobrze mowiacego po angielsku, mimo ze wielu sie za takich uwazalo :D:D

Gość gość
sprzatanie

Gość gość
Ja bym wolala opiekowac sie dziecmi niz sprzatac, zwlaszcza jesli lubisz dzieci. Tylko najlepiej ustalic zasady z rodzicami z gory, zeby potem nie bylo problemow. Kiedys pracowalam jako au-pairka przez rok i dzieci mialam bardzo fajne, nie musialam sprzatac ani nic robic w domu, oprocz prac zwiazanych z dziewczynkami takich jak prasowanie ich ubranek, sprzatanie ich zabawek, przygotowywanie im podwieczorku itp. Na pewno byla to przyjemniejsza praca niz praca sprzataczki, ktorej osobiscie nie chcialabym wykonywac.

Gość autorka tematuu
wiesz z dziecmi to loteria, moga byc dzieci grzeczne i wprost przeciwnie. Dziecmi w jakim wieku sie zajmowalas?

Gość autorka tematuu
wiesz z dziecmi to loteria, moga byc dzieci grzeczne i wprost przeciwnie. Dziecmi w jakim wieku sie zajmowalas?

Gość gość
Moje dziewczynki mialy 8 i 11 lat, wiec byly juz dosyc duze. Z mlodsza mialam troche problemow na poczatku, ale potem sie do mnie przekonala i sie sluchala.

Gość autorka tematuu
z dziewczynkami z reguly powinno byc latwiej, wiek tez mialas spoko. Wolalabym starsze dziecko, bo 3 latek to jeszcze male.

Gość gość
lepiej sobie w spokoju sprzatac!